De ce pisica nu doarme noaptea?

„Pisica mea nu doarme noaptea. Fugind, făcând zgomot, țipând, săpat ceva ”, medicii veterinari aud adesea plângeri similare. A nu dormi suficient duce la iritare. Copiii mici sunt afectați în special, deoarece sănătatea lor calitatea somnului joacă un rol imens. Cum să-ți calmezi pisica noaptea învățându-i animalul să stea liniștit în timp ce oamenii se odihnesc?

Motive pentru care o pisică nu doarme noaptea

Există multe motive pentru a fi treaz noaptea. Pentru a rezolva problema, în primul rând, ar trebui să aflați de ce pisica mauie noaptea, aleargă în jurul apartamentului, sare pe paturi și este activă în toate modurile posibile. În majoritatea cazurilor, vinovatul este natura acestor animale, deoarece o pisică este un animal nocturn. De milioane de ani, evoluția a creat din ele ceea ce avem acum: Vânătorul de umbre perfect și leneș pasionat, bătăuș jucăuș și leneș fără griji, blestemat și blând afectuos. Îi iubim pentru un cocktail caracteristic atât de complex, închizând ochii la neplăcerile minore. Și aceleași calități duc la faptul că pisica nu doarme noaptea: în întuneric, prada nu o vede, este invizibilă pentru potențialii dușmani, dar tovarășii - membrii familiei bipede - sunt în apropiere, la îndemână, pot sprijini oricând.
Situația se agravează dacă pisica este inactivă în timpul zilei. În timp ce oamenii sunt la serviciu, animalul de companie mănâncă și doarme, anticipând jocul nopții. Seara toată lumea este ocupată cu treburile casnice și se pregătește de culcare - pisicile sunt din nou singure. Perfect odihnite ziua, ce fac pisicile noaptea? Evident, încearcă să atragă atenția asupra lor: sărit literalmente peste cap, țipă tare, târăsc jucării în pat. Sau mergeți la o "vânătoare": răsfoiți sub pat, frecați în dulap sau chiar prindeți șoareci imaginați, al căror rol îl joacă picioarele și brațele proprietarului.
Deoarece este imposibil să forțezi o pisică să doarmă noaptea, proprietarii sunt păcăliți. Cineva convinge cu o voce afectuoasă, cineva se ridică și încearcă să ajungă din urmă cu huliganul care fuge. Și cineva se duce la castron și toarnă mâncarea. Vicleșugul și-a dat drumul! Au fost atenți la ea: s-au jucat din urmă, au hrănit-o, au vorbit. Închis în bucătărie? Pisica va face și mai tare zgomot! Puteți să aruncați papuci asupra ei, să folosiți o sticlă de pulverizare sau să stropiți amenințări teribile - și totuși, pisica miau și face zgomot noaptea, deoarece toate acestea o distrează doar. Singurul comportament corect este să nu acordați cea mai mică atenție zgomotului..

Soluție pentru problemă

Problema nu este cum să faci pisica să doarmă noaptea, ci cum să o înveți să nu doarmă în timpul zilei. Cel mai evident lucru este să te joci mai mult cu animalul tău de companie, să o distrezi în orice mod posibil, imitând vânătoarea și ajungând din urmă. Dacă acest lucru nu este posibil din cauza absenței tuturor membrilor familiei în timpul zilei, trebuie create anumite condiții: un complex de joacă înalt, rafturi de urcare, jucării interactive.
Dacă pisica țipă noaptea din lipsă de atenție, dar nu vrea să se joace, aranjați întâlniri seara: mângâiați animalul de companie, discutați cu ea. Petreceți acest timp cu folos: puteți să vă spălați haina de blană, să vă curățați urechile pisicii într-o atmosferă calmă, să examinați pielea, ochii și dinții. După ce a primit o porțiune de afecțiune, asigurându-se de puterea conexiunii emoționale, pisica va dormi dulce până dimineața, fără a încerca să-ți testeze relația cu ea pentru puterea în mijlocul nopții..

Alte posibile probleme

Există și alte motive pentru care o pisică țipă noaptea. Dacă problema este în imposibilitatea de a realiza instinctul sexual, numai castrarea / sterilizarea vor ajuta. Uneori pisicile timide sunt active noaptea, deoarece se ascund într-un loc retras în timpul zilei, nedorind să dea peste alte animale de companie, membri noi ai familiei sau oaspeți frecvenți. Apoi, este necesar să încercați o pisică cu un animal înfricoșător sau o persoană, plus să-i oferiți multă libertate: diverse rafturi, trepte la înălțime, astfel încât steeplejack-ul să se poată mișca în timpul zilei fără teama de „atac” de jos..
Situațiile stresante pot, de asemenea, să-ți lipsească animalul de somn. Cum să calmezi o pisică noaptea dacă familia s-a mutat recent, un câine s-a stabilit în apartament, un bebeluș s-a născut de la proprietari sau un membru iubit al familiei a plecat mult timp? În acest caz, trebuie să înconjurați pisica cu grijă, făcându-i să știe că nimic nu s-a schimbat: sunteți în siguranță și inviolabil. După consultarea medicului, puteți utiliza sedative ușoare. Timpul va trece, iar animalul de companie se va obișnui cu noi condiții..
Dacă toate eforturile sunt în zadar, ar trebui să vă întrebați medicul veterinar despre cum să vă antrenați pisica să doarmă noaptea. În unele cazuri, cauza insomniei este o boală cronică. Simțind durere, pisica caută sprijin - țipă, întreabă sub învelitoare, dar curând iese de acolo și începe din nou să se plimbe prin camere și să țipe. Dacă pisica este cu adevărat bolnavă, nici o cantitate de trucuri nu va ajuta - se va liniști când se va simți mai bine. Prin urmare, nu este înțelept să întârzie o vizită la medic, chiar dacă se dovedește că temerile au fost în zadar.
Și ultimul lucru. Dacă animalul de companie mănâncă o dată pe zi, hrănirea ar trebui să fie seara, cu câteva ore înainte de culcare. Dacă meniul constă din mai multe porții mici, este mai bine să oferiți mâncare ușoară după-amiaza și dimineața și carne seara. Noapte bune pentru tine!
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce pisica nu doarme noaptea?