Pisicile britanice (foto): moale de pluș și nobilime regală

Pisica britanică, ca un adevărat domn, își distrează tovarășul

Clasificare

Origine: Marea Britanie

Clasă: pisică britanică cu păr scurt

Folosind: pentru expoziții și viața la domiciliu

Culoare: Pisicile britanice au culori diferite: gri solid / alb / albastru / bej / crem / negru și altele, bi-culori, puncte de culoare, pete (tortie) sau cu semne tabi

dimensiuni: greutatea pisicii britanice cu par scurt - 4-8 kg

Speranța de viață: de la 12 la 16 ani

„Ursuleții de pluș”, care sunt plăcuți la vedere și oferă proprietarilor liniște sufletească dintr-o singură prezență, sunt pisici britanice.

Capul britanicului are o formă rotundă, cu urechi largi, iar botul iese în evidență cu obraji groși, un nas de dimensiuni medii și ochi uriași de pisică..

Animal puternic, de dimensiuni medii, musculos, are picioarele largi și o coadă groasă, cu vârful ușor rotunjit.

Caracterul pisicilor britanice poate fi numit ideal pentru casă. Ca Mau egiptean, sunt calmi, fără pretenții și se înțeleg bine cu oamenii.

O listă de rase cu un caracter similar poate fi găsită în articol https://rum.animalefans.com/pisicile/9102-lista-celor-mai-amabile-rase-de-pisici-cu.html

Imaginea pisicii britanice a fost folosită pentru a scrie faimosul basm „Puss in Boots”

Imaginea pisicii britanice a fost folosită pentru a scrie faimosul basm „Puss in Boots”

Istoria rasei

Pisica britanică cu păr scurt a devenit cunoscută încă din 1898, dar a fost în cele din urmă aprobată ca rasă doar 84 de ani mai târziu..

O astfel de recunoaștere pe termen lung s-a datorat faptului că au existat multe plângeri cu privire la standardele pisicii..

Pentru perfecțiunea sa, crescătorii au muncit din greu, traversând cele mai bune și mai frumoase pisici domestice englezești cu Persani (apoi, după război, - cu Albastru rusesc și pisicile carteziene).

Prima pisică (progenitorul rasei britanice) este considerată Harrison Fair.

Istoria apariției acestor pisici în Marea Britanie are două versiuni. Unii susțin că au fost aduși de legionari din Roma.

Alții insistă asupra faptului că britanicii au fost aduși de marinari francezi care păstrau pisicile ca excelenți captori de șobolani..

Distracția preferată pentru o pisică britanică este urmărirea unui șoarece, artificial sau real, pentru el nu contează

Distracția preferată pentru o pisică britanică este urmărirea unui șoarece, artificial sau real, pentru el nu contează

Caracter și psihologie

Pisica britanică cu păr scurt are un caracter excelent: este docil, calm, foarte inteligent și curat.

Aici puteți citi despre celelalte rase de pisici inteligente: https://rum.animalefans.com/pisicile/13675-10-dintre-cele-mai-inteligente-rase-de-pisici.html

Vorbind despre aceste adorabile plușuri, aș dori să remarc particularitățile rasei lor..

 • Energie. În timp ce britanicii sunt mici, sunt, așa cum era de așteptat, foarte agili și energici. Dar iată că o pisică albastră britanică adultă (și alte culori) devine mai reținută și chiar leneșă, la fel ca fald scotian pisică sau Scottish Straight. Asigurați-vă că îl conduceți prin apartament, inclusiv în jocurile în aer liber, pentru a nu obține grăsime (aceste rase sunt predispuse la obezitate).
 • Prietenie. Amabilitatea și devotamentul lor îi fac pe britanici adevărați membri ai familiei. Își adoră proprietarii și tratează bebelușii cu răbdare, dar nu le place îngrijirea excesivă, preferând să se retragă periodic într-un loc retras de ochiul uman..
 • Compatibil cu animalele de companie. Britanicii găsesc destul de repede limbajul cu alte animale de companie, dar le place să-și arate superioritatea și o oarecare importanță. Atitudinea lor familiară față de oameni și animale este determinată de gene de la perși..
Lasă-mă să te scarpinez la ureche!

Lasă-mă să-ți scarpinez urechea!

 • Răbdarea (reținerea) și limitele ei. Aspectul este destul de înșelător, și în cazul rasei britanice. În ciuda aspectului lor de jucărie de pluș, nu le place să alunece, deși pot rezista mult timp - până când acțiunile celui care se joacă cu ei par nedemne de personalitatea lor (degradându-și demnitatea). Gradul răbdării lor depinde de calitățile personale, care vor deveni în cele din urmă cunoscute de proprietarii lor. Pentru a evita ghearele eliberate îndreptate către jucătorul care joacă cu el, nu depășiți limitele a ceea ce este permis și amintiți-vă că este necesar să „înșelați puii” cu măsură.
 • Instruire. Pisicuțele unei pisici britanice nu răspund bine la antrenament, dar acest lucru nu este deosebit de necesar. Genele lor au înzestrat pisicile cu inteligență, aristocrație și o bună reproducere. Prin urmare, nu trebuie să vă faceți griji că ghearele lor vă vor zgâria mobilierul și covoarele, iar covorul de noptieră va deveni o toaletă..

Cerere

Pisică britanică neagră, roșie, albă sau orice altă culoare - această bucată de căldură și fericire va deveni un favorit în casa ta.

Această rasă de pisici, cum ar fi pixie bob, minunat pentru păstrarea la țară și în cabane și pentru viața de oraș într-un apartament.

Pisicile pot fi folosite ca animale de spectacol și în scopuri comerciale (împerechere, vânzare de pisoi).

Pisicile britanice au un mare simț al stilului

Pisicile britanice au un mare simț al stilului

Cum să alegi un pisoi

Dacă doriți să cumpărați un britanic adevărat de rasă, atunci ar trebui să acordați atenție caracteristicilor rasei (ale cărei standarde au fost aprobate în 1982).

Aceste standarde includ:

 • corp muscular puternic;
 • picioare puternice, cum ar fi exotic;
 • cap rotund masiv pe un gât scurt puternic;
 • nas drept drept și ușor scurtat, fără oprire, dar pronunțat spre frunte;
 • bot rotunjit fără indentări (ciupirea nu este permisă), bărbie bine dezvoltată, ochi rotunzi, larg deschiși;
 • urechile rotunjite amplasate larg (a căror înălțime nu trebuie să depășească lățimea lor);
 • coada dreaptă (de lungime medie, dar largă) cu vârful rotunjit;
 • strat scurt, dens, cu o textură de pluș;
 • pielea se îndoaie în jurul capului.
Mersul unui pisoi britanic ar trebui să fie plin de impresii vii

Mersul unui pisoi britanic ar trebui să fie plin de impresii vii

În plus față de caracteristicile rasei, ar trebui să acordați cu siguranță atenție documentelor și condițiilor de păstrare a pisoiilor.

Dacă crescătorii nu tratează corect animalele (locul nu este curat, are un miros neplăcut caracteristic, animalului i se oferă hrană ieftină pentru hrană, este conținut în cușcă), întoarce-te și mergi în alt loc.

Merită să fii atent la părinții pisoiilor (poți înțelege care va fi „cocul” tău). Uită-te la culoare, greutate și alte caracteristici.

Dacă britanicul tău aparține pisici ghimbir, atunci descendenții săi vor fi aceiași.

Acordați atenție faptului că pisoii nu trebuie cumpărați înainte de vârsta de 12 săptămâni, deoarece aceștia au nevoie în continuare de îngrijire maternă.

Trebuie să fie ceva comestibil în acest coș, ei bine, cel puțin un cârnat!

Trebuie să fie ceva comestibil în acest coș, ei bine, cel puțin un cârnat!

Caracteristici de îngrijire

Așa cum am spus mai sus, britanicii sunt pisici fără pretenții. Nu necesită îngrijiri speciale, nici în mâncare, nici în pieptănare..

Întreținerea lor este simplă și nu va aduce mari probleme.

Pătrunderea

Lana de pluș britanică este o plăcere de îngrijit.

Nu este nevoie să piepteniți des părul pisicilor, de două ori pe săptămână este suficient.

Este necesar să faceți acest lucru furminator sau o perie de masaj cu peri de oțel, mișcările trebuie făcute în direcția și împotriva creșterii stratului.

Și restul zilelor le puteți petrece doar cu palmele umede pe lână și să colectați toate inutile.

Această curățare umedă trebuie făcută cât mai des posibil, astfel încât să nu rămână lână pe covoare și mobilier..

Merită să vă scăldați la nevoie (de 2-4 ori pe an), cu produse speciale dintr-un magazin de animale de companie.

Dacă doriți să aflați mai multe despre cum să vă spălați pisica corect, vă recomandăm să citiți următorul articol: https://kot-pes.com/kak-pomyit-kota/

Pisicile britanice folosesc o tehnică specială pentru a se spăla

Pisicile britanice folosesc o tehnică specială pentru a se spăla

Pentru a păstra pisicile britanice, trebuie să țineți cont doar de faptul că au nevoie de locuri retrase și de câteva alte puncte..

Iubesc spațiul privat, preferând să nu fie deranjați în timpul izolării lor..

Echipați-le mai multe „rame de cățărare” cu un cocoș, gândiți-vă la prezența unei case și a cutiilor strânse în locuri izolate - credeți-mă, „plușii” dvs. vor aprecia.

Britanicii sunt vânători excelenți, vor merge cu plăcere pe iarbă și vor urmări ceva viu.

Dați-le plimbări în aer curat și nu uitați să purtați guler de purici și căpușe.

La aranjare toaletă pentru pisică, ar trebui să țineți cont de faptul că îi place foarte mult să scotocească, așa că luați o tavă cu laturile înalte sau o toaletă.

Se pare că aspectul amabil al pisicii britanice îi permite fluturelui să se simtă calm în timp ce stă pe nas

Se pare că aspectul amabil al pisicii britanice permite fluturelui să se simtă calm în timp ce stă pe nas

Restul conținutului britanic nu diferă de standarde: aveți grijă de gheare (aveți grijă de zgâriere stâlp), urmărește-ți urechile și ochii, hrănește-te corect, nu uita de băuturile curate și dăruiește dragoste.

Alimente

La întrebarea cu privire la ce să hrănești o pisică britanică nu se poate răspunde fără echivoc, deoarece totul depinde de alegerea ta (alimente naturale sau uscate).

Este important să nu supraalimentați pisica, deoarece oricât de mult le-ați da, vor mânca de toate, pentru că, prin natură, ele sunt adevărate glutoni.

Mesele trebuie să fie regulate și echilibrate. De la mâncarea uscată, acordați preferință opțiunilor mai scumpe, ținând cont de caracteristicile animalului dvs. de companie.

Dacă o pisică britanică vede carne pe masă, va verifica cu siguranță cât de proaspătă este

Dacă o pisică britanică vede carne pe masă, va verifica cu siguranță cât de proaspătă este

Vorbind despre nutriția naturală, aș dori să observ că nu este vorba despre hrana umană.

Este important să înțelegem că animalul are propriile sale caracteristici ale sistemului digestiv și că nu ar trebui să i se administreze produse dulci, sărate, prăjite și picante..

Alimentația necorespunzătoare duce la diferite tulburări ale tractului gastro-intestinal și ale altor organe ale animalului.

Mâncarea naturală pentru o pisică britanică este: carne slabă (fiartă sau opărită) și măruntaie, cereale, legume, ouă, produse lactate fermentate cu conținut scăzut de grăsimi și apă (proaspătă, curată).

Trebuie să hrănești un britanic de 2-3 ori pe zi.

Sănătate

Având în vedere eforturile crescătorilor, sănătatea britanicilor sa dovedit a fi puternică.

Aceste pisici sunt predispuse la obezitate și ochi apoși, dar altfel sunt predispuse la aceleași boli ca pisicile din alte rase.

Boli tipice

Dacă aveți grijă de animalul dvs. de companie în mod incorect: hrănirea deficitară, lipsa îngrijirii adecvate și îngrijirea stării sale mentale, atunci se poate îmbolnăvi de una dintre următoarele boli:

 • ICD, cistita, nefroza și alte boli ale sistemului genito-urinar;
 • Bronșită, rinită și alte boli respiratorii;
 • inflamația măduvei spinării și nevroza;
 • stomatită, faringită, ulcer
 • și multe alte boli.
Pisoii britanici sunt camuflaje grozave

Pisoii britanici sunt camuflaje grozave

Vaccinări

Britanicul trebuie să facă ceva vaccinări, înaintea cărora este important să se administreze pisicilor medicamente antihelmintice.

 1. Produs în 10-12 săptămâni. Acest vaccin antirabic (trivalent). Se repetă după 3 săptămâni.
 2. Vaccinarea împotriva rabiei se efectuează după schimbarea dinților și se repetă anual.
Pisica britanică ajută la pregătirea pentru Paști

Pisica britanică ajută la pregătirea pentru Paști

Toate manipulările trebuie să fie marcate în pașaport. Când cumpărați un pisoi, trebuie să le verificați

Tricotare

Nu este permisă amestecarea rocilor. Este recomandabil să tricotați animale cu o singură culoare a ochilor, culoarea nu contează.

În acest moment, pisica britanică se prezintă ca regele tuturor raselor de pisici.

În acest moment, pisica britanică se prezintă ca regele tuturor raselor de pisici.

Pisicile britanice: moale de pluș și nobilime regală

Pisicile britanice cu păr scurt se disting prin caracterul lor excelent: sunt docile, calme, foarte inteligente și curate. Vorbind despre aceste adorabile plușuri, aș dori să remarc particularitățile rasei lor..

Dubrov Bogdan6 Rezumat general CaracteristicăAgresiune2Adaptabilitate10Activitate6Greutate8Formare6Prietenire10Jucațiune6Inteligență6Zgomot4 |
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisicile britanice (foto): moale de pluș și nobilime regală