Pisica pierdută: abordare sistemică și anunțuri

Pisicile sunt creaturi iubitoare de libertate, iar unele dintre ele sunt gata să schimbe căldura și confortul apartamentului din oraș pentru o viață dură semi-vagabondă în jungla de piatră a metropolei. Din păcate, mulți proprietari de pisici domestice s-au confruntat cu faptul că animalul lor de companie a plecat. Mai mult, unele pisici o fac atât de magistral încât pierderea poate să nu fie detectată imediat, ci după o perioadă destul de lungă de timp. Ce trebuie făcut dacă lipsește o pisică?

Dacă descoperiți că pisica nu vă întâlnește după serviciu, nu răspunde la un apel, nu merge la boluri, acesta este un motiv de îngrijorare. Cu toate acestea, este posibil ca pisica să nu fi părăsit limita apartamentului, ci doar să doarmă dulce undeva, urcându-se într-un loc greu accesibil, de unde poate ieși singură. Acesta poate fi un dulap în care animalul s-a strecurat în timp ce mergeați la lucru, o cutie pentru lenjerie în interiorul unei canapele pliante, o cutie pentru pantofi pe care ați pus-o pe un raft..

Verificați toate aceste colțuri din apartament pentru a vă asigura că pisica nu este acolo. În lunile mai calde, pisica poate petrece mult timp pe balcon, deci dacă casa are balcon, asigurați-vă că nu acoperiți accidental animalul acolo înainte de a părăsi apartamentul..

Pentru unii, acest sfat poate părea ciudat, dar dacă ați ști câte cazuri de panică prematură au existat, atunci când pisica nu a fost cu adevărat pierdută, ci a rămas acasă în timp ce proprietarii ei o căutau în zonă.

pisica pierduta
A căzut pe fereastră?

Dacă toate încercările de a găsi fugitivul în apartament nu au dat rezultate, ar trebui luat în considerare un scenariu mai pesimist: pisica a căzut pe fereastră, atrasă de ciripitul vrăbiilor sau gâfâitul porumbeilor pe următoarea fereastră sau balcon.

Coborâți imediat pentru a explora zona din jurul casei. Pot exista două opțiuni: fie animalul s-a prăbușit și apoi, din păcate, te așteaptă o priveliște nu foarte amuzantă. Dacă nici o pisică și nici urme de moarte violentă nu au fost găsite sub ferestrele apartamentului dvs., există speranța că animalul dvs. de companie este în viață, dar în șoc a încercat să găsească un loc sigur, unde s-a ascuns..

Explorează cartierul

Examinați cu atenție intrarea, etaj cu etaj: există posibilitatea ca pisica să nu cadă pe fereastră, ci să alunece imperceptibil din apartament când ați ezitat, închizând ușa. Pisica se poate ascunde și în verandă și în caz că ar cădea pe fereastră. Echipați-vă cu o lanternă și nu ratați niciun colț la intrare: în șoc și confuzie, animalul va dori să se ascundă în cel mai îndepărtat colț, inaccesibil..

Luați jucăria preferată a pisicii dvs., precum și o pungă cu mâncare: atrasă de sunetul caracteristic al unei pungă foșnitoare, pisica poate ieși în întâmpinarea dvs. Chemați cu voce tare pisica după nume, explorând zona din jurul casei, subsoluri, mansarde, nu fiți prea leneși să vă uitați sub toate mașinile - pisicile se ascund deseori acolo. Explorați și intrările și casele învecinate. Extindeți zona de căutare într-o spirală.
anunțuri de pisici lipsă

Cuvântul din gură

Dacă căutarea nu a adus rezultatul dorit, este timpul să conectați alte resurse: vecini, cunoștințe, bunici la intrări, îngrijitori, școlari. Imprimați multe fotografii ale animalului dvs. de companie, precum și carduri cu coordonatele dvs., dați-le tuturor celor care vă pot ajuta sau vă pot vedea pisica în mod accidental în timpul mersului.

Paradoxal, nu-i ignora pe iubitorii de câini: mulți dintre ei fac plimbări intensive prin zonă, este probabil ca cineva să fi întâlnit pisica ta dispărută. În plus, proprietarii de animale de companie din orașele mari au un sentiment dezvoltat de solidaritate și apartenență, astfel încât atragerea unei astfel de resurse dă rezultatele sale..

Anunțuri cu fotografia și contactele pisicii

Imprimați o mulțime de reclame colorate cu o fotografie și numele și descrierea caracteristicilor speciale, vârsta, sexul și obiceiurile pisicii dvs., indicați în anunț unde și când a dispărut..

Astfel de reclame ar trebui să fie postate la intrările caselor din apropiere, în magazine, la stațiile de transport public, la oficiul poștal, la sucursalele bancare, în magazinele de animale de companie și în clinicile veterinare, pe stâlpi și garduri. Dacă există o școală nu departe de casă, nu vă lăsați să mergeți acolo și lăsați un pachet de anunțuri elevilor, promițând o recompensă pentru găsirea și returnarea animalului.

Reclame în ziare și Internet

Folosiți pe scară largă rețelele sociale și ziarele pentru a face publicitate celor care lipsesc. Găsiți secțiunea „pisică pierdută” și plasați-vă anunțul acolo.

Ziar

Faceți publicitate într-un ziar local: dacă o pisică dispare la Moscova sau într-un alt oraș mare, cu siguranță va aduce puține rezultate, dar în orașele mici este încă o resursă importantă pentru găsirea animalelor dispărute..

Site-uri locale

De asemenea, puteți posta un anunț pe site-urile pentru animale de companie, inclusiv în cele din adăposturile orașului dvs. Sau portaluri de știri locale - astfel de site-uri au întotdeauna forumuri și sunt de obicei destul de active.

Retele sociale

Acum, în rețelele sociale există un număr mare de grupuri dedicate animalelor, inclusiv celor dispăruți - asigurați-vă că postați un anunț acolo. Astăzi este una dintre cele mai rapide și relevante oportunități de căutare. Nu excludeți din atenție nici măcar astfel de rețele sociale exotice precum, de exemplu, instagram. De obicei, acest serviciu este gratuit, pentru plasare trebuie doar să vă înregistrați, indicând numărul dvs. de telefon și adresa de e-mail pentru o comunicare promptă în cazul în care animalul dvs. de companie este găsit.

Sistem interactiv de căutare

O resursă foarte convenabilă pentru plasarea unui anunț este site-ul usatiki.ru, unde, pe lângă un anunț text, puteți vedea informații despre fugar pe hartă: informațiile cu o fotografie, descrierea, porecla apare ca o pictogramă pe harta orașului dumneavoastră. Pe site-ul nostru web, nu numai că puteți posta anunțuri despre un animal de companie dispărut, ci și să le urmăriți pe cele găsite pe o imagine interactivă.

În viitorul apropiat, vom adăuga o căutare intuitivă a raselor, caracteristicilor animalelor, precum și trimiterea prin poștă a noilor animale găsite în zona dvs..

pisica lipsăMăsuri preventive: cum să evitați lipsa unei pisici?

Este puțin probabil să puteți evita complet posibilitatea de a vă pierde animalul de companie cu blană, dar puteți lua anumite măsuri pentru a reduce acest risc..

  • Agățați un guler cu contactele pe gâtul pisicii, este bine dacă există un mic clopot pe guler - va fi mai ușor să determinați locația fugarului prin sunet.
  • Tăierea este un mod modern și foarte eficient de a găsi rapid un animal dispărut.
  • Instalați ecrane pe ferestre pentru a împiedica o pisică curioasă sau incomodă să cadă pe fereastră.

Dacă pisica încă a scăpat, în ciuda obstacolelor ridicate în calea sa, nu-ți pierde speranța. Mobilizați toate resursele și asigurați-vă că preferatul dvs. va fi cu siguranță găsit. La urma urmei, pisicile sunt creaturi foarte inteligente și pragmatice, iar dacă sunt înconjurate în casă cu grijă, căldură și dragoste, cu siguranță vor dori să se întoarcă acolo unde au o viață satisfăcătoare, lipsită de griji și dulce..

stradă, pisici, ce să faci dacă lipsește o pisică, ajută, caută o pisică, pisica a dispărut

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica pierdută: abordare sistemică și anunțuri