Doi din sicriu: cum să distingi o pisică britanică de o pisică scoțiană

Dacă sunteți doar un iubitor de pisici de pluș frumoase, atunci credeți că nu există nicio diferență fundamentală între rasele scoțiene și britanice. Cu toate acestea, dacă conversația despre acest lucru merge în compania iubitorilor notori de pisici, atunci ei pot izbucni pe acest subiect într-o lungă tiradă. Să încercăm să înțelegem care este diferența dintre pisicile scoțiene și cele britanice!

Diferența este că doar de la scoțian puteți obține descendenții cu urechi. Adică, British Shorthair este o pisică de pluș, în majoritatea cazurilor, de cenușă, cu urechi drepte. Vecina ei scoțiană este aceeași, dar urechile ei sunt atât în ​​poziție verticală, cât și înfășurate. În acest sens, se numește ori pli scoțian (curbat), sau scoțian drept (drept).

Pisica britanică este mult mai în vârstă decât ruda sa scoțiană. Își urmărește originile în 1880, când au apărut primii săi reprezentanți la Londra. Și rasa scoțiană a apărut aproape un secol mai târziu. În 1961, pisica unui fermier scoțian a primit un pisoi cu o formă atipică de urechi, care a „fondat” o nouă rasă.

Rețineți că pentru reproducerea cu succes a popularului Scottish Folds, trebuie să tricotați un scoțian cu urechi drepte cu un pli. Ambii părinți cu gena de urechi lop sunt incapabili să producă urmași sănătoși. Și acest lucru se datorează faptului că lopness neobișnuit este obținut din cauza mutației țesutului cartilaginos și este moștenit.

Este ușor de ghicit că cartilajul este prezent nu numai în urechi, ci și în multe alte locuri. Dacă ambii părinți transmit genelor mutante pisoilor, vor avea probleme serioase cu sistemul musculo-scheletic. Prin urmare, scoțienii sunt diferiți, atunci când se împerechează ori și drept, unii dintre pisoi vor moșteni ori, iar alții nu. În timp ce britanicii nu au niciodată urechi atârnătoare.

Pentru a nu fi prea confuz cu rasele, pașapoartele cu pedigree și descrierile celor mai apropiate „rude” ale pisoiului pe care îl ții în mână au fost inventate de mult timp. La urma urmei, chiar și urechile sale drepte nu sunt o garanție că acesta este un britanic. Deci, pisica britanică trebuie să aibă un semn BRI în documente, Scoțian cu urechi de lop - SFS și Erect - SSS sau SCS.

Diferențe în structura corpului

Putem spune că cunoștințele de astăzi pisicile britanice și scoțiene sunt surori. Cu toate acestea, chiar și astfel de rude apropiate au propriile diferențe și caracteristici - despre ele în continuare.

Trunchiul și membrele

Britanicii au un corp mai masiv, ghemuit și rotunjit (acest lucru se observă în fotografia de mai jos). Scoțienii par a fi „în formă”. Dar, în același timp, atât pisicile, cât și alte pisici arată destul de atletice. Labele britanicilor sunt mai scurte și mai groase, scoțienii sunt mai lungi și mai subțiri. Dar la ambele rase, tampoanele pentru labe sunt pline și rotunde.

Capul și urechile

La britanici, pare mai mare decât la scoțieni, datorită faptului că pomeții și maxilarul acestora din urmă sunt mai pronunți. Ambele rase au ochi mari și rotunzi, deși apar uneori mai mari la scoțieni, datorită în mare parte contrastului cu urechile miniaturale. Apropo, combinația de ochi uriași cuplați cu urechi mici amintește de mulți de expresia „bufniță” de pe fața scoțienilor. În plus, au fost numiți și proprietarii de „babyface” (fața bebelușului).

Dar, desigur, principala diferență este urechile. La britanici, sunt erecte, dar mici, ușor lărgite la bază, iar vârful este rotunjit. La scoțienii cu urechi drepte, urechile sunt, de asemenea, erecte, doar puțin mai înguste, practic nu sunt înclinate lateral sau înainte, ci sunt în poziție verticală. Scoțienii pliați au urechi mici, ca și cum ar fi îndoite în jumătate și apăsate pe cap. Vârfurile nasului și ale urechilor formează un triunghi regulat între ele.

Videoclip infinit drăguț cu mici pisici de rasă scoțiană și britanică, pentru a vedea mai mult!

Coadă

Poate ajuta la identificarea raselor de pe continentul britanic. Scoțianul are o grosime și o lungime medie și este destul de flexibil, dar britanicii de rasă pură au o coadă, de regulă, mai groasă și mai scurtă..

Diferențe de caracter

Există, de asemenea, diferențe de comportament. Acest lucru se datorează faptului că britanicii înșiși sunt o rasă care în trecutul îndepărtat avea un scop foarte specific - de a prinde șobolani și șoareci. Acest lucru le-a determinat locurile de comportament și independență pustnic. Pisicile britanice ar putea rămâne fără societatea umană pentru o lungă perioadă de timp, fără a suferi în vreun fel acest lucru.

În contrast, există scoțienii ieșiți, jucăuși și umani. Se înțeleg ușor cu alți membri ai familiei cu patru picioare și iubesc copiii. Nu manifestă niciodată agresivitate și nu au nevoie de o societate umană.

Caracteristici de reproducere

Maturitatea sexuală atât în ​​Marea Britanie, cât și în Scoțiană are loc la 6-7 luni, ca la majoritatea felinelor. Dar această vârstă este încă considerată insuficientă pentru a purta și a da naștere pisoilor în siguranță. Prin urmare, prima împerechere se face cel mai bine la vârsta de aproximativ 1 an. Britanicii sunt tricotați doar cu britanicii, dar scoțienii - așa cum am menționat deja astăzi: un părinte este luat cu un dosar scoțian, iar celălalt un drept.

Prin urmare, prezența scoțienilor drepți este pur și simplu necesară pentru reproducerea continuă a acestei rase. Mai mult, scoțienii cu urechi obișnuite pot participa și la expoziții, dar cu greu vor primi un titlu. Și încă ceva: britanicii și scoțienii nu sunt niciodată tricotați, amestecarea a două rase diferite nu este permisă, decât dacă sunteți un susținător al experimentelor genetice.

Galerie foto

Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Videoclip „Diferențele dintre rasele de pisici scoțiene și britanice”

Încă o dată, aflați cum să faceți distincția între astfel de britanici similari externi și scoțieni, va ajuta sfatul unui crescător cu experiență în videoclipul de mai jos.!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Doi din sicriu: cum să distingi o pisică britanică de o pisică scoțiană