Instrucțiuni de utilizare a medicamentului hepatovet pentru pisici

Boala ficatului nu este neobișnuită pentru animalele de companie. Prin urmare, mulți sunt îngrijorați de descrierea medicamentelor care ajută la gestionarea bolii. Instrucțiunile pentru utilizarea medicamentului Hepatovet pentru pisici vă permit să alegeți doza potrivită, să preveniți posibilele efecte secundare și pur și simplu să vă ajutați animalul să se recupereze.

 • L-ornitină;
 • planta cmin,
 • extract de ciulin de lapte;
 • metionina și altele.

Funcția principală a componentelor active ale medicamentului este efectele hepatoprotectoare. De fapt, medicamentul vă permite să restabiliți celulele hepatice deteriorate. Hepatovete pentru pisici nu numai că catalizează activitatea regenerativă, dar stabilizează și schimbul de amoniac. De asemenea, face o treabă excelentă de funcție de detoxifiere.

În ce cazuri se aplică

Înainte de a da un medicament pisicii dvs., ar trebui să determinați necesitatea de a utiliza medicamentul. Datorită faptului că Hepatovet este perfect combinat cu alte medicamente, este adesea inclus în terapia complexă. Principalele indicații de utilizare sunt următoarele:

 • prezența unei boli infecțioase sau somatice la o pisică;
 • manifestarea simptomelor de afectare a ficatului;
 • exo- și endotoxicoză.

Când se tratează o pisică, Hepatovet este adesea inclus în terapia complexă pentru antihelmintici. Componentele active ale medicamentului pot atenua starea animalului și pot preveni deteriorarea ficatului. În plus, suspendarea este bună pentru ameliorarea intoxicației..

Mod de aplicare

În primul rând, atunci când determinați doza de administrare a medicamentului Hepatovet, ar trebui să vă îndrumați după recomandările medicului veterinar. Informațiile din instrucțiuni indică faptul că medicamentul poate fi administrat împreună cu alimente. Cu toate acestea, datorită aromei deosebite, pisica poate refuza un astfel de tratament. În acest caz, remediul este dat cu forța.

Agitați bine înainte de a utiliza Hepatovet. Faptul este că componentele medicamentului tind să se dezintegreze în straturi. Mai mult, cu ajutorul dozatorului inclus în kit, măsurați cantitatea necesară. O atenție deosebită trebuie acordată stării emoționale a pisicii. Îți poți mângâia animalul și poți încerca să-l calmezi. Când animalul este gata să folosească suspensia, gura trebuie deschisă cu o mână, iar cealaltă trebuie injectată pe rădăcina limbii. Principalul lucru este că pisica nu poate scuipa suspensia..

Un punct important este determinarea dozei de Hepatovet pentru pisici. În general, depinde de greutatea animalului de companie. Instrucțiunea oferă următoarele opțiuni:

 • până la 3 kg - 1 ml;
 • 3-6 kg - 2 ml;
 • mai mult de 7 kg - 3 ml.

Cantitatea indicată trebuie administrată pisicii de 2-3 ori pe zi. În ceea ce privește durata unei astfel de terapii, aceasta depinde de boala de bază. În medie, tratamentul durează 3-5 săptămâni. Dacă este nevoie să repetați cursul, ar trebui să faceți o scurtă pauză timp de 2-3 săptămâni..

Dacă manifestați orice reacție alergică sau de altă natură, trebuie să încetați imediat utilizarea Hepatovet pentru pisici. Dacă medicamentul a fost omis, doza standard se aplică la reluare. Medicamentul este compatibil cu furaje, alte medicamente și aditivi.

Avantaje ale drogului

În recenziile lor, mulți proprietari observă avantajele clare ale utilizării Hepatovet. Principalul lucru este compatibilitatea suspensiei cu alte preparate pentru pisici. De asemenea, vine într-o formă convenabilă și este destul de sigur. Un avantaj semnificativ în favoarea Hepatovet este capacitatea de utilizare pentru pisicile și pisicile însărcinate.

În general, produsul este bine tolerat de animale de companie și nu are practic efecte secundare. Conține ingrediente exclusiv naturale care au un efect benefic asupra stării corpului. Costul relativ scăzut al Hepatovet joacă, de asemenea, un rol important. Cu eficiența sa, este mult mai ieftin decât omologii străini. Acestea sunt principalele avantaje ale utilizării medicamentului Hepatovet pentru o pisică..

Efecte secundare

După cum sa menționat, efectele secundare sunt rare pentru acest medicament. Cel mai adesea, animalele percep calm suspensia. Cu toate acestea, există momente în care pisicile prezintă hipersalivație la câteva minute după utilizarea Hepatovet. În acest caz, efectul se auto-elimină și nu necesită măsuri suplimentare..

Reacțiile alergice merită o atenție specială. Dacă pisica are dificultăți în percepția componentelor individuale ale medicamentului, utilizarea acestuia ar trebui anulată. Dacă, după administrarea Hepatovet, pisica este greață sau apar alte simptome alergice, se poate judeca intoleranța individuală a substanțelor active din suspensie.

Contraindicații pentru utilizare

Pentru a evita reacțiile negative și efectele secundare, ar trebui să acordați atenție și contraindicațiilor, care sunt indicate în instrucțiuni.. Medicamentul nu este potrivit pentru pisicile care au:

 • sensibilitate prea mare la componentele medicamentului;
 • epilepsie;
 • encefalopatie hepatica.

În astfel de cazuri, ar trebui găsit un înlocuitor pentru Hepatovet. De exemplu, ar putea fi Liarsin. În orice caz, trebuie să consultați un medic veterinar înainte de utilizare..

Precauții

O atenție specială trebuie acordată regulilor de utilizare a suspensiei asociate măsurilor de siguranță. Aici, caracteristicile de igienă și alte subtilități care ar trebui respectate atunci când se utilizează Hepatovet pentru pisici joacă un rol cheie. În primul rând, orice posibilitate de utilizare necorespunzătoare a unui flacon gol al unui medicament trebuie exclusă. Recipientul este plasat într-o pungă sigilată și aruncat cu alte deșeuri. Medicamentul nu necesită măsuri speciale pentru eliminare.

Înainte de a utiliza Hepatovet pentru pisici, este important să vă familiarizați cu compoziția suspensiei. Dacă proprietarul are alergie sau intoleranță la anumite componente ale produsului, nu permiteți contactul direct. Este deosebit de important să se evite contactul cu membranele mucoase. În caz contrar, clătiți zona afectată cu multă apă și consultați un medic..

Caracteristici de stocare

Există mai multe reguli pentru depozitarea Hepatovet pentru pisici:

 • medicamentul trebuie ținut închis într-un loc uscat și întunecat;
 • temperatura de depozitare - de la 2 ° С la 25 ° С;
 • după deschiderea containerului, durata de viață este de 21 de zile;
 • sticla nu trebuie lăsată la îndemâna copiilor și a animalelor;
 • un loc aproape de alimente și furaje nu este potrivit pentru depozitare.

În general, atunci când este utilizat corect, Hepatovet este un medicament excelent pentru pisici. Datorită proprietăților sale și a ingredientelor naturale, este sigur și extrem de eficient.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni de utilizare a medicamentului hepatovet pentru pisici