Vermidină pentru pisici

Vermidina este un agent antihelmintic eficient care poate fi utilizat atât în ​​scop terapeutic, cât și profilactic la pisici. Dezvoltarea a fost realizată de specialiștii companiei rusești Astrafarm. Medicamentul se caracterizează prin siguranță, deoarece raportul și concentrația componentelor active din acesta au fost calculate special pentru pisici și pisici.

Pisică stând pe stradă

2 comprimate sunt ambalate în blistere. Producătorul plasează 30 de astfel de blistere într-o cutie de carton. Nu este nevoie să cumpărați un pachet la farmacie, deoarece blistere sunt vândute individual, astfel încât să puteți achiziționa cu ușurință numărul necesar de tablete, ținând cont de numărul de animale de companie și de greutatea fiecărui animal (cu condiția să existe mai multe pisici în casa dvs.).

Important! Nu administrați câinilor vermidină pisicilor, deoarece are o concentrație mai mare de ingrediente active și poate provoca supradozaj. Aveți grijă atunci când cumpărați un medicament de la o farmacie.

Vermidină pentru pisici

Compoziție și acțiune

Antihelminticul combinat a fost utilizat cu succes pentru a ucide viermii rotunzi și tenii. Mai mult, eficacitatea medicamentului nu este în niciun fel legată de stadiul de dezvoltare a paraziților. Componentele active afectează nu numai adulții, ci și larvele.

Vermidina conține praziquantel și pyrantela pamoat. Aceste substanțe chimice se găsesc în multe antihelmintice, deoarece combină siguranța și eficacitatea relative. Substanțele se completează reciproc, oferind astfel un spectru larg de acțiune. Praziquantel face o treabă excelentă de a ucide tenii. Întrerupe metabolismul energetic al paraziților, provoacă perturbări în activitatea sistemului muscular, ceea ce duce inevitabil la moartea lor.

Pirantel, pe de altă parte, este eficient împotriva nematodelor (viermi rotunzi). Are un principiu de acțiune similar, dar practic nu este absorbit în fluxul sanguin. Este concentrat în intestine. Praziquantel se caracterizează printr-o penetrare rapidă în sânge - în doar câteva ore concentrația va atinge valoarea maximă.

Conform clasificării acceptate de stat, vermidina aparține unor substanțe moderat periculoase. Se crede că, dacă se respectă dozele recomandate, nu este capabil să dăuneze animalului, să afecteze funcționarea ficatului și a altor organe sau să provoace mutații la descendenți. Cu toate acestea, merită să ne amintim că compoziția conține substanțe toxice, deci dacă aveți probleme de sănătate, este mai bine să consultați un medic.

Comprimate pentru pisici Vermidină

Când este folosit

Conform instrucțiunilor, Vermidina pentru pisici este utilizată pentru a trata patologiile cauzate de următorii paraziți:

 • toxocars;
 • lant de castraveti;
 • lanț bovin;
 • ascaris;
 • echinococ;
 • alveococi etc..

Medicamentul poate fi utilizat cu succes pentru tratamentul invaziilor helmintice, în care atât viermii rotunzi, cât și viermii trăiesc în corpul animalului.

De asemenea, este potrivit pentru prevenirea infecției cu paraziții enumerați mai sus. Când este utilizat în mod regulat, poate oferi protecție fiabilă. Poate fi utilizat pentru deparazitare înainte de vaccinare sau împerechere.

Costul

Prețul unui blister de 2 comprimate de vermidină pentru pisici variază de la 35 la 50 de ruble. Costul poate varia în funcție de farmacii și regiuni. Medicamentul este considerat ieftin, astfel încât riscul de a cumpăra un fals este redus la zero.

Medicamentul este vândut în farmacii veterinare și pe internet. Nu este necesară prescripția medicului.

Cum se aplică

Instrucțiunile de utilizare indică faptul că comprimatele de vermidină trebuie administrate pisicilor dimineața, înainte sau în timpul hrănirii. Alimentele nu afectează eficacitatea medicamentului. Nu este nevoie să urmați o dietă de post înainte de deparazitare. Cel mai bine este să ascundeți tabletele în furaje. În aceste scopuri, absolut orice mâncare este potrivită..

Mâncare umedă pentru pisici

Dozajul este calculat după o schemă simplă - un comprimat cu o greutate de 0,3 g este calculat ca 3 kg de greutate animală. Pentru a preveni supradozajul, cântăriți animalul de companie înainte de vierme.

Atât pentru tratament, cât și pentru prevenire, Vermidina se administrează o dată. Excepția este invaziile puternice. În acest caz, procedura trebuie repetată după 10 zile..

Pentru profilaxie, medicamentul este utilizat o dată pe trimestru. Schema recomandată trebuie respectată pentru toate animalele, inclusiv pentru cele care locuiesc în casă și nu sunt pe stradă. Lipsa mersului pe afară nu garantează că animalul nu se va infecta cu paraziți. Viermii pot intra în corpul său împreună cu mâncarea, prin încălțămintea sau hainele oamenilor și în alte moduri..

După antihelmintic, nu este necesară administrarea unui laxativ animalului sau administrarea unei clisme. Faptul este că componentele care alcătuiesc compoziția contribuie la eliberarea viermilor în exterior. Datorită acestui fapt, nu se descompun în interiorul animalului de companie și nu îl otrăvesc cu toxine. În cazul invaziilor severe, este posibil ca organismul să nu aibă timp să facă față îndepărtării paraziților, astfel încât pot fi necesare medicamente suplimentare.

Apatie la pisică

Restricții existente

Conținutul de ingrediente active este calculat cu atenție, prin urmare Vermidina este considerată un anatihelmintic sigur. Dar conține substanțe toxice puternice și, prin urmare, în unele cazuri este mai bine să refuzați utilizarea acestuia. Aceste cazuri includ:

 • boli infecțioase;
 • epuizare;
 • slăbirea ca urmare a patologiilor acute sau cronice;
 • perioada de lactatie;
 • sarcina.

În cazul bolilor hepatice și renale, merită să consultați un medic, deoarece un agent antihelmintic poate agrava evoluția bolii. Este categoric imposibil să utilizați medicamentul dacă componentele sunt intolerante. Dacă ați observat anterior o intoleranță la praziquantel sau pirantel (chiar și atunci când utilizați alte medicamente), merită să alegeți un medicament cu un alt ingredient activ. Dacă alergia apare pentru prima dată, dați animalului dvs. de companie un medicament pentru alergii. De asemenea, medicul poate selecta medicamente pentru a elimina simptomele..

Notă! Nu utilizați vermidină pentru pisoi sub 3 săptămâni.

Pisică și pisoi

Efecte secundare

Dacă urmați instrucțiunile, agentul antihelmintic nu provoacă efecte secundare. Excepțiile sunt cazurile de intoleranță la componente. În acest caz, există un risc ridicat de reacție alergică. Se poate manifesta în mai multe moduri, de la reacții cutanate și mâncărime până la vărsături și diaree..

În caz de supradozaj, apar următoarele simptome:

 • stare deprimată;
 • apatie, mobilitate redusă;
 • refuzul de a mânca;
 • vărsături;
 • diaree;
 • salivare crescută.

Dacă se observă simptomele enumerate, este mai bine să clătiți stomacul animalului. Pentru vărsături sau diaree, se utilizează și terapia simptomatică..

Antihelmintic pentru pisici Vermidin

Recenzii proprietarului

Victor, proprietarul unei pisici siberiene:

„Protejarea animalului de viermi este responsabilitatea directă a proprietarilor. Am ales Vermidina pentru pisica noastră. Pastilele sunt ieftine, dar își fac treaba bine. Pisica a suferit deparazitare fără probleme sau complicații. Apropo, nu a trebuit să-l tortureze, tabletele zdrobite erau ușor ascunse în micul dejun de dimineață. Singurul dezavantaj este că atunci când cumpărați un blister, instrucțiunile de utilizare nu sunt atașate. A trebuit să folosesc ajutorul internetului ".

Anna, proprietara unei pisici de 4 ani:

„În fiecare vară ieșim din oraș. Luăm pisica cu noi. Deoarece există un risc ridicat de a prinde paraziți în țară, cu siguranță efectuăm deparazitare. Am încercat deja medicamente de diferite categorii de prețuri. Am cumpărat vermidină în această vară. Costă un bănuț (cel mai ieftin medicament pe care l-am încercat), dar a oferit o bună protecție împotriva viermilor. Mă gândesc să-l folosesc în mod constant ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Mihail, medic veterinar cu 8 ani de experiență:

„Nu tot ce este scump este bun și nu tot ce este ieftin este rău. Vermidina este o dovadă clară a acestui adevăr. Medicamentul este ieftin, dar din punct de vedere al eficacității nu este inferior omologilor străini, al căror preț este de zece ori mai mare. De multe ori îl recomand clienților mei ".

Lyudmila, medic veterinar cu 13 ani de experiență:

„Am auzit recenzii pozitive despre Vermidin de la colegi și clienți, dar nu îl folosesc în cabinetul meu. Prefer drogurile străine. Din propria mea experiență am fost convins că sunt mai sigure pentru animale, mai puțin susceptibile de a provoca reacții adverse. Economiile de multe ori se întoarce Deși, tocmai, nu pot spune nimic rău despre acest antihelmintic. Toată lumea face alegerea finală el însuși ".

Cum să-i dai pisicii o pastilă: video

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vermidină pentru pisici