Dozarea ciprofloxacinei pentru o pisică

Din fericire pentru animalele de companie și proprietarii lor, acum puteți lupta împotriva bolilor grave ale pisicilor nu doar bazându-vă pe imunitate. Medicina veterinară ține pasul cu vremurile, iar tratamentul cu antibiotice la animale a devenit o practică obișnuită. Ciprofloxacina pentru pisici este un medicament antibacterian și antimicrobian eficient pentru tratamentul multor boli.

  • Leziuni infecțioase ale urechilor și ochilor;
  • Leziuni purulente și infecții ale pielii;
  • Tratamentul bolilor bacteriologice (cistită, piloenifrită, pneumonie, piometru și altele);
  • Boli cauzate de diverse microorganisme - chlamydia și infecții intestinale. Tuberculoză și leptospiroză, salmoneloză și pseudomonoză, stafilococoză, infecție enterococică.

Ciprofloxacina are o serie de beneficii. Aplicându-l corect și urmând o doză strictă, medicamentul este puțin toxic. Tratamentul cu antibiotice va fi mai rapid. Chiar și atunci când este consumat în cele mai mici doze, este eficient.

Ciprofloxacina are un spectru larg de activitate antimicrobiană. Pe parcursul vieții microorganismelor care intră în animal, ele eliberează toxine care sunt otrăvitoare pentru organism. Medicamentul le neutralizează și le îndepărtează cu ușurință. În cursul tratamentului, substanța, intrând în mediul microorganismelor, nu își pierde proprietățile antibacteriene.

Există câteva aspecte negative ale utilizării Ciprofloxacinei de care fiecare proprietar de pisică ar trebui să fie conștient atunci când tratează un animal..

Dacă utilizați acest antibiotic oricând doriți, fără a urma instrucțiunile, corpul animalului de companie se va obișnui și nu va avea niciun efect din tratament. Proprietarii „îngrijitori” încep să dubleze doza de medicament, ceea ce nu poate duce decât la descompunerea structurii ficatului. Datorită aportului necontrolat, corpul animalului va înceta să lupte chiar și cu cea mai mică inflamație infecțioasă.

Unul dintre cele mai frecvente efecte secundare ale oricărui tip de antibiotic este disbioza. În caz de intoleranță individuală, șocul anafilactic poate apărea pe fondul unei reacții alergice..

În descrierea medicamentului Ciprofloxacina este indicat faptul că nu trebuie utilizat pentru pisici însărcinate și care alăptează, pisoi mici, animale cu boli de rinichi. Veterinarii nu recomandă insistent tratarea acelor pisici care sunt implicate în reproducerea cu acest medicament..

Descrierea Ciprofloxacinei

Instrucțiunile pentru utilizarea ciprofloxacinei pentru pisici este un antibiotic cu spectru larg. În timpul tratamentului cu un medicament pentru chimioterapie, substanța activă care a intrat în sânge începe să funcționeze activ după câteva minute. Rămâne în corpul pisicii încă o zi..

Un antibiotic este produs sub formă de tablete acoperite. Dozajul poate fi de 250 miligrame, 500 și 750 mg. Soluția injectabilă este transparentă, cu o nuanță galbenă. Este conținut în sticle de sticlă de o sută ml. Fiecare dintre ele este neapărat închisă cu un dop din cauciuc și un capac din duraluminiu.

Picături de Ciprofloxacină pentru pisică (Ciprovet), care includ principalul ingredient activ, un antibiotic. Acestea sunt utilizate în tratamentul inflamațiilor, cum ar fi:

  • Conjunctivită purulentă sau infecție oculară;
  • Pentru a restabili corneea oculară după operație;
  • Cu blefarită a ochilor;
  • Cu ulcere și cheratită pe cornee;
  • Pentru ameliorarea inflamației după rănirea sau îndepărtarea unui corp străin

Proprietarii de pisici întreabă adesea dacă unei pisici trebuie să i se administreze Ciprofloxacină. Este posibil, Ciprovet nu este practic un preparat medical periculos, prin urmare este permisă utilizarea nu numai pentru pisicile adulte, ci și pentru cei mai mici pisoi.

Înainte de a insufla un ochi unui animal, trebuie mai întâi să îl curățați. Pentru a face acest lucru, umeziți o bucată de vată într-un bulion cald de mușețel și ștergeți zona din jurul ochilor. Apoi, trăgând puțin pleoapa inferioară a pisicii, aruncați o picătură de medicament. Nu trebuie să eliberați imediat pisica, trebuie să o țineți câteva minute.

Pentru pisici și câini de rasă mică, Ciprovet este eliberat în tablete. Principalul ingredient activ al acestor tablete este clorhidratul de ciprofloxacină. Cantitatea de Ciprofloxacină în comprimate pentru pisici este de 15 miligrame / masă. Pentru câini - 50 mg / tab.

Doza de Ciprofloxacină pentru pisici este de 15 mg pentru fiecare 3 kg de greutate animală. Acestea trebuie administrate pe cale orală, o dată pe zi. Cursul tratamentului este de la 3 la 5 zile.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dozarea ciprofloxacinei pentru o pisică