Casă de pisici diy dintr-o cutie de carton

Pisicile nu arată ca niște câini, nu numai în aspect, ci și în comportament. Deci, păsăricilor cu mustață le place să rămână într-un singur loc în care își petrec cea mai mare parte a timpului. Poate fi achiziționat de la un magazin specializat pentru animale de companie zona de dormit, sau poți face tu însăși o casă pentru o pisică dintr-o cutie de carton. Astfel, va fi posibil nu numai să economisiți bani, ci și să adăugați o bucată din dragostea voastră în procesul de creare a unei noi piese de mobilier pentru animalul dvs. de companie..

Cum să faci o casă cu propriile mâini

Pentru a vă imagina cum ar trebui să fie o casă de pisici, puteți merge la un magazin de animale de companie sau puteți căuta pe Internet.

În marea majoritate a cazurilor, proprietarii optează pentru următoarele modele:

 • bănci - potrivite pentru animalele de companie cărora le place să privească și, în același timp, să fie la adăpost;
 • casa - alege pentru pisicile care preferă singurătatea;
 • hamac - potrivit pentru animalele active cărora le place să se întindă o vreme să se odihnească și să alerge din nou în legătură cu afacerea lor;
 • complexele de joacă sunt o ieșire excelentă pentru acei oameni care au mai multe pisici în casa lor. Constă dintr-un întreg complex de case, zgârierea posturilor și site-uri.

În ciuda faptului că soluția la problemă este destul de simplă, înainte de a studia întrebarea cum să faci o casă pentru un animal de companie cu propriile mâini, trebuie să urmezi pisica făcând o analiză a caracterului și comportamentului.

Este important să luați în considerare mai multe nuanțe atunci când proiectați o casă:

 • ce îi place să facă un animal de companie - urmărindu-i pe ceilalți în timpul liber de la jocuri, jucându-se 24 de ore sau dormind;
 • Îi place animalului să smulgă obiectele interioare;
 • ce preferă pisica - să vâneze sau să se ascundă în căutarea dușmanilor.

După analizarea caracteristicilor individuale ale comportamentului pisicii, acesta va permite proprietarului să facă casa potrivită care să satisfacă toate nevoile necesare. Așadar, pentru cei cărora le place să privească, cea mai bună soluție ar fi crearea unei case pe două niveluri cu șezlong în partea de sus. Acest lucru permite animalului de companie să fie la înălțime și să fie conștient de ceea ce se întâmplă mai jos..

Vânătorilor și mamelor îngrijitoare le vor plăcea casele cu intrare sau ieșire de urgență. Acest lucru face posibil ca animalul să urmeze toate căile și, în caz de pericol, să aibă o opțiune de rezervă pentru evadare..

Este recomandat pentru animalele de companie active să creeze o casă din cutie cu diverse adăugiri sub formă de stâlpi de zgâriere, stâlpi și scări. În plus, crearea unui stâlp de zgâriere împreună cu casa va crea o stabilitate suplimentară a structurii..

Notă! O condiție importantă la crearea unei case pentru pisici active este abordările și ieșirile convenabile din toate părțile.

Este important nu numai să decideți asupra tipului casei viitoare, ci și să alegeți dimensiunile necesare, ținând cont de animalul însuși. Pentru o pisică de dimensiuni medii, o casă realizată sub formă de cub cu o lățime de intrare de 20 până la 25 cm este perfectă. Pentru animalele de companie mai mari sau mai mici, dimensiunile și dimensiunile ar trebui ajustate.

O condiție necesară pentru un timp confortabil în casă este abilitatea de a sta întins pe lateral. Dimensiunea prea mare a cutiei casei nu va oferi animalului sentimentul necesar de protecție..

A face o casă acasă

Atunci când alegeți un material pentru a vă crea propria casă acasă pentru o pisică, trebuie să o abordați în mod responsabil. În primul rând, casa trebuie să răspundă la câteva puncte de bază:

 • Siguranță;
 • calitate;
 • igienă.

Atunci când pregătiți materiale, este important să vă asigurați că în casa viitoare pisica nu are părți mici, fire și alte obiecte care ar putea fi ușor mușcate, rupte sau înghițite..

Un aspect important este naturalețea. Atunci când realizați și decorați un nou element interior pentru un animal de companie, este important să monitorizați naturalețea materialelor. Deci, lipiciul, vopseaua și alte componente nu trebuie să fie toxice și periculoase dacă sunt inhalate sau înghițite accidental de o pisică. Este de dorit ca tot ce va fi în casă să poată fi înlocuit sau spălat.

Notă! Rase de pisici, cum ar fi siameze și bengale, sunt mai predispuse să stea pe picioarele din spate. Atunci când creați o casă pentru ei, trebuie să țineți cont de această caracteristică, de aceea este de preferat să creați un fel de wigwam pentru ei. În acest caz, înălțimea ar trebui să fie de la 65 cm.

Instrucțiuni pas cu pas pentru realizarea unei case obișnuite și izolate

Materialele casei pentru pisici pot fi găsite acasă. Orice cutie de la aparatele de uz casnic (imprimantă, cuptor cu microunde) este potrivită pentru bază. Principala cerință este densitatea cartonului.

Apoi, trebuie să vă pregătiți:

 • material dens, dar în același timp moale pentru tapițeria exterioară;
 • material cu proprietăți de respingere a apei (pentru decorațiuni interioare);
 • lipici fără miros înțepător (o afecțiune importantă, altfel animalul va refuza să stea într-o astfel de casă);
 • cuțit clerical ascuțit;
 • creion;
 • rigla;
 • bandă largă.

Înainte de a începe lucrul, trebuie să alegeți o schemă conform căreia va trebui să faceți tăieturi și pliuri de carton. Schematic pe cutie, trebuie să marcați viitoarea intrare în casă cu un creion. Pentru a desena în mod clar intrarea, puteți utiliza o busolă sau un alt obiect rotund plat de dimensiuni adecvate (de exemplu, o farfurie).

Apoi, este important să lipiți toate îmbinările casei cu bandă. Pentru o rezistență mai mare, puteți lipi întreaga cutie cu bandă, ceea ce va prelungi durata de utilizare a produsului finit. Luând în considerare dimensiunile viitoare ale casei, un material cu proprietăți hidrofuge este decupat pentru tapițeria interiorului produsului. Cu ajutorul lipiciului, materialul tăiat este fixat pe pereții interiori.

Pentru izolare suplimentară, pereții pot fi acoperiți cu covor în interior, dar dificultatea va fi în curățarea unei astfel de locuințe. Este mai bine să acoperiți partea exterioară a casei cu covor, ceea ce va face posibilă nu doar pisica să doarmă într-o casă confortabilă și frumoasă, ci și să-și ascuțească ghearele pe acoperiș și pe pereții unei astfel de structuri.

Decorarea exterioară a casei pentru pisici

Decorul exterior al casei pisicii este un punct important în procesul de proiectare. Acest lucru va permite nu numai să creeze o casă confortabilă, ci și să o facă o piesă de decor cu adevărat elegantă pentru apartamentul proprietarului..

Orice materiale pot fi folosite pentru decorare, dar covorul este în continuare cel mai bun. Fixarea se poate face în mai multe moduri - folosind un pistol de lipit sau un capsator. Această din urmă opțiune nu este recomandată pentru utilizare, deoarece se poate desprinde cu ușurință din carton, iar capsa va fi înghițită de animal..

După ce covorul sau alt material adecvat este lipit de cutia de carton, trebuie să așteptați cel puțin 3 zile până când materialele și adezivul sunt complet uscate. După ce a trecut timpul, casa ventilată poate fi oferta unui animal de companie pentru decontare.

Pentru un confort mai mare, puteți așeza în casă o pernă cumpărată în avans sau cusută cu propriile mâini. Este mai bine să utilizați un material de umplutură cu halofiber sau iernetator sintetic, care sunt hipoalergenice.

Realizarea unei case dintr-o cutie de carton și un tricou

Pentru a face o astfel de casă, trebuie să luați o cutie de carton de o dimensiune adecvată, precum și un tricou vechi, bandă scotch și bucăți de sârmă de 50 cm lungime fiecare. Două tăieturi de sârmă trebuie să fie încrucișate între ele, iar locurile de contact trebuie să fie înfășurate cu bandă. Asigurați-vă că lipiți capetele firului pentru siguranța animalului. Ca urmare, ar trebui obținute două arce, permițându-vă să reglați înălțimea viitoarei case pentru pisică..

Baza casei este o cutie de carton cu laturi mici. Arcurile de sârmă prefabricate sunt introduse în cutie și fixate cu clei în partea de jos a cutiei de carton. Acest lucru trebuie făcut astfel încât marginile ascuțite din structura metalică să nu privească afară.

Un tricou vechi este tras peste golul rezultat. Pentru un aspect mai estetic, îl puteți tăia mai întâi cu mâinile și coase acele locuri. Tricoul este tras peste cadru în așa fel încât gâtul să servească drept intrare în casă.

Notă! O casă dintr-o cutie de carton și un tricou este cea mai rapidă de fabricat, dar și cea mai durabilă.

Realizarea unei case cu mai multe niveluri dintr-o cutie mare de carton

Pisicile sunt creaturi prudente și curioase. Pentru a distra cât mai mult animalul de companie și a satisface unele dintre nevoile sale, se pot adăuga mai multe elemente la construirea unei case. Deci, o descoperire minunată pentru proprietarii care au mai multe pisici va fi o casă cu mai multe niveluri din carton. Fabricarea unei astfel de case diferă de una cu un singur nivel prin faptul că este imperativ să se consolideze structura. În aceste scopuri, puteți utiliza o țeavă de plastic care trece prin mai multe etaje. Baza pentru o astfel de casă ar trebui să fie, de asemenea, mai durabilă pentru a susține greutatea mai multor animale de companie..

Pentru a face o casă cu mai multe niveluri, trebuie să pregătiți:

 • cutie mare de carton;
 • foaie de PAL;
 • conducte din plastic;
 • lipici (de preferință un pistol de lipici);
 • frânghie (iută).

Execuție pas cu pas:

 • Dintr-o foaie de PAL, este necesar să tăiați baza casei cu o distanță suplimentară mică folosind un ferăstrău.
 • După ce ați tăiat găuri în casă pentru trecerea țevilor în ea, întăriți conducta de plastic pe foaia de PAL. Puteți face acest lucru cu lipici sau colțuri speciale pe șuruburi autofiletante..
 • Structura rezultată trebuie învelită din interior cu materiale hidrofuge.
 • Mai mult, în spațiul rămas lângă cutia de carton, pe o foaie de PAL, trebuie să instalați o altă țeavă de plastic sau carton.
 • Folosind adeziv fierbinte, conducta este înfășurată cu frânghii pregătite. Rezultatul este un post excelent de zgâriere ecologic..

Schema unei case hexagonale pentru o pisică

Unele rase de pisici adoră să stea cu spatele întins. Acest lucru se aplică pisicilor siameze și bengaleze. Pentru astfel de animale de companie, o soluție excelentă ar fi crearea unui fel de wigwam. Casa hexagonală este realizată din carton și țesătură densă naturală.

Elemente necesare pentru crearea unei case:

 • in sau țesătură groasă;
 • cutie de carton groasă (pentru bază);
 • tije pentru stâlpi verticali - 6 bucăți;
 • frânghie;
 • lipici.

Este necesar să tăiați un hexagon din carton, pe care restul părților viitoarei case vor fi apoi atașate la fund. Folosind un pistol de lipit, cartonul este lipit cu o cârpă hidrofugă.

Țesătura pregătită din timp pentru „pereții” wigwam-ului trebuie tăiată în 6 bucăți care să arate ca niște triunghiuri isosceli. O intrare se face într-unul dintre triunghiuri - sub forma unei găuri rotunde de o dimensiune adecvată pentru parametrii animalului.
Triunghiurile sunt cusute împreună, astfel încât tijele de bază să poată fi introduse între ele. Marginile superioare ale viitorului wigwam nu trebuie să fie cusute, ele vor servi pentru ventilație. După finalizare, tijele de bază sunt introduse în interior.

Baza părții largi a țesăturii trebuie lipită de exteriorul hexagonului din carton, astfel încât să fie în interior. Tijele de bază trebuie fixate împreună cu o frânghie, pentru o rezistență structurală mai mare.

Atunci când alegeți diferite opțiuni pentru construirea viitoarei locuințe pentru un animal de companie, trebuie să vă bazați pe caracteristicile sale individuale, posibilele preferințe și gusturi.

Produsele din carton nu limitează imaginația proprietarului. În plus, casele pentru pisici din carton sunt o casă ecologică care poate fi ușor îmbunătățită sau schimbată dacă se dorește..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Casă de pisici diy dintr-o cutie de carton