Depresia la câini și pisici

Animalele de companie, ca și oamenii, devin uneori deprimate. Animalele au un psihic foarte vulnerabil, deci orice stres puternic îl poate afecta negativ și poate duce la o boală gravă a animalului.

Depresie - o afecțiune caracterizată prin starea de spirit deprimată și lipsa de interes față de viață.

Cum să recunoașteți depresia la câini și pisici

Pierderea poftei de mâncare

Primul semn al depresiei la pisică sau câine este lipsa poftei de mâncare. Animalul tău mănâncă foarte puțin sau deloc când este deprimat.

Schimbarea expresiilor faciale

Limbajul corpului câinilor și pisicilor este foarte divers. Exprimă bucurie, anxietate, îndoială, dor, tristețe. Animalul trist își trage urechile înapoi și își lasă capul în jos.

Letargie și apatie

Un simptom caracteristic al depresiei este scăderea activității fizice. Câinii și pisicile din această stare sunt indiferenți la orice. Nu vor să se joace cu semenii lor și cu iubiții lor proprietari. În plus, copleșiți de ceva, animalele devin letargice..

Somnolență crescută

Animalul tău de companie este prost dispus dacă doarme prea mult. Cu toate acestea, somnolența crescută nu este neapărat un simptom al depresiei. Așa se manifestă alte boli ale mustății..

Comportament ciudat

Schimbarea comportamentului vorbește despre depresie la bărbatul frumos cu patru picioare. Devine nervos, anxios, suspicios. Animalele îl urmăresc pe proprietar, aleargă din colț în colț, se târăsc sub pat (în special pisici).

Și, în cazuri grave, tetrapodele se pot răni pe ei înșiși și pe cei din jur. Pentru a nu aduce animalul de companie în acest stat, ar trebui luate măsuri urgente.

câinele are depresie

Cum să vă ajutați animalul cu depresie

  • Oferă-i animalului tău mai mult timp. El va fi amuzat de jocuri, mângâieri și laudele proprietarului.
  • Pune-ți niște muzică frumoasă. Ea se va înveseli și vă va calma blana.
  • Mergeti cu el la aer curat. Mersul pe jos este popular nu numai la câini, ci și la pisici.
  • Hraneste mustata gustoasa. Câinilor și pisicilor le place să mănânce. Puteți găti ceva gustos pentru animalul dvs. de companie sau puteți oferi mâncare uscată.
  • Dacă metodele de mai sus nu ajută, arătați imediat medicul veterinar. El va înțelege cauzele stării animalului de companie și va prescrie un tratament. Nu dați medicamente câinilor și pisicilor fără prescripția medicului..

Fii atent la animalul tău de companie. Și dacă observați semne de depresie la un animal, încercați să-l ajutați în timp util pentru a evita consecințele negative..

Mai aveți întrebări? Le puteți adresa medicului veterinar intern al site-ului nostru în căsuța de comentarii de mai jos, care le va răspunde cât mai curând posibil..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Depresia la câini și pisici