Instrucțiuni de utilizare a medicamentului maxidin pentru pisici și câini

Instrucțiuni de utilizare a medicamentului maxidin pentru pisici și câini

În acest articol voi vorbi despre medicamentul maxidină, care este destinat tratamentului pisicilor. Voi lista indicațiile de utilizare, voi descrie compoziția medicamentului și instrucțiunile de utilizare. Vă voi spune în ce doză să utilizați produsul și ce efecte secundare și contraindicații are.

Compoziția medicamentului și forma de eliberare

Maxidina pentru pisici este disponibilă ca soluție. Este transparent, nu are miros și culoare specifice. Ambalat în flacoane sterile închise cu un dop de cauciuc și sigilate cu un capac de aluminiu, 5 ml. Principalul ingredient activ este BPDG sau Bis (piridin-2,6-dicarboxilat) germaniu.

Produs la Moscova la st. Gamalei, 18. Numele producătorului - LLC "GamaVetPharm".

Maxidină sub formă de soluție injectabilă
Maxidină sub formă de soluție injectabilă

Există două forme de eliberare de droguri:

  1. Soluția injectabilă conține 4 mg BPDH în 1 ml de medicament.
  2. Soluția pentru instilarea în ochi și nas conține 1,5 mg de BPDH în 1 ml de medicament.

Forma de eliberare nu depinde de concentrația substanței active.

Indicații de utilizare pentru pisici și câini

Funcția principală a medicamentului este de a stimula imunitatea celulară și umorală a animalului în diferite infecții (ciumă, rinotraheită, panleucopenie, enterită, calciviroză etc.). De asemenea, medicamentul este utilizat pentru helmintiază și alte boli invazive (de exemplu, acarienii urechii și pielii).

Remediul este eficient în tratamentul bolilor de piele - dermatite și eczeme și este, de asemenea, prescris pentru rinită, conjunctivită, leziuni oculare. Medicamentul este utilizat numai în combinație cu tratamentul principal.

Mecanismul de acțiune este de a stimula susceptibilitatea naturală a organismului la viruși, de a crește activitatea limfocitelor și a macrofagelor. Medicamentul oprește răspândirea celulelor virale în corpul animalului.

Medicamentul mărește activitatea celulelor efectoare în sistemul imunitar
Medicamentul mărește activitatea celulelor efectoare în sistemul imunitar

Argumente pro și contra utilizării

Avantajele includ eficiența ridicată a bolilor cauzate de viruși. Este ieftin, nu are efecte secundare și contraindicații pentru utilizare, care pot fi atribuite și avantajelor.

Dintre neajunsuri, numai durerea poate fi distinsă atunci când medicamentul este injectat intramuscular, dar acest minus este rezolvat dacă este instilat în ochi sau nas..

Instrucțiuni de utilizare a medicamentului maxidin

Dozajul și metoda de administrare sunt aceleași pentru câini și pisici și depind numai de compoziția produsului și de greutatea corporală a animalului:

  1. Maxidina 0,4 este injectată în mușchiul coapsei sau subcutanat la greabăn într-o doză: pentru fiecare 5 kg de greutate vie, 0,5 ml. Injecțiile se fac dimineața și seara, cursul durează 3-5 zile.
  2. Maxidina 0,15, 1-2 picături sunt instilate în căile nazale sau în ochi. Procedura se efectuează de până la 3 ori pe zi, durata tratamentului este până la recuperarea completă (dar nu mai mult de 2 săptămâni).
Medicamentul este excelent pentru tratamentul conjunctivitei de diferite forme
Medicamentul este excelent pentru tratamentul conjunctivitei de diferite forme

Medicamentul se combină bine cu alte medicamente, furaje și aditivi pentru furaje.

Efecte secundare și contraindicații

Dacă urmați doza indicată în instrucțiuni, medicamentul nu produce efecte secundare și complicații. Există cazuri rare de intoleranță la componente, care se manifestă printr-o reacție alergică. În acest caz, animalului i se administrează un antihistaminic (suprastin, tavegil etc.).

Medicamentul este aprobat pentru tratamentul pisicilor care alăptează și a celor însărcinate. Contraindicațiile includ doar intoleranță individuală la componentele medicamentului.

Condiții de depozitare și termen de valabilitate

Picăturile sunt depozitate într-un loc ferit de lumină, copii și animale de companie (de exemplu, într-un dulap închis). Temperatura potrivită - 4 până la 25 de grade.

Medicamentul este potrivit pentru utilizare în termen de doi ani de la data eliberării, după această perioadă, medicamentul împreună cu ambalajul este eliminat.
Soluție injectabilă
Flacoanele uzate se recomandă a fi aruncate imediat și a nu fi utilizate sub alte medicamente.

Preț și analogi

Medicamentul nu are analogi deplini, dar există medicamente cu un mecanism de acțiune similar:

  • Fosprenil - soluție injectabilă, utilizată pentru tratarea bolilor cauzate de viruși. Utilizarea în comun a medicamentului dă un efect foarte bun..
  • Anandin - este disponibil sub formă de picături pentru ochi și soluție injectabilă. Ameliorează bine inflamația, stimulează sistemul imunitar al pisicii.
  • Immunofanul este un imunostimulant foarte eficient, dar doza trebuie prescrisă numai de un medic veterinar.

Costul depinde de tipul acestuia. O sticlă de 0,15 medicamente costă de la 50 la 80 de ruble, iar pentru 5 ml, pentru 0,4 va trebui să plătiți de la 150 la 200 de ruble (prețul depinde de regiune).

Maxidina este un adjuvant eficient la tratamentul de masă. Stimulează sistemul imunitar, crește rezistența organismului la viruși și la alte microorganisme patogene.

Instrumentul are un cost redus și îl puteți cumpăra de la aproape orice farmacie veterinară.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni de utilizare a medicamentului maxidin pentru pisici și câini