Antihelmintic pentru pisici: simptome, efecte și tratamente

Indiferent cât de curată este pisica ta, nu contează dacă ea iese afară, mănâncă carne sau pește crud sau bea apă purificată - dacă nu ai gravat viermii, ea îi are! Absolut toate animalele și oamenii, în interesul menținerii sănătății, ar trebui să fie deparazitate în mod regulat. Când vine vorba de animale de companie, se aplică principiul „nu face rău”, este necesar să alegeți antihelminticul potrivit pentru pisici, să știți cum să urmăriți rezultatul și ce să faceți dacă nu există niciun efect sau animalul este otrăvit.

De ce viermii trebuie eliminați

Vorbeste despre viermi în cercuri largi nu este acceptat și acest lucru este de înțeles, dar odată cu suprimarea faptelor elementare, posibilele consecințe dezastruoase scapă din vedere. Helmintii sunt paraziți care trăiesc, se hrănesc și se reproduc în detrimentul organismului gazdă - al tău sau al tău. Poate fi neplăcut să simți prezența unor astfel de „oaspeți”, dar nu este absolut logic să fii inactiv..

În funcție de specie, viermii au următoarele efecte asupra gazdei:

 • Oferiți disconfort - mâncărime și arsuri în zona anală, iritare a pereților intestinali.
 • Epuizat - slăbiciune, deshidratare, deficit de nutrienți și vitamine.
 • Perturbați munca sistemelor de viață - vărsături, diaree, salivare, incapacitate de digerare a alimentelor.
 • Aduceți durere - unii paraziți roiesc prin pereții musculari și „călătoresc” prin corp.
 • Supara sistemul nervos central - unele specii trăiesc în creier și ochi, deteriorând părți importante ale creierului, paraziții pot priva o pisică de miros, vedere, auz, mobilitate.
 • Deteriora sistemul cardiovascular - viermii pot trăi direct în mușchiul inimii sau pot crește tensiunea arterială, ca urmare, pulsul crește și valvele cardiace se uzează mai repede.
 • Ucide - în cazuri avansate, moartea unui animal deoarece corpul este suprapopulat cu viermi nu este neobișnuită. Mai des, acest lucru se întâmplă cu animalele rătăcite..

Lista este departe de a fi completă, dimensiunile și metodele de parazitare a helmintilor sunt atât de largi încât paraziții pot distruge literalmente orice parte sau sistem al corpului.

Reguli de bază pentru deparazitare și prevenire

A scăpa de viermi doar prin administrarea de pastile este o utopie. Cu o încălcare regulată a regulilor de păstrare a animalelor, pisica se va infecta în câteva zile sau săptămâni. Ca măsură preventivă, asigurați-vă că respectați următoarele reguli:

 • Goliți cutia de gunoi a pisicii dvs. zilnic - oricare ar fi umplutura, fecalele și urina „veche” sunt un mediu foarte favorabil pentru creșterea rapidă a măștii helminților. O pisică care intră într-o cutie de gunoi murdară își linge labele, paraziții intră în gură și totul începe din nou.
 • Protejați pisica de o vânătoare reușită. Interesul sportiv este un lucru „sacru”, dar nu este necesar să prinzi un șobolan sau un șoarece, un guler cu zgomot va permite „victimei” să audă pisica. Dacă animalul „lucrează ca vânător”, activităților antihelmintice ar trebui să li se acorde o atenție specială.
 • Practicați o igienă personală bună și evitați să vă contaminați pisica - oricât de banal ar suna, dar produsele umane sunt mult mai des surse de viermi decât hrana pisicii, care se supune unui tratament termic complet.
 • Dacă nu știți cât de des să dați antihelmintică unei pisici din cauza alergiisau boli congenitale - consultați un specialist. În mod tradițional, o pisică este „condusă de viermi” o dată la 3 luni și înainte de vaccinare, dacă momentul evenimentelor nu coincide.
 • Este mai bine să începeți numărătoarea inversă din februarie până în martie, aceasta este cea mai activă fază a reproducerii paraziților.

Pisicile nu sunt sfătuiți să dea carne crudă pentru a preveni infestarea cu paraziți. Strict vorbind, acest lucru este greșit, în natură o pisică nu poate găti carne sau pește pentru sine. Renunțați la carne și pește de origine dubioasă, înghețați sau turnați apă clocotită peste ele înainte de hrănire, desfășurați în mod regulat „activități antihelmintice”.

Caracteristicile procedurii

Deparazitarea primară vine întotdeauna cu riscuri. Animalul poate avea alergii sau patologii congenitale despre care proprietarul nu știe. Instrucțiuni scurte:

 • Pisica trebuie să fie complet sănătoasă! Puricii „aleargă” la viermi!
 • Asigurați-vă că „urmăriți” viermii cu 5-7 zile înainte de vaccinarea programată!
 • Calculați un program de angajare și „viermi” pisica în ziua liberă, astfel încât să fie monitorizată constant.
 • Citiți cu atenție instrucțiunile medicamentului și urmați-le cu strictețe.
 • Nu utilizați oa doua doză, chiar dacă nu tot medicamentul a fost utilizat conform instrucțiunilor.
 • Dă-i pisicii tale o injecție în ziua în care iei medicamentul. gamavita, în cazuri avansate, fosprenil. Calculați doza strict în funcție de greutate, administrare subcutanată sau intramusculară, în funcție de vârsta pisicii.
 • După administrarea medicamentului, după 4-6 ore dați un absorbant - enterosgel, cărbune activ sau analogi.
 • Monitorizați mișcările intestinului timp de 6-8 ore, în funcție de modul în care funcționează medicamentul. Dacă pisica are constipație sau tensiune abdominală, este necesar să se administreze o suspensie laxativă veterinară, duphalac sau parafină lichidă.
 • Dacă animalul prezintă semne de otrăvire, acordați primul ajutor și consultați un medic. O „minge” de paraziți morți nu poate trece fizic prin intestinele animalului.
 • Numai în timpul primei proceduri - repetați schema după 10-14 zile, apoi profilactic, la fiecare trei luni.
 • Dacă pisica este însărcinată, dar helmintii nu amenință viața și sănătatea, este mai bine să vă abțineți de la „viermi” până la naștere și pisoii ating vârsta minimă (3-5 săptămâni).
 • La animalele ridicate pe stradă, în special la pisoi cu burta umflată de la viermi, cu gravură, complicațiile apar în aproape 100% din cazuri. Este mai sigur să administrați medicamente sub supravegherea unui medic veterinar și să rămâneți cu animalul în clinică timp de 2-3 ore după.

Nu dați niciodată pisicii dvs. medicamente antihelmintice umane - otrăvirea este garantată!

Îngrijire de urgență pentru intoxicație sau otrăvire cu antihelmintici

Aveți letargie, pierderea cunoștinței, vărsături, stare antecedentă, scăderea temperaturii corpului, tremurături sau alte semne de otrăvire? - Acționăm imediat!

 • Gamavit la greaban, dozați conform instrucțiunilor.
 • Salină la greabăn, calculată în greutate.
 • Doza repetată de absorbanți - forțată.
 • După 40-60 de minute - medicamentul care susține rinichii, puteți colecta Detoxify.
 • Doza repetată de laxativ - animalul trebuie să își facă nevoile!
 • În caz de otrăvire evidentă - induceți vărsăturile - cu forța.
 • Nu vă îmbunătățiți starea în 2-3 ore? - La doctor!

Cum să alegeți un remediu pentru a elimina viermii la o pisică

Cum să alegi cel mai bun antihelmintic pentru pisici este un punct discutabil. Și departe de faptul că multe fonduri sunt contrafăcute, unele dintre ele au un spectru restrâns, sunt scumpe și nu funcționează în situații neglijate. Principalul „bob de discordie” este gradul de vătămare a organismului. Orice antihelmintic este otravă. Fiecare proprietar încearcă să aleagă un remediu eficient, dar cel mai inofensiv, ia în considerare cel mai popular dintre ei.

Milbemax - un produs foarte bun, dar cu un spectru restrâns. Pentru pisicile exclusiv domestice - cea mai bună opțiune, pentru "mers pe jos", iar vânătorii au nevoie de un medicament mai puternic. Nu se aplică pisicilor sub 6 săptămâni.

Drontal, Prazitel și Prazicid - medicamente populare, dar în același timp slabe, cu un spectru restrâns de acțiune. Pentru pisicile ridicate pe stradă, acestea nu vor fi potrivite. Un alt „minus” - popularitatea provoacă masivitatea falsurilor, un medicament toxic de calitate scăzută poate ucide un animal.

Drontalul este unul dintre puținele medicamente care pot fi administrate unei pisici care alăptează..

Dirofen - tablete cu un spectru larg și un efect bun. Remediul poate fi numit universal, dar nu este recomandat pentru pisoi sub 6 săptămâni.

Profender - un preparat cu spectru larg destul de blând și eficient. Acesta este calculat strict de greutatea animalului și picurat pe greabăn. Pentru pisoi - permis de la 5 săptămâni.

Caniquantel - un medicament cu o caracteristică pozitivă, permis pentru utilizare de la vârsta de 3 săptămâni.

Fii atent! Absolut toate drogurile populare sunt contrafăcute. Când vine vorba de medicamente toxice, nu ne crede pe cuvânt. Cereți vânzătorului un certificat, studiați cu atenție caracteristicile ambalajului înainte de a cumpăra, nu cumpărați fonduri pe internet de la furnizori „neconfirmați”. Nu vă lăsați și cumpărați produsul la clinica veterinară, aceasta nu este o garanție, dar șansele de a achiziționa contrafaceri sunt semnificativ reduse.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Antihelmintic pentru pisici: simptome, efecte și tratamente