Valoarea și criteriile pentru alegerea vitaminelor pentru pisici

Un bun proprietar dorește întotdeauna să ofere cea mai bună îngrijire posibilă pentru animalul său de companie, precum și o viață lungă și fericită.. Pisicile, ca și oamenii, sunt necesare vitamine. Ele oferă animalului o stare fizică bună, promovează reproducerea, creșterea și întăresc sistemul imunitar. Există o mulțime de vitamine, așa că hai să ne dăm seama cum să alegem vitaminele bune și necesare pentru pisici..

Despre sens și acțiune

Suplimentele fortificate sunt esențiale pentru corpul felin. Cuvântul „vitamina” în sine provine din limba latină din cuvântul „vita”, care se traduce prin „viață”. Aceste substanțe oferă într-adevăr o viață sănătoasă și lungă animalului de companie..De asemenea, acestea afectează formarea corectă a sistemului de reproducere al animalului, articulațiile acestuia, oasele și, desigur, funcționarea organelor interne. Se observă un impact direct asupra viziune, auzul și mirosul animalelor de companie.

Vitaminele sunt împărțite în grupuri, care sunt desemnate cu litere mari ale alfabetului englez. Substanțele din grupele A, B, C, D și E sunt de o valoare deosebită pentru organismul animal..

Cu o cantitate insuficientă de nutrienți în dieta animalului de companie, acesta poate dezvolta deficit de vitamine și hipovitaminoză. De asemenea, aceste boli pot apărea sub influența unor factori. Pot fi temperaturi prea scăzute sau ridicate, punct sarcina și hrănirea descendenților.

Mai exact, deficitul de vitamine poate apărea la o pisică din cauza unei boli infecțioase care a fost tratată cu antibiotice. Aceste medicamente, datorită compoziției lor, distrug substanțele nutritive din organism..Principala cauză a deficitului de vitamine poate fi și problemele cu tractul gastro-intestinal la un animal..

Știați? Vitamina C a fost prima descoperită, el a salvat marinarii în timpul unor călătorii lungi..

De ce vitamine are nevoie o pisică

Pisică în fiecare zi aveți nevoie de o anumită listă de nutrienți. De obicei, furajele premium conțin deja întreaga gamă de elemente necesare, iar momeala suplimentară nu este necesară. Dar nu toți proprietarii aleg să folosească astfel a hrani.

Unii nu au bani pentru acest gen de plăcere, în timp ce restul au ales mâncare naturală sau chiar hrănesc pisica de la masa lor..

Știați? În timpul denumirii vitaminelor, literele de la E la K au fost omise, deoarece substanțele utile cu astfel de nume ar deveni un subtip de vitamina B sau o descoperire greșită.
Vitamina B este nevoie de pisici tot timpul.Aceștia sunt responsabili pentru întărirea sistemului nervos, dezvoltarea corectă a mușchilor, îmbunătățirea și normalizarea proceselor digestive, sunt necesare pentru vindecarea tăieturilor și abraziunilor, eliminarea problemelor hepatice.

Vitamina A este unul dintre cele mai importante oligoelemente din corpul unei pisici. El își asumă responsabilitatea pentru acuitatea vizuală a animalului, normalizează funcția rinichilor și, de asemenea, afectează în mod favorabil calitatea lână animal de companie.

Vitamina C întărește sănătatea generală a animalului, stimulează sistemul imunitar și îmbunătățește procesele metabolice.Vitamina E este principalul protector al sănătății, atât morale, cât și fizice, în special la o pisică însărcinată.

Este responsabil pentru tonusul muscular și funcția normală..Vitamina grupa D cel mai necesar de generația tânără. Datorită lipsei sale, pisoii pot dezvolta deformarea corpului..

Burtele lor se umflă și labele se deformează și se micșorează..Vitamina K este necesar pentru ca sângele animalului să se coaguleze bine, precum și pentru a evita diateza hemoragică.

Important! Când hrănești o pisică cu hrană naturală, substanțele nutritive nu sunt doar necesare, ci sunt necesare.!

Tipuri de droguri

Există multe tipuri de nutrienți. Fiecare dintre ele este destinat pisicilor cu caracteristici și boli diferite. Vitaminele pentru pisici sunt fortificante, pentru femeile însărcinate, sterilizat, animale de companie vechi, precum și pentru a îmbunătăți haina.

Există și vitamine pe piață care elimină rapid anumite boli la pisici. Se numesc corective și nu se aplică zilnic, ci după cum este necesar. Există, de asemenea, așa-numitele vitamine de urgență..Acțiunea lor constă în faptul că o doză destul de mare de substanțe nutritive intră în corpul animalului, cu ajutorul căreia imunitatea crește aproape instantaneu, eliberează animalul de stresul nervos.

Important! Este recomandat să vă consultați cu medicul veterinar înainte de a începe orice suplimente fortificate. El va putea alege cel mai corect complex de nutrienți pentru animalul dvs. de companie..

După vârstă

Pisicile și pisicile au nevoi speciale de vitamine la bătrânețe, precum și la femeile însărcinate. Pentru pisoi, trebuie să cumpărați suplimente speciale, care conțin o cantitate mare de vitamine A, C, B, D, calciu și alte microelemente utile.

De asemenea, se recomandă hrănirea pisoilor cu alimente uscate bune, care sunt, de asemenea, bogate în substanțe nutritive. Cu o hrănire adecvată cu o cantitate suficientă de nutrienți în dietă, bebelușii vor dezvolta corect scheletul și organele interne, vor crește pisici sănătoase și fericite.De asemenea, pisicile mai în vârstă au nevoie de o atenție specială. Un complex de substanțe necesare a fost selectat pentru a le facilita și prelungi viața. O pisică în vârstă este considerată a avea 10 sau mai mulți ani..

Dacă aveți un astfel de animal de companie acasă, atunci ar trebui să acordați atenție faptului că vitaminele sunt prezente în dieta sa pentru a îmbunătăți și menține vederea, părul, mineralele utile pentru articulații și oase.

Și, de asemenea, merită să începeți să dați animalelor medicamente pentru prevenirea urolitiazei. Vitaminele complexe pentru a menține funcționarea normală a tuturor organelor animalelor de companie vor fi, de asemenea, utile..

Pisicile aflate în poziție au grijă nu numai de sănătatea lor personală, ci și de sănătatea viitorilor bebeluși. Prin urmare, necesită mult mai mulți nutrienți și minerale decât de obicei..Suplimentele alimentare trebuie să conțină cel puțin 11 vitamine, precum și raportul corect de carbohidrați, grăsimi, proteine ​​și alte oligoelemente. Cele mai populare vitamine și de înaltă calitate pentru pisicile însărcinate sunt Radostin, Farmavit NEO, Canina.

Meritați o atenție specială vitamine pentru pisici castrate. Cu ajutorul castrării, proprietarii de pisici scutesc cel mai adesea animalul de companie de anumite boli și ei înșiși de activitatea excesivă a animalului, de vociferitatea acestuia, de încercările de a marca casa și de alte probleme.

Dar orice intervenție în corpul animalului duce la anumite consecințe. După castrare, există șanse destul de mari de a dezvolta urolitiază, precum și diverse perturbări hormonale în corpul animalului.

Pentru a amâna sau a evita complet astfel de probleme, este necesar să acordați în mod constant animalului suplimente benefice speciale. Cele mai bune din această serie sunt: ​​„Radostin”, „SEVA”, „VAKA”, „Tsamax”.

După proprietăți

Prin proprietățile lor, substanțele utile pot fi împărțite în mai multe grupuri. Potrivit acestora, acestea sunt împărțite pentru a asigura o haină frumoasă, o viziune bună, tonus și funcție musculară corectă, pentru a preveni bolile articulare, pentru a asigura funcționarea corectă a organelor interne.

Vitaminele pot fi la fel pentru a da hainei sănătate și strălucire, și din pierderea ei. Principalele componente ale suplimentelor necesare sunt substanțele nutritive din grupul B, precum și vitaminele A, E și D..

Un alt element important este calciul, care asigură o structură puternică a părului, formarea corectă a acestuia. Aditivii buni pentru sănătatea lânii sunt „Bifar”, „Sherstevit”, „fitomine Veda”.

Dacă luați aceste substanțe în cantități potrivite, veți oferi animalului dvs. de companie un strat mat și neted. Substanțele benefice cu calciu ajută la formarea și buna funcționare a aproape tuturor organelor animalului..Acest supliment este necesar în special pisicilor însărcinate, pisicilor, pisicilor bătrâne. Calciul asigură rezistența oaselor, dezvoltarea corectă a scheletului și are, de asemenea, un efect complex asupra tuturor țesuturilor corpului.

Pentru o vedere bună, pisicile trebuie să includă în alimentele care conțin caroten. Acest element îmbunătățește viziunea generală a animalului și, de asemenea, îl menține normal până la bătrânețe..

Pentru a asigura funcționarea corectă a mușchilor și ligamentelor corpul animalului ar trebui să aibă suficiente vitamine E și D. Cu prezența moderată în corpul animalului, acesta se va simți liber și, de asemenea, se va mișca nedureros până la bătrânețe.

Pentru a susține imunitatea felină, Pe lângă asigurarea funcționării stabile a organelor interne și a sistemelor corpului, este necesar să se includă vitamine complexe în dietă. Acestea vor ajuta la afectarea corectă a corpului animalului, precum și la menținerea acestuia în formă..Suplimentele complexe sunt cele mai populare printre gazde. Acestea conțin un sistem de toți nutrienții și oligoelementele necesare unui animal..

Caracteristicile introducerii vitaminelor

Introducerea vitaminelor în dieta animalului trebuie efectuată treptat și să monitorizeze cu atenție răspunsul organismului la fiecare supliment util. Este important să înțelegem că prea mulți nutrienți pot fi dăunători animalului de companie și pot duce la alergii..

De aceea, se recomandă și consultarea unui medic veterinar înainte de introducerea oricăror vitamine.De regulă, se introduc substanțe benefice suplimentare atunci când proprietarul pisicii observă diferite modificări ale comportamentului, metabolismului, stării dureroase sau letargice..

Cu nutriție naturală

Cu natural nutriție suplimentele benefice suplimentare sunt esențiale ca suplimente alimentare. Acest lucru se datorează faptului că o cantitate mică de substanțe utile rămâne în produsele finite după tratamentul termic..

De asemenea, este foarte dificil să găsești o dietă echilibrată pentru un animal din produse de casă. Cu acest tip de nutriție, este necesar să se introducă vitamine la început în doze mici, crescând în timp. Trebuie să încercați să înțelegeți ce substanțe lipsesc și să încercați să adăugați alimente care le conțin în dietă..

Când utilizați furaje pregătite

Suplimentele vitaminice sunt întotdeauna prezente în furajele gata preparate. Calitatea și cantitatea lor depinde de ce clasă de furaje. Se recomandă hrănirea animalelor numai cu alimente premium.Acest lucru se datorează faptului că o astfel de dietă conține deja o gamă complet completă de minerale și nutrienți esențiali. De asemenea, un plus imens este faptul că acum există o mare selecție de hrană pe piață. Sunt ușor de ales pentru o pisică cu orice caracteristici, orice greutate, vârstă și activitate.

Dacă, totuși, există o problemă cu lipsa nutrienților în corpul animalului, atunci este necesar să se introducă vitaminele treptat și fiecare la rândul său. Există, de asemenea, opțiunea de a introduce suplimente complexe după consultarea unui medic.

Pentru alimentația corectă a pisicilor acasa, alegeți feedul cel mai potrivit: „Brandul nostru”, „Monge”, „Gina”, „Gourmet”, „Kitiket”, Royal Canin, "Purina", „Dealuri”.

Cele mai bune vitamine pentru pisici

Orice proprietar încearcă să ofere animalului său de companie vitamine de înaltă calitate și cu gust plăcut, care nu vor provoca reacții adverse, alergii, tulburări digestive și alte probleme..

De asemenea, trebuie să furnizeze pe deplin cantitatea necesară de substanțe nutritive din corpul animalului de companie..

Gimpet

Vitaminele feline Gimpet sunt inerent o varietate de suplimente nutritive. Sunt renumiți pentru faptul că includ 12 vitamine diferite, precum și taurina și aminoacizii esențiali.

Acest medicament este disponibil atât pentru pisoi, cât și pentru pisici adulte. Prin acțiunea lor, se pot distinge BabyTabs, Multi-Kiss, vitamine sub formă de bile Jokies. Primele există sub formă de tablete cu calciu, douăsprezece substanțe benefice, o varietate de multivitamine.

Al doilea și al treilea ajută la normalizarea metabolismului animalului de companie și conțin, de asemenea, un număr mare de componente din grupa B.

Medicamentul în sine există sub formă de gălbenuș cu gust de pui, curcan, pește și alte delicatese pentru pisici. De asemenea, puteți găsi pastile cret și fulgi utili.

Canina

Acest aditiv bogat în calciu și fosfor. Aceste două elemente sunt fundamentale în formarea scheletului, dinților și mușchilor animalului. Preparatul conține și vitaminele A, D, E.

Împreună, asigură funcționarea corectă a tuturor organelor interne, maturarea corectă și stabilă a fătului în timpul sarcinii, vederea ascuțită și, de asemenea, mențin o stare psihologică stabilă a pisicii.

Acest medicament este produs sub formă de tablete, picături, sirop, unguente.

Beaphar

Aceste delicatese pentru pisici nu sunt doar foarte gustoase, ci și extrem de sănătoase. Aceste suplimente conțin întreaga gamă de substanțe nutritive și minerale pentru a asigura sănătatea animalului dvs. de companie. Medicamentul este aplicabil pentru pisici adulte, pisici, pisici însărcinate.

Medicamentul este produs sub formă de tablete multicolore de diferite forme. Acestea vin într-o varietate de arome, forme și dimensiuni. Acest supliment întărește sistemul imunitar general și menține oasele puternice.

De asemenea, conține elemente atât de importante precum fierul, sodiul, calciul, fosforul, taurina etc..

ANIVITAL

Vitamine utile „ANIVITAL” din producția germană aveți grijă de sănătatea pielii pisicii și a blănii acesteia. De asemenea, pot rezolva probleme mult mai mari, cum ar fi perturbări hormonale, probleme metabolice, și chiar scăpa animalul de companie de paraziți ai pielii..

Îngrijirea pisicilor pe care trebuie să o cunoașteți de ce miau pisicile, motive de strănut de pisică, cum să alegi material de umplutură pentru așternutul de pisici pe măsură ce merge sarcina și naştere pisica, la ce servește furminator, cum să antrenezi o pisică să tavă și scapă de mirosul de urină de pisică, la fel de ghearele tăiate și faceți-vă un post de zgâriere.
Acest supliment conține biotină, aminoacizi grași omega-3, drojdie de bere pentru a asigura o îngrijire mai bună a animalelor de companie..

8 în 1

Drojdia de bere Excel perfect aditiv universal și este, de asemenea, unul dintre cele mai bune suplimente complexe pentru păr frumos, gros și mătăsos la pisici.

Este posibil și necesar să utilizați vitamine Excel pentru pisoi, deoarece 8 vitamine importante din 1 comprimat vor avea un efect benefic asupra formării și creșterii unui pisoi. De asemenea, trebuie înțeles că pentru un copil este necesară o doză mai mică decât pentru un adult..

Un avantaj imens al acestui supliment este că reduce foarte mult timpul de întoarcere a animalului de companie. Preparatul se bazează pe calciu, fosfor, drojdie de bere, ulei de ton, zinc, ulei de șofrănel..

Poate fi administrat sub formă de tabletă separată sau adăugat sub formă zdrobită pentru hrănire..

Sanal

Sanal este o excelentă vitamină olandeză pentru pisici care a fost produsă din 1946 și vândută în 40 de țări din întreaga lume. Acest supliment este complet natural. Acesta este nu numai într-o oarecare măsură un medicament, ci și un tratament pentru un animal de companie..

„Sanal” include un număr mare de minerale utile, alge marine, grăsimi vegetale și animale, drojdie, taurină, calciu. Și sedativele speciale conțin catnip, ceea ce este foarte afectează delicat sistemul nervos animal.

Produsele sub marca Sanal includ tot felul de delicatese, tablete, siropuri, picături, fulgi, tampoane și alte tipuri de aditivi utili.

Sfaturi și sfaturi utile

Principala și cea mai importantă recomandare este că pisicilor care arată bine, active, sociabile, moderat bine hrănite nu trebuie să li se ofere suplimente utile pentru alimentele principale..

Acest lucru ar trebui abordat dacă pisica dvs. este letargică și se comportă ciudat, mănâncă prost și observați probleme metabolice. Apoi, primul pas este să consultați un medic și să aflați ce vitamine vor fi necesare și potrivite pentru animalul dvs. de companie..

Nu ar trebui să vă lăsați prea departe cu suplimente sănătoase. O supraabundență a acestora poate afecta negativ corpul pisicii..

Pentru a crește cantitatea de nutrienți din corpul pisicii, puteți include legume în dietă. Acestea conțin vitamine și minerale necesare pisicilor.Orice proprietar vrea să-și vadă pisicuța sănătoasă, activă și frumoasă. Pentru ca animalul tău de companie să te încânte cât mai mult timp, trebuie să-i monitorizezi bunăstarea și să-ți menții un bun nivel fizic și moral..

Cel mai simplu și mai eficient mod de a preveni tot felul de probleme și boli sunt vitaminele. Sunt necesare și foarte importante pentru orice animal de companie..

Dacă îți iei suficient timp pentru a selecta vitaminele potrivite și necesare și, de asemenea, să le dai animalului tău de companie în mod sistematic, poți fi sigur că vei crește o pisică sănătoasă și veselă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Valoarea și criteriile pentru alegerea vitaminelor pentru pisici