Durata sarcinii pentru o pisică britanică

Destul de des, proprietarii de pisici britanice se confruntă cu sarcina pentru a procrea animalul de companie. La urma urmei, mulți au visat de mai multe ori să crească descendenți mari. Și când s-a întâmplat acest lucru, apare întrebarea despre cât durează sarcina la pisicile din rasa britanică, deoarece foarte des, neștiind despre timp și timp, cât timp are nevoie animalul tău de mers, există cazuri de nașteri neplanificate. Și dacă apar și complicații, care sunt aproape imposibil de prevăzut, atunci este puțin probabil ca proprietarul să poată face ceva.

 • creștere în greutate;
 • umflarea și decolorarea mameloanelor;
 • apetit îmbunătățit;
 • eventuale crize de vărsături.

Alte trăsături caracteristice

Se observă, de asemenea, modificări ale comportamentului pisicii în sine. În timpul sarcinii, animalele de companie britanice cu părul scurt se transformă în animale calme, liniștite și blânde. Evită mișcările bruște și sunt cel mai adesea în interior., mai degrabă decât pe stradă. În plus, au nevoie de sprijin de la proprietar și îi aduc adesea aminte de acest lucru..

O britanică necesită o atenție specială în a doua jumătate a sarcinii. La urma urmei, motivul pentru aceasta este manifestarea unor astfel de semne exact după 6 săptămâni..

În ultimele zile, pisicile britanice însărcinate au mers foarte atent, pentru a nu afecta rădăcinile mici. De asemenea, la sfârșitul gestației, animalele încep să caute un loc potrivit pentru a naște..

Informații interesante

Tinerii reprezentanți ai rasei britanice ating vârsta potrivită pentru împerechere doar la 6-7 luni. Atunci fertilizarea este deja posibilă, dar în majoritatea cazurilor prima sarcină se efectuează numai după 1 an de viață. Motivul pentru aceasta este incapacitatea unei pisici de 7 luni de a purta pe deplin fătul. Acest lucru se aplică în mod egal ambelor sexe, la fel ca la pisicile britanice, împerecherea timpurie poate duce la o perioadă fertilă scurtată..

La fiecare animal de companie, numărul mediu de scurgeri este redus la două pe an. Dar dacă animalul dvs. de companie britanic locuiește doar în casă, atunci acest lucru se poate întâmpla mult mai des. Aproximativ la fiecare 15-25 de zile, iar durata lor este de 6-8 zile.

Dar este important să ne amintim că procesul de împerechere a reprezentanților rasei britanice nu se termină întotdeauna cu sarcina. Prin urmare, este necesar să se ia în considerare această nuanță semnificativă..

Mulți pisoi - cum se întâmplă

Durata sarcinii pentru favoritele britanice este în medie de 9 săptămâni. Și în această perioadă animalul poate purta 5 sau chiar 6 pisoi. Motivul pentru aceasta este caracteristicile excepționale și forma uterului..

După împerechere în corpul pisicii timp de 23-30 de ore, se formează ouă, al căror număr mediu poate ajunge până la 6. Prin urmare, există o mare probabilitate ca animalul dvs. de companie britanic să poată naște atât de mulți pisoi.

Etapele sarcinii

Perioada de mers în poziția fiecărui reprezentant al acestei rase este de 63-66 de zile. Acest număr poate varia cu 5 zile mai puțin sau mai mult, ceea ce depinde în principal de corpul animalului în sine..

Principalele etape ale sarcinii pentru o pisică britanică sunt:

 • 1-3 săptămâni;
 • 3-6 săptămâni;
 • 6-9 săptămâni.

Caracteristicile primei etape

În această perioadă, în primul rând, comportamentul animalului se schimbă. Pisica doarme mai des, mănâncă mai puțin și petrece mai mult timp cu proprietarul..

În jurul celei de-a treia săptămâni de sarcină, pot apărea unele modificări la animalul dvs. de companie britanic. Primul și cel mai evident semn sunt sfarcurile umflate.. Acestea își schimbă culoarea într-un roz pronunțat și cresc în dimensiune. Acest lucru este valabil mai ales în timpul sarcinii pisicilor tinere, deoarece la animalele de companie mai mature acest simptom poate să nu fie prezent..

Nu mai puțin importantă este așa-numita toxicoză la reprezentanții rasei britanice. Acest moment neplăcut poate dura câteva zile, în medie de 2 ori pe zi.

A doua trei săptămâni

În acest stadiu, există o evoluție foarte rapidă a sarcinii la pisica britanică. Embrionii devin mai mari și pot fi simțiți în burta animalului dvs. de companie, dar numărul exact de pisoi este încă imposibil de determinat.

Partea de mijloc a acestei perioade se caracterizează printr-o creștere semnificativă a abdomenului datorită creșterii rapide a bebelușilor britanici. Și deja la sfârșitul celor 6 săptămâni cavitatea uterină este umplută cu lichid, datorită căreia este aproape imposibil să se determine numărul exact al viitoarelor pisoi.

Stadiu final

La începutul celor 7 săptămâni, sarcina unui animal de companie domestic din rasa britanică are unele particularități. În special, puteți simți bine capul copiilor și simți mișcările lor.. Dimensiunea mare a pisicii nu-i permite să meargă repede, de aceea se mișcă foarte încet. Se schimbă și comportamentul animalului de companie britanic, care se exprimă într-o afecțiune mai mare față de proprietarul său, așa-numitul „următor pe tocuri”.

Cu câteva zile înainte de a naște, anxietatea apare în caracterul animalului și începe căutarea unui loc de naștere. Practic, ar trebui să fie un colț retras și confortabil..

Majoritatea proprietarilor de pisici britanice iau o cutie sau o cutie în care trebuie să amenajați un loc pentru pisoii mici și mama lor.

Un moment necesar în această perioadă a sarcinii este radiografia și ultrasunetele. Scopul acestei proceduri este de a studia informații despre numărul făturilor și plasarea lor în uter. Și dacă unii pisoi sunt într-o poziție greșită, atunci acest lucru va trebui luat în considerare în timpul nașterii..

Nuanțe

Căldura în timpul sarcinii este considerată un punct important. Se întâmplă adesea ca pisicile din această poziție să poată fi fertilizate din nou. Iar rezultatul va fi formarea embrionilor cu fructe formate deja existente, care ar trebui să se nască în curând.

Drept urmare, animalul va da naștere tuturor copiilor, dar unii dintre ei, și anume embrioni, vor fi prematuri, a căror probabilitate de supraviețuire este minimizată..

Nutriția unei femei britanice în timpul sarcinii

Un factor important este dieta zilnică a animalului de companie. La urma urmei, sănătatea viitorilor pisoi depinde în primul rând de el. Prin urmare, această parte a sarcinii trebuie tratată foarte atent..

Caracteristicile dietei

Pentru întreaga perioadă care durează sarcina unei pisici britanice, este necesar să aveți grijă nu numai de animal, ci și de nutriția acestuia. La urma urmei, mulți proprietari, aflând despre poziția animalului lor de companie, se gândesc la cum să-l hrănească..

Dieta unui animal de companie în timpul sarcinii are o serie de caracteristici:

 • o creștere a cantității de alimente luate;
 • varietate de alimente consumate;
 • dieta zilnică ar trebui să conțină alimente care au multe proteine;
 • alimentele vor fi, de asemenea, utile, bogate în minerale și vitamine.

Mâncare pas

La începutul sarcinii, cantitatea de alimente consumate crește semnificativ. Ratele medii sunt de 10% din normă. Cu alte cuvinte, volumul nu crește mult, dar frecvența consumului de alimente crește de până la 4-5 ori, uneori există chiar și hrăniri suplimentare noaptea.

Dacă proprietarul dă o mulțime de mâncare sau alte alimente animalului său de companie, atunci cel mai probabil nu poate evita obezitatea bruscă. Apoi, pot apărea complicații în timpul sarcinii la pisicile din rasa britanică și în timpul procesului de naștere..

Prin urmare, nu este de dorit ca reprezentanții acestei rase să crească semnificativ cantitatea de porții de alimente luate..

Mulți proprietari preferă să le ofere animalelor de companie mâncare special concepută pentru puii nou-născuți. Conține o cantitate mare de proteine ​​și alte substanțe la fel de importante, care este atât de necesară pentru o pisică într-o poziție.

După 3 luni

Dar deja la 3-6 săptămâni de sarcină, unui animal de companie britanic ar trebui să i se ofere cu 40-50% mai multă hrană. Motivul pentru aceasta este creșterea rapidă a fructelor și datorită acestui fapt, cantitatea de alimente consumate crește. De asemenea, în această perioadă este necesar să includeți o mulțime de proteine ​​în dieta animalului dvs. de companie, care va fi foarte necesară în timpul alăptării..

În ultimele săptămâni de sarcină, pisica britanică poate avea o scădere a poftei de mâncare. Acest lucru se datorează dimensiunii mari a fructului, care ocupă o parte semnificativă a cavității abdominale..

Prin urmare, trebuie să reduceți cantitatea de alimente consumate și să creșteți frecvența aportului..

Cum arată dieta în timpul sarcinii

Mâncarea este o parte importantă a vieții animalului dvs. de companie, mai ales în această poziție. Prin urmare, trebuie să vă familiarizați în prealabil cu principiile de bază pe care trebuie să le cunoașteți și să le urmați atunci când vă hrăniți. La urma urmei, sarcina unei pisici britanice poate avea complicații din cauza nutriției slabe. Prin urmare, trebuie să adăugați la dietă:

 • cereale și legume crude (morcovi, varză), care pot fi amestecate discret cu mâncarea preferată a animalului tău de companie;
 • Este important să dați produse lactate la sfârșitul sarcinii, din cauza cantității mari de calciu din ele, care este necesară pentru a întări oasele pisicilor;
 • cartilaj fiert, datorită căruia animalul dvs. de companie britanic va primi o cantitate semnificativă de vitamina D;
 • în plus, trebuie să dați și alte vitamine, în special grupele A și B..

Subponderalitate sau supraponderalitate

Perioada medie de gestație pentru o britanică, Scottish Fold sau altă rasă poate fi de 63-66 zile sau 9 săptămâni. Dar uneori, din cauza unui corp foarte tânăr sau din alte motive, pisica ta începe să nască mai devreme decât se aștepta..

Dacă acest lucru se întâmplă în etapa inițială, atunci prin embrionul imatur, acest moment nu este întotdeauna observat de către proprietar. La 3-6 săptămâni, când posibilitatea avortului spontan este cel mai probabil, acest lucru se întâmplă din cauza îngrijirii inadecvate a animalelor de companie. Prin urmare, este necesar să se monitorizeze constant pisica britanică..

Și când vrei să o iei în brațe, atunci trebuie să o faci cu atenție, luând-o de labele din față și ținând-o de fund, pentru a te asigura că pisoii nu sunt încă născuți.

Pentru a evita fetusii care depășesc, este necesar să se calculeze sarcina unei pisici britanice pe săptămână. Acest lucru vă va ajuta să determinați exact când ar trebui să nască animalul dumneavoastră. Și în caz de întârziere a travaliului, primul lucru de făcut este să contactați medicul veterinar pentru a oferi asistență adecvată..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Durata sarcinii pentru o pisică britanică