Instrucțiuni pentru utilizarea azinoxului pentru pisici

Animalele de companie adulte și puii lor sunt deseori expuse riscului de infestare cu paraziți. Helminții afectează comportamentul și bunăstarea animalelor. Instrucțiunile de utilizare a medicamentului Azinox pentru pisici conțin informații detaliate cu privire la modul de salvare a animalelor de companie de la invazia helmintică într-un timp scurt și eliminarea riscului de transmitere a paraziților către proprietari.

Praziquantelul din compoziția medicamentului este un agent foarte eficient care paralizează și ucide paraziții în orice fază de creștere care a pătruns în corpul pisicii. Medicamentul este sigur pentru animalul de companie în sine. Azinox nu este toxic și nu provoacă efecte secundare grave. Praziquantel poate fi utilizat pe orice rasă.

Indicații de utilizare

Se știe că un număr imens de tenii parazitează diferite organe ale animalelor de companie. Medicii veterinari recomandă administrarea Azinox plus o pisică atunci când sunt infectate cu unul dintre cestode: tenie de porc, ciclofilide, tenie bovină, alvococi, mezocestode, tenie largă, echinococ, fluke chinezesc și alți paraziți.

Azinox este capabil să scape pisicile de boli precum:

 • Echinococoza este o patologie periculoasă pentru proprietarul animalului. Paraziții formează chisturi care pot fi găsite în intestine, ficat, creier și alte organe interne ale pisicii.
 • Teniidoza, localizată în principal în intestinul subțire.
 • Clonorchiază, fasciolioză care afectează pancreasul, ficatul, vezica biliară.
 • Metagonimiază, în care viermii plati parazitează intestinele.
 • Difilobotriaza care afectează întregul perimetru al tractului digestiv.
 • Cisticercoza - leziuni ale pielii, țesutului muscular, măduvei spinării, organelor vizuale.

Un diagnostic precis poate fi făcut de către un medic veterinar numai după măsuri de diagnostic. Instrumentul este, de asemenea, utilizat ca profilaxie pentru helmintiază la animalele de companie care vizitează în mod activ strada..

Cum funcționează Azinox

Praziquantel, care face parte din medicament, are un efect de blocare asupra mușchilor teniei, îi privește de activitate și distruge celulele epiteliale ale paraziților. Cestodele devin lipsite de apărare împotriva expunerii la enzimele digestive și la reacțiile imune ale corpului pisicii. Ca urmare a tratamentului, comprimatele Azinox pentru pisici ucid viermii.

Datorită lactozei și amidonului, medicamentul începe să funcționeze activ aproape imediat după administrare. Agentul atinge concentrația maximă în sângele pisicii într-o perioadă de 30 de minute până la o oră..

Azinox elimină în mod eficient simptomele infecției cu helminți la o pisică:

 • letargie, lipsa activității fizice;
 • lipsa dorinței de a consuma mâncarea obișnuită, schimbarea preferințelor gustului;
 • descărcare sub formă de cruste uscate în colțurile ochilor fără semne vizibile ale unui proces inflamator;
 • pierderea parului care si-a schimbat aspectul obisnuit;
 • alternanță de constipație cu scaune libere;
 • amestec de sânge în fecale;
 • vărsături;
 • o creștere a volumului abdominal din cauza balonării;
 • absența fecalelor timp de câteva zile, flatulența datorată obstrucției intestinale;
 • scăderea proprietăților protectoare ale corpului;
 • manifestarea semnelor de anemie la o pisică sub forma unei modificări a culorii membranelor mucoase într-o culoare mai palidă;
 • decalajul pisoilor bolnavi în dezvoltare comparativ cu indivizii sănătoși din aceeași așternut;
 • apariția fragmentelor de viermi plati în fecale și vărsături;
 • contracție musculară involuntară, crampe.

Gravitatea simptomelor la o pisică infectată cu helminți depinde de localizarea paraziților și de neglijarea bolii. Cu cât proprietarul identifică mai repede problema și îi dă animalului de companie Azinox, cu atât recuperarea va veni mai repede..

Contraindicații și efecte secundare

În ciuda faptului că Azinox poate fi utilizat pentru tratarea pisicilor însărcinate, utilizarea sa la pisoi de până la 3 săptămâni nu este recomandată de experți. Medicamentul cu paraziquantel nu este recomandat animalelor de companie cu insuficiență hepatică. Dacă globul ocular al pisicii a devenit locația parazitului, de asemenea, nu merită să efectuați terapie cu Azinox.

Animalele de companie, la fel ca oamenii, pot prezenta semne de intoleranță individuală la anumite componente ale agentului antihelmintic. Când apar reacții alergice de la Azinoks, agentul este înlocuit cu un analog cu o compoziție diferită sau doza este redusă.

Efectele secundare ale administrării praziquantelului includ:

 • scăderea poftei de mâncare;
 • diaree sau constipație;
 • letargie;
 • apariția convulsiilor.

Dacă nu depășiți norma prescrisă de medicul veterinar, reacțiile negative nu vor apărea.

Metoda de utilizare a Azinox la pisici

Instrucțiunile pentru utilizarea unui medicament antihelmintic susțin că pentru a scăpa complet animalul de companie de orice tip de viermi, este suficientă o singură doză de acest medicament..

Doza este calculată pe baza regulii: pentru 10 kg din greutatea pisicii, există 1 comprimat cu praziquantel. Lupta împotriva paraziților se desfășoară la prima hrănire dimineața, astfel încât animalul să mănânce cât mai multă hrană cu Azinox tocat adăugat.

Dacă pisica cântărește mai puțin de 5 kg, se prepară o suspensie din comprimatele antihelmintice. 1 pastilă este măcinată în pulbere și amestecată bine cu 10 ml de apă pură până la omogenizare. Folosind o seringă fără ac, volumul necesar de Azinox lichid este colectat și turnat în gura pisicii. Cu această metodă de administrare, nu se recomandă depășirea dozei de 1 ml la 1 kg de greutate corporală..

Precauții

Proprietarul ar trebui să fie atent în timp ce tratează pisica. Fecalele și vărsăturile unui animal bolnav trebuie curățate cu mănuși de cauciuc. O pisică infectată cu un vierme plat nu ar trebui să aibă acces la hrana umană, la vase, la masa de bucătărie etc..

Dacă proprietarul îi dă Azinox pisicii dintr-o seringă, este important să se evite mușcăturile. După contactul cu un animal de companie, trebuie să vă spălați imediat mâinile cu apă și săpun pentru a evita posibilitatea contractării helmintilor. Viermii plate care trăiesc în corpul pisicilor nu sunt mai puțin periculoase pentru oameni. Unele dintre ele duc la înfrângeri incompatibile cu viața..

Medicamentul Azinox este destinat eliminării animalelor de companie de paraziți. Pentru tratament, dați pisicii sau câinelui o doză de praziquantel prin simpla adăugare a comprimatului zdrobit în mâncare. Medicii veterinari recomandă, de asemenea, utilizarea acestui medicament la fiecare trei luni pentru a preveni reinfectarea cu viermi plati..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni pentru utilizarea azinoxului pentru pisici