Scottish hills guest - scottish straight

Scottish StraightPisica Straight Scoțiană aparține raselor populare și scumpe. Al doilea nume al său este Scottish Straight. Pe lângă aspectul său spectaculos, animalul are o dispoziție amabilă, așa că va fi cu siguranță un excelent însoțitor pentru tine.

Descriere și caracter

Pisica Straight Scottish este de mărime medie și haina frumoasă. O caracteristică a descrierii este culoarea și densitatea acesteia. Caracterul acestei rase este destul de echilibrat..

Știați? Cel mai scump hibrid cu păr scurt al unei pisici bengaleze pe nume Zeus costă 150 de mii de dolari. A fost crescut prin încrucișare Bengaleză și o pisică domestică cu păr scurt.
Pisicile sunt adesea afectuoase și sociabile, dar uneori sunt capabile să manifeste agresivitate față de stimulii externi. Pot fi un oaspete care a venit la casă sau animale de alte specii, în care văd un pericol.Scottish Straight

Aspect și fotografii

Animalul are o durată medie de viață și este în stare bună de sănătate. Urechile ascuțite și un strat de diferite culori determină normele și standardele necesare pentru această rasă..

Aflați ce pisici sunt considerate cel mai frumos, cel mai periculos, cel mai destept, cel mai rar, cele mai scumpe, cel mai afectuos, cel mai mare.
 • Grup: Acasă.
 • Înălțimea la greabăn: 25-31 cm.
 • Greutate: 4-10 kg.
 • Lână: gros și strâns, nu strâns, are o structură moale de pluș. Poate fi de lungime medie sau scurtă.
 • Culoare: alb, negru, albastru, marmură, cu dungi, pete, țestoase altele (există mai mult de 30 de specii).
 • Corp: ușoară, cu mușchi puternici și piept larg, grațioasă și proporțională.
 • Cap: cu contururi ascuțite, accentuate de lână. Fruntea înaltă convexă rotunjită și tranzițiile netede către linia nasului formează botul animalului.
 • Gât: scurt, cu puf moale de lână.
 • Urechi: de dimensiuni mici spre medii, de formă triunghiulară cu vârfuri rotunjite.
 • Ochi: formă mare, rotundă, cu colțuri ridicate. Se acceptă în general că culoarea lor depinde de culoare. Cel mai adesea, nuanța ochilor este bogată, palidă sau profundă. Prezența oricăror pete de culoare este un defect de rasă..
Scottish Straight
Important! Culoarea „corectă” a ochilor la pisica Scottish Straight variază între verde și maro arămiu. Crescătorii cu experiență au o diagramă specială de potrivire a culorilor.
 • Extremități: musculos, drept. Picioarele posterioare sunt mai lungi decât picioarele din față și au o formă rotunjită.
 • Coadă: pufoasa si lunga. Părul se învârte la vârf.
 • Speranța de viață: 10-15 ani.

Natura rasei

Pisica are o voce liniștită, ronțăie rar. Având în vedere natura sa, Scottish Straight are obiceiuri regale și dă voce în evenimente extrem de importante, în opinia ei.

Una dintre caracteristicile acestei rase de pisici este că le place să doarmă pe spate. În plus, datorită corpului masiv și a membrelor posterioare stabile, animalul poate sta pe ele mult timp..

Fiind un animal extrem de ascultător, pisica își dă seama de absența permisivității. Datorită jucăușii lor excesive, pisicile scoțiene drepte pot distra proprietarul pentru o lungă perioadă de timp.Scottish Straight

Cât de drăguți au apărut pisoii

După cum sugerează și numele, Scoția este considerată țara de origine a rasei, care a fost crescută prin încrucișarea raselor drepte cu Pliați pisica scoțiană. De asemenea, aceeași așternut poate conține pisoi cu structuri urechii diferite..

Dacă se naște un pisoi cu urechi drepte, atunci în funcție de această caracteristică este clasificat ca o rasă scoțiană dreaptă, la fald scotian includ urechi. Din 2004, rasa a fost înregistrată de Federația Mondială a Pisicilor, care i-a dat dreptul de a participa la expoziții și campionate.

Cu propriile mâini poți face zgâriere stâlp, casa, jucării, pătură pentru pisica ta.

Criterii de selecție și preț pentru pisoi

Astăzi nu este ușor să găsești un pisoi cu adevărat pur ras. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă aprovizionați cu un arsenal de informații, atât despre crescători, cât și despre Dreptul Scoțian în sine, precum și despre posibilele defecte ale acestuia..

Pentru a alege o pisică scoțiană, puteți merge la o creșă specială, deoarece animalele fără anomalii genetice sunt selectate pentru reproducere și toate vaccinările necesare sunt date animalelor. Costul unui astfel de animal de companie este de cel puțin 150 USD, cu toate acestea, prețul depinde de pedigree și de locul de cumpărare al pisicii.Scottish Straight

Important! Nu este recomandat să înțărcați un pisoi de la mama sa înainte de vârsta de 2 luni. Acest lucru poate afecta negativ imunitatea animalului..
Atunci când alegeți un pisoi, acordați o atenție specială cozii sale - nu ar trebui să aibă cute. Un pisoi sănătos trebuie să fie energic și ținut într-un mediu curat, lângă pisica mamă. De asemenea, vă oferă o privire asupra părinților săi, astfel încât să puteți judeca dacă pisica va îndeplini standardele de rasă..

Condiții pentru un animal de companie

Această rasă de pisici se rădăcină bine atât într-o casă privată, cât și într-un apartament. Cea mai bună vârstă pentru a obține acest animal este de 3-4 luni. Deci pisoiul se va putea adapta rapid la noile condiții de viață și nu va lipsi mama..

Puteți merge periodic cu animalul de companie pe stradă. Pentru a face acest lucru, este mai bine să găsiți un loc liniștit, cu copaci, departe de drumuri. Deci animalul de companie va fi calm, simțind că este în siguranță..

Știați? În mișcare pe distanțe scurte, pisica poate atinge viteze de până la 50 km / h.
Scottish StraightDeoarece pisicile se joacă pentru a satisface instinctul de vânătoare, puteți achiziționa instrumente speciale de la magazinul pentru animale de companie sau le puteți crea singuri. Acolo puteți cumpăra, de asemenea, o piatră pentru un punct de gheare, care include mai multe elemente de joc care vor distra atât un pisoi, cât și o pisică adultă..

Caracteristicile îngrijirii rasei

Această rasă nu este prea capricioasă de îngrijit. Animalul însuși își monitorizează igiena, ceea ce determină o viață confortabilă cu el în aceeași cameră.

Grija pentru „scoțian” necesită atenție la urechi, gheare și, mai ales, la blana animalului. În plus, este necesar să îi creeze condiții de viață confortabile, precum și hrănirea corectă și în timp util..

Puteți folosi o perie specială pentru pisici pentru a vă spăla dinții, dar rareori se întâmplă atunci când proprietarul recurge la o astfel de manipulare. Pentru aceasta, de regulă, se utilizează alimente uscate, care curăță smalțul dinților..

afla cum să se spele, ce sa hranesti, ce vitamine să dai, cum să ai grijă de lână animal.

Baie

Animalul ar trebui să fie scăldat, dacă este necesar, înainte de o expoziție, de exemplu. În orice caz, nu abuzați de aceste proceduri, efectuându-le de mai mult de trei ori pe an. Pentru scăldat, este mai bine să folosiți un șampon conceput pentru pisici. În timpul procedurii, nu va fi inutil să protejăm urechile animalului de apă.Scottish Straight

Important! Nu se recomandă umezirea și săpunarea capului pisicii, deoarece dacă apa pătrunde în urechile animalului, se poate îmbolnăvi.
Pentru a preveni alunecarea, puteți pune o cârpă pe fundul căzii. Și pentru a vă usca animalul de companie, trebuie să pregătiți în prealabil un prosop curat și uscat. Puteți folosi și un uscător de păr, dar pisica dvs. poate să nu-i placă.

Urechi

Urechile animalului nu necesită îngrijire specială, pisica le curăță singur. Cu toate acestea, în cazuri rare, puteți folosi un tampon de bumbac sau un tampon pentru a curăța murdăria vizibilă de pe urechi. Pentru a înmuia procesul, trebuie să le aplicați vaselină sau ulei vegetal achiziționat de la o farmacie veterinară.

Gheare

Gheare este mai bine să tăiați cu foarfece speciale, păstrându-le paralele cu corpul. Aceste proceduri nu trebuie efectuate frecvent; o dată pe lună va fi suficientă. Pentru ca pisica să își poată macina ghearele singure, puteți achiziționa un stâlp de zgârietură la magazinul de animale de companie.Scottish Straight

Lână

Indiferent de lungimea hainei, aceasta trebuie să fie pieptănată în mod regulat. Pentru a-i oferi o îngrijire adecvată, ar trebui să cumpărați un masaj și faguri pe două niveluri cu un strat special.

Clima din apartament afectează în mod direct starea hainei animalului. Deci, dacă temperatura camerei crește, lâna trebuie umezită. În caz contrar, se poate estompa și scurgerea se poate intensifica. Temperatura optimă pentru o pisică este de 18 ... 22 de grade peste zero..

Jocuri de afara

Pentru ca pisoiul să poată respira aer proaspăt, este necesar să îl plimbi mai des. Îl poți antrena și. Cel mai bine este să începeți exercițiile fizice de la o vârstă fragedă, astfel încât animalul să aibă cât mai mult timp posibil pentru a înțelege ce i se cere. În acest caz, este necesar să arătăm bunătatea și răbdarea, deoarece particularitatea caracterului pisoilor scoțieni este o joacă sporită..

Dacă decideți să călătoriți cu animalul dvs. de companie, atunci puteți începe în siguranță calea, deoarece această rasă nu se teme de schimbarea peisajului. Este capabilă să se adapteze rapid la un mediu nou..Scottish Straight

Nutriție directă scoțiană

Deoarece mâncarea este una dintre cele mai importante componente ale vieții, este necesar să monitorizați dieta animalului dvs. de companie. Deci, pisoiul ar trebui să mănânce de cel puțin 5 ori pe zi. Pe măsură ce îmbătrânești, numărul meselor se reduce de până la două ori. Dieta unei pisici adulte ar trebui să includă alimente proteice, și anume carne fiartă, produse lactate, cereale și suplimente de vitamine.

Pentru hrănire, puteți utiliza și furaje care conțin vitamine necesare pentru o nutriție completă a animalului. Mâncarea de casă sau cea pentru bebeluși nu pot oferi unui pisoi în creștere toate nutrienții de care are nevoie. Este important ca animalul să aibă acces ușor la vasul pentru alimente. Nu uitați de umplerea rezervorului de apă.

fi atent la lista bolilor comune ale pisicilor.

Posibile boli

Practic, pisicile din această rasă, având o sănătate bună, au o rată de supraviețuire ridicată, dar plajele ar trebui limitate pentru a menține o culoare standard a hainei. În plus, nu ar trebui permisă hipotermia. Vaccinarea la timp va ajuta la prevenirea apariției unor boli grave..Scottish Straight

Boli tipice

Cele mai frecvente boli pentru pisicile Scottish Straight sunt inflamația sistemului urinar. Ele apar dacă numai alimentele uscate sunt prezente în dieta animalului..

La fel ca alte animale de companie, Scottish Straight poate obține o tuse obișnuită., viermi sau priva. Pentru a evita acest lucru, trebuie să vă protejați animalul de companie de contactul cu animalele din curte, precum și să efectuați deparazitare preventivă la fiecare șase luni.

Știați? O pisică din Texas, numită Puff, trăiește de peste 37 de ani. Ea a câștigat titlul de ficat lung, deoarece de obicei speranța de viață a acestor animale nu depășește 20 de ani..
De asemenea, trebuie amintit că blana animalului se poate așeza puricii. Pentru eliminarea lor ulterioară, merită să achiziționați mijloace speciale, și anume, picături medicinale sau șampon.

Dacă animalul dvs. de companie are simptome alarmante, cum ar fi febră, diaree sau vărsături, trebuie să vă adresați medicului veterinar despre tratamentul necesar.Scottish Straight

Programul de vaccinare

Indiferent de locul în care trăiește animalul, cu siguranță are nevoie de un timp util vaccinări. Astfel de manipulări pot fi începute deja la vârsta de 2-4 luni. Atunci când cumpărați un animal, trebuie să verificați cu vânzătorul care vaccinuri au fost deja făcute. Apoi, ar trebui să fiți vaccinat, conform programului emis de medicul veterinar. De exemplu, vaccinarea împotriva rabiei și vaccinul complex se repetă anual.

Deci, ați citit descrierea rasei și caracterului pisicii scoțiene drepte. În acest stadiu al dezvoltării rasei, se poate observa răspândirea sa rapidă în întreaga lume, deoarece pisicile au un aspect plăcut și pot fi tovarăși buni pentru oameni și sunt, de asemenea, capabile să creeze armonie și o atmosferă confortabilă în familie.

Alegerea dvs. poate cădea și asupra acestei rase, deoarece stabilește cu ușurință contactul cu proprietarul și, în viitor, îi rămâne loial. În plus, o pisică cu urechi drepte găsește rapid un limbaj comun cu copiii și este capabilă să le distreze câteva ore la rând..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Scottish hills guest - scottish straight