Jucării diy pentru pisoi, pisici acasă: cele mai bune idei

Lucruri pentru pisici 03.05.2018 4,6 mii 3,1 mii 13 minute.

Jucăriile pentru pisoi și pisici nu ar trebui doar să distreze animalele de companie. Pentru a le face acasă, trebuie să urmăriți anumite obiective: să dezvoltați musculatura animalului, abilitățile sale de a vă deplasa de-a lungul cărărilor înguste la o înălțime mică de la podea. Un prădător care trăiește într-un mediu în care nu are nevoie de mâncare pentru el însuși, proprietarul trebuie să folosească jucării pentru a crea o imitație de vânătoare a rozătoarelor mici.

1 Jucării interzise

Jucăriile pentru animale de companie trebuie să fie sigure. Interzis:

 • Bile de fire, bobine de fir. Jucându-se cu ei, animalul de companie nu numai că face mizerie în apartament, înfășurând picioarele meselor și scaunelor, dar poate cădea și în propria capcană și își poate trage laba și stomacul cu fire. Acest lucru este plin de răni și chiar de moartea animalului..
 • Jucării DIY folosind folie (chiar și alimentară). Pisica poate înghiți o bucată de tablă de metal. Stomacul unui prădător mic nu este adaptat pentru a digera folia.
 • Obiecte mici - nasturi, margele, strasuri, bile. Animalele de companie le pot înghiți, sufoca. Nu este neobișnuit ca proprietarii de pisici să meargă la clinici veterinare, când medicii trebuie să opereze animale, scoțând jucării periculoase din sistemul lor digestiv.
 • Sticlă. Nu trebuie utilizat sub nici o formă în timpul jocului, deoarece animalul de companie se poate tăia singur sau îl poate înghiți.

2 vagoane cu roți din materiale uzate

Cele mai simple și mai obișnuite jucării pentru pisici sunt fabricate rapid din materiale reziduale. Multe articole nu au nevoie de îmbunătățiri.

Alte materiale la îndemână pot fi ușor transformate în jucării interesante pentru pisici, arătând imaginație.

2.1 Jucării terminate

În fiecare casă, puteți găsi obiecte cu care animalele se joacă cu plăcere:

 • mingi de ping-pong;
 • bile mici;
 • containere pentru acoperirea pantofilor, "surprize mai amabile";
 • dopuri de vin;
 • garnituri de hârtie igienică;
 • jucării umplute vechi;
 • pompe smulse din haine.

Pisicile se joacă cu mingi și mingi pe cont propriu cu plăcere. Vă puteți antrena pentru a le prinde "sacrificiu" în zbor. Pentru a face acest lucru, mingea este aruncată pe perete și prinsă după ce lovește podeaua. Pisica încearcă să o apuce din mers, sare, dezvoltând dexteritate și reacție rapidă.

Recipientele, dopurile, jucăriile vechi umplute și pom-pomii sunt pur și simplu urmărite de pisoi pe podea, imitând un joc cu un șoarece prins. Pentru o schimbare, este recomandat să le legați de un șir, ceea ce va permite:

 • fugi de un prădător mic;
 • ocazional zvâcniți liniștit frânghia, imitând mișcarea și, în momentul atacului pisicii, îndepărtați-o rapid;
 • atârnă jucăria de un mâner de ușă sau de un suport special, astfel încât animalul să aibă nevoie să sară atunci când încearcă să ajungă "sacrificiu".

2.2 Cărucioare de hârtie și carton

Este foarte ușor să faci un curse de hârtie. Pentru a face acest lucru, rulați o bucată de ziar, o foaie de caiet, o învelitoare de bomboane strâns într-o minge și aruncați pisoiul pe podea. Îi poți atrage atenția împingând ușor peleta, arătând cum se poate mișca și ascunde de urmăritori.

Dacă trageți o bucată de hârtie dreptunghiulară sau o învelitoare cu bomboane în mijloc cu un fir, obțineți un arc. O astfel de jucărie se face în 1 minut. Puteți fugi de pisoi cu ea sau îl puteți agăța mai sus, astfel încât să sară.

Un abur, șoarece sau fluture pliat în tehnica origami dintr-o foaie de caiet va servi drept jucărie pentru un animal de companie. Cu toate acestea, hârtia se rupe repede din gheare și dinți ascuțiți..

Căptușelile din hârtie igienică pot fi transformate în mașini, trenuri sau animale prin vopsirea și lipirea unor piese suplimentare. Cartonul este mai puternic decât hârtia, astfel încât jucăriile durează mai mult.

Gurney-urile sunt realizate din carton ondulat dacă tăiați mai multe cercuri identice din el și le înșirați pe un șir. Fixați jucăria cu noduri. Această cămăruță va foșni în timp ce se joacă, atrăgând atenția pisoiului.

2.3 Jucării de haine vechi

O persoană cu abilități de imaginație și lucrări de ac va transforma articolele de garderobă învechite în jucării minunate pentru animalul lor de companie. Se vor utiliza următoarele:

 • tricouri vechi tricotate, pantaloni scurți, salopetă;
 • a pierdut o pereche de șosete;
 • mănuși simple;
 • resturi de rochii sau batiste.

Folosind o scurtă descriere a procedurii de lucru la o jucărie, chiar și un copil o poate face:

 • Tricotajele uzate (tricouri, glisante, pantaloni scurți) sunt tăiate în benzi. Dacă le tragi puțin în direcții diferite, acestea se răsucesc în flageli densi. Este suficient să legați benzile într-un nod pentru a obține o jucărie strălucitoare.
 • După ce au umplut șoseta care a pierdut o pereche de ceva și a legat strâns gaura, ei oferă micului prădător un improvizat "joc" sub forma unui sac. Unii meșteri brodează un bot pe o jucărie, îi fac cozi, ciocuri, aripi, labute.
 • Conform aceluiași algoritm, caracatițele sunt realizate din mănuși pentru copii unice și strălucitoare. Nu sunt necesare modele pentru lucru: trebuie doar să umpleți chestia cu un poliester de umplutură sau cu cârpe și să coaseți gaura. Ochii și gura sunt brodate deasupra. Dacă se face un animal cu patru picioare, atunci degetul mare al mănușii este împins spre interior și gaura este cusută.
 • O bucată de pânză sau o batistă vor face un scaun cu rotile interesant pe podea. Țesătura este legată într-un nod, pre-umplută cu o cârpă, decorată cu broderii sau un model folosind vopsea.

3 undițe de pescuit, pendule, pandantive

Pisicilor le place foarte mult să vâneze o jucărie agățată care se mișcă de la sine: oscilând pe o frânghie sau "fuge", când o persoană o trage folosind o undiță.

Astfel de dispozitive de casă sunt ușor de realizat, chiar și pentru meșterii începători, folosind mijloace improvizate.

3.1 Lanseta de pescuit

Jucăria este atașată de mâner cu un șnur. Designul seamănă cu o undiță. Tragerea mânerului face ca jucăria să se miște. Pisicuțele vânează încercând să prindă un obiect.

Procesul de fabricație pe etape este simplu:

 1. 1. Luați un băț sau un creion.
 2. 2. Atașați frânghia de vârful tijei.
 3. 3. Legați o jucărie: un pom-pom, un animal dintr-o șosetă sau mănuși, noduri din benzi de tricotaje sau țesături, un arc de hârtie.

3.2 Pendul

Acest design este realizat prin legarea jucăriei de bara scaunului sau mânerul ușii. Dacă se dorește, construiți un arc de raft din resturi de țevi, șipci de lemn.

Puteți atașa bara între spătarele a două scaune. Veți obține un arc stabil pentru jucăriile cu pendul. Chiar și o frânghie puternică întinsă între scaune este folosită pentru agățat..

3.3 Suspendarea

Un design interesant de inserții de hârtie igienică sau prosoape de hârtie cu pene vă va distra animalul de companie prin simularea procesului de vânătoare a păsărilor. Dispozitivul este realizat în câteva minute:

 1. 1. Se fac găuri mici într-un tub de carton la un nivel.
 2. 2. Penele lungi sunt introduse cu o tijă în găuri.
 3. 3. Din interior, penele se fixează cu o bucată de aluat de sare. Nu se recomandă utilizarea plastilinei - fixarea va fi fragilă, structura se va rupe rapid și aluatul se va întări după un timp. Această suspendare va dura mai mult.
 4. 4. Un șir este trecut în interiorul căptușelii, legat cu un inel.
 5. 5. Cu o buclă, suspensia este atașată la mânerul ușii, ferestrei, la arcada pendulului, la un cui în bara superioară a jambei.

Acest design va atrage atenția pisicii chiar și fără intervenția umană. Penele ușoare se leagănă de cea mai mică mișcare a maselor de aer, imitând mișcarea unei creaturi vii.

4 jucării tricotate

Din fire pentru un animal de companie, puteți crea o jucărie care va fi interesantă pentru animal și care se va încadra cu succes în interiorul casei.

Pentru fabricarea unui produs tricotat, rămășițele de fire multicolore sunt utile. Se vor folosi chiar și glomeruli foarte mici. Jucăriile se pot face dungi combinând resturile de fire - acest lucru le va face mai interesante și mai strălucitoare.

Când faceți meșteșuguri care imită animale, nu coaseți sau lipiți butoane mici și mărgele în loc de ochi, astfel încât animalul de companie, rupându-le cu dinții, să nu înghită obiectul.

4.1 Mingi

Pentru a nu crea o mizerie acasă și a nu vă expune animalul de companie pericolul de a fi încurcat în fire, puteți tricota o imitație de minge - o minge în interiorul căreia va fi umplutură.

Acest lucru se poate face folosind un cârlig de croșetat conform schemei:

cameră un numar deMetoda de tricotatNumăr bucle (coloane)
unuLanț de aer într-un inel 5
2Coloanele cu croșetat - 1,3,5 bucle sunt tricotate de două ori8
3Coloanele cu 2 fire - 2, 4, 6, 8 coloane sunt tricotate de două ori12
4Coloane cu 2 fire12
5Coloane cu 2 fire12
6Coloane cu 2 croșetări - scade cu 4 coloane8
7Coloane cu o croșetat - scade cu 3 coloane5
8Coloane cu o croșetat - scade cu 3 coloane2

După cel de-al 7-lea rând, bucăți de poliester de căptușire sau cauciuc spumat tăiat trebuie introduse în gaură. Apoi, al 8-lea rând este legat, firul este tăiat, strângând nodul pe ultima buclă. Capătul firului poate fi ascuns în interiorul mingii, lăsat în exterior sau un lanț de aer poate fi legat de el - pisoi ca aceste cozi pe jucării.

4.2 Croșetarea șoarecelui

Un tricotat pentru începători își poate mulțumi animalul de companie cu un șoarece. O jucărie este făcută ca o minge, doar a doua parte se face mai alungită.

Ordinea de lucru este prezentată în detaliu în diagrama din tabel:

Numărul rânduluiMetoda de tricotat
unuLegați un lanț de aer de 5 bucle
2Fixează-l într-un inel
3Faceți o buclă de aer pentru a urca pe rândul următor
4Tricotați în coloane cu o croșetat. Din 1, 3 și 5 bucle tricotează 2 coloane. Rezultă 8 coloane
5Acum folosesc două cusături de croșetat. În 2, 4, 6, 8 coloane, cârligul este introdus de două ori. Obțineți 12 coloane
6Tricotați 4 rânduri cu croșetări duble
7Încep să scadă, tricotând împreună nu 2, ci 3 coloane. Faceți acest lucru prin trei bucle pe a patra. Rezultatul este de 9 coloane
8Un număr este tricotat fără a scădea
nouăDin nou, fiecare a treia coloană este scăzută. Obțineți 6 coloane
zeceUn număr este tricotat fără modificări
unsprezeceReduceți numărul de bare cu 2 - 4 rămase
12Umpleți jucăria cu umplutură
13Reduceți rândul cu încă 2 bucle
14Un număr este tricotat fără modificări. Tăiați firul, strângeți nodul, ascundeți capătul în interior. Ele leagă urechile mici la locul potrivit - le puteți coase cu un ac. Un lanț de aer este legat în spate - aceasta va fi coada șoarecelui. Cel mai bine este să brodezi ochii negri și nasul cu un ac, astfel încât pisicuța să nu le poată roade și să se sufoce

4.3 Iepuraș dintr-un pătrat

Această jucărie este tricotată. Chiar și un meșteșugar novice care tocmai a învățat o simplă tricotat jartieră va putea face față lucrului.

Procedură:

 1. 1. Tricotă un pătrat. Firul este tăiat.
 2. 2. În mijlocul acesteia așezați o cusătură "ac înainte".
 3. 3. Fără a sparge firele în același mod, formați laturile triunghiului pe jumătate din pătrat.
 4. 4. O bucată de umplutură este plasată în centrul figurii rezultate.
 5. 5. Capetele firului cu care este brodat triunghiul sunt trase împreună. Se formează capul unui iepure cu urechi.
 6. 6. Coaseți partea din spate a piesei de prelucrat.
 7. 7. O umplutură este umplută în interiorul corpului.
 8. 8. Coaseți gaura de jos a jucăriei.
 9. 9. Coaseți un pompon mic sau o bucată de blană - aceasta este coada unui iepuraș.

5 Rattle

Pisoii sunt atrași de jucăriile care scot sunete. De asemenea, pot fi făcute acasă cu propriile mâini din materiale uzate..

Pentru a face zornăituri frumoase, puteți folosi clopote, ambalaje din "lizunov", vitamine, inserții din "surprize mai amabile".

5.1 Cutie zgomotoasă

Cea mai simplă opțiune este un recipient din plastic care conține butoane sau piese mici. Ar putea fi o linie de la "surpriza Kinder", ambalaje inutile din plastic din vitamine sau "lizunov".

După ce a închis bine recipientul cu umplutura, acesta este aruncat pe podea. O astfel de jucărie se rostogolește bine, în timp ce scoate sunete și atrage atenția animalului.

5.2 Containere curelate din "kinders"

Puteți croșeta recipientul cu umplutură, transformându-l într-un pisoi, pui, bufniță. Algoritmul pentru lucrul la o jucărie este descris în detaliu în capitolul bile tricotate. Doar al 4-lea rând va trebui repetat de 4 ori.

Astfel de zgomote nu sunt folosite doar ca scaune cu rotile, ci sunt suspendate și sub formă de pendul pe mânerul ușii, o bară pentru scaun sau un suport special..

Dacă folosiți ca picioare bile mici tricotate, care sunt atașate corpului cu corzi, veți obține o marionetă. Oscilând pe suspensie, jucăria atrage atenția unui mic prădător prin mișcările picioarelor și cozii sale.

Pentru mai mult interes, marionetele sunt agățate cu o bandă elastică. În timpul jocului, pisoiul încearcă să tragă jucăria departe crescând tensiunea elastică. Acest lucru creează efectul rezistenței prinse "victime".

5.3 Șarpe tricotat

Pisicile adoră jucăriile care se pot apleca pentru a-și schimba poziția. Prin urmare, șopârlele, dragonii, crocodilii sunt recomandați pentru ocupațiile lor. Un interes deosebit sunt jucăriile în care sunt conectate părțile mobile.

Un șarpe sau o omidă tricotată va face. Prin conectarea mai multor recipiente legate, produsul este asamblat din ele. Capul este realizat sub forma unei mingi cu ochi brodați.

5.4 Zăngănit cu clopote

Dopurile de vin sunt croșetate, făcând dulapuri înguste și înguste. Părțile de capăt sunt, de asemenea, legate cu un rând de strângere, astfel încât dopul să nu cadă.

Cozile de cal sunt legate de rolă. Numărul lor este arbitrar. Clopotele mici sunt atașate la capetele cozilor. În timpul jocului, ele sună încet, făcând procesul mai interesant.

6 Jucării cusute

Pentru fabricarea jucăriilor moi din țesătură, sunt potrivite tricourile vechi tricotate, bucățile dintr-o rochie, bucățile de blană. Hrișcă, sintepon, cârpe, cauciuc spumos sunt folosite ca umplutură.

Pentru a atrage atenția pisoiului asupra jucăriei, ungeți umplutura cu puțină pastă de dinți de mentă sau puneți în interior o frunză uscată de catnip. Este permisă o picătură de valeriană. În acest caz, interesul pentru jucărie nu dispare mult timp..

6.1 Pătrate tipărite

Nu aveți nevoie de abilități speciale pentru a coase o astfel de pernă. Tăiați 2 pătrate sau dreptunghiuri din țesătură și coaseți, așezând umplutura în interior.

Puteți decupa un dreptunghi și îl puteți plia în două. Apoi, pentru a vă conecta, trebuie să faceți nu 4 cusături, ci doar 3.

Dacă brodezi sau desenezi ochi și o gură pe o pernă, vei obține un animal fantastic. Astfel de jucării sunt folosite pentru undițe, pendule și pendule, ca scaune cu rotile..

6.2 Pești cu cozi de pene

Jucăriile sunt fabricate cu ușurință din țesătură, formată din două jumătăți asimetrice: pești, păsări.

Ambele părți sunt cusute de-a lungul marginii cu o cusătură decorativă acoperită. În interior se pune un material de umplutură: iarna sintetică, vată, cârpe, bucăți de cauciuc spumat tăiat. Din partea opusă botului, sunt atașate pene de pasăre. Este mai bine să le lipiți pe partea greșită a piesei..

Ochii și gura sunt desenate sau brodate cu fire contrastante. Puteți coase un ochi în spate. Apoi jucăria este difuzată sub formă de pendul sau suspensie, atașată la o undiță.

6.3 Șoareci de pânză

Femeile meșteșugărești, ale căror abilități de cusut sunt peste nivelul de intrare, pot fi sfătuite să facă jucării mai complexe. Sunt necesare modele pentru a le face..

2 jumătăți ale corpului, 2 urechi și o talpă sunt tăiate din țesătură. Laturile sunt cusute deasupra, lăsând partea laterală inferioară deschisă. Cusăturile pot fi făcute în interior, așezate pe partea greșită, iar apoi jucăria poate fi întoarsă pe dinăuntru. Mouse-ul arată frumos, ale cărui detalii sunt conectate prin cusături decorative acoperite pe fața produsului.

Apoi, talpa este cusută. Când rămâne foarte puțin, umplutura este introdusă în gaură. După aceea, cusătura este terminată.

Urechile sunt cusute ultima. Folosiți orice panglică pentru coadă. Ochii și nasul sunt desenați sau brodați cu fire de culoare contrastantă.

7 stații de joc

Structurile fixate într-un singur loc sunt convenabile, deoarece pisoiul nu le urmărește pe podea. Prin urmare, nu există pericolul de a călca pe jucărie sau de a împiedica animalul de companie. Un pisoi poate petrece ore întregi la o astfel de stație, încercând cu entuziasm să-și atingă un obiectiv..

Multe structuri sunt aranjate în așa fel încât animalul de companie trebuie să aplice nu numai forța fizică, agilitatea, ci și să gândească.

7.1 Cutii cu găuri

Astfel de stații de joc sunt realizate rapid, tăind ferestre de diferite dimensiuni. Jucăriile sunt așezate în interiorul cutiilor, pe care animalele de companie încearcă să le atingă cu labele..

Dificultatea este că jucăriile mari nu se încadrează în găuri mici. Puteți pune în interior obiecte care sunt scoase numai după ce sunt întoarse pe cealaltă parte. De obicei, după 3-4 încercări reușite, un reflex condiționat este fixat în pisică, pe care îl folosește cu succes atunci când se joacă.

7.2 Stații de plastic

Puteți folosi resturi de țevi de plastic. Prin conectarea lor și tăierea găurilor, obțin complexe interesante cu care animalele se bucură să se joace..

Pentru a împiedica pisicile să scoată jucăriile din gară, acestea pot fi atașate cu benzi de cauciuc în interiorul conductelor. După ce animalul de companie se joacă cu prada, datorită benzii de cauciuc, acesta revine la locul său.

7.3 Casele de joacă

Din țevi și țesături, construiesc complexe pentru odihna și jocul animalului de companie. Dana este plasată atât pe al doilea nivel, cât și sub. Aici pendulul cu o jucărie este poziționat astfel încât pisica să ajungă greu de pe podea și din casă..

A prinde "pradă", un prădător mic trebuie să se târască de-a lungul unei țevi înguste deasupra podelei, să se străduiască să nu cadă și să ajungă la jucărie. Această activitate va dura mult timp unui animal de companie. Prin urmare, nu se va sătura să joace la o astfel de stație mult timp.

7.4 Cadre de catarare pentru pisici

Cele mai interesante stații de joacă pentru animale de companie sunt cadrele de cățărat. Aceste complexe dezvoltă agilitatea și forța fizică a animalelor..

Pentru a face cel mai simplu cadru de alpinism, este suficient să înfășurați strâns o ramură de copac sau un băț lung cu o frânghie. Pisicile urcă cu plăcere un astfel de stâlp. În același timp își ascuțesc ghearele.

Există opțiuni mai complicate. Pentru a le face aveți nevoie de un desen.

Un cadru suplimentar de 2 benzi verticale și 1 orizontală este întărit în jurul ușii. Mai multe rafturi sunt realizate separat. Acestea sunt atașate aleatoriu la lamele verticale folosind lipici sau șuruburi autofiletante. Pentru comoditate, găuri sunt tăiate în rafturi egale cu secțiunea transversală a benzilor verticale.

Cel mai bine este să înfășurați toate părțile cadrului de alpinism cu o țesătură densă, cu blană artificială și să o înfășurați cu o frânghie. Atunci va fi mai convenabil ca pisica să o urce până la vârf..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Jucării diy pentru pisoi, pisici acasă: cele mai bune idei