Instrucțiuni de utilizare chelavit c pentru pisici

Helavit C pentru pisici este un supliment alimentar multicomponent complex (furaje) care îmbogățește dieta animalului cu microelemente necesare pentru sănătatea normală și evoluția corectă a proceselor vitale. Acest complex mineral este utilizat ca adaos la dieta animalelor din blană, precum și a pisicilor și câinilor..

Helavit C se vinde în farmacii veterinare și este ambalat în 40 și 70 ml. Flaconul opac cu polimer conține în interior o soluție apoasă inodoră, maro închis. Medicamentul este produs în Rusia de Delta LLC. Trebuie să depozitați aditivul într-un loc răcoros, evitând lumina directă a soarelui pe sticlă, precum și fluctuațiile de temperatură peste + 5 ... + 25 ° C. Înainte de a începe să îi dați pisicii dvs. Helavit C, trebuie să vă adresați medicului veterinar.

Medicamentul trebuie ambalat într-un recipient din carton, indicând producătorul și adresa acestuia, numărul lotului, data de expirare, furnizat cu instrucțiuni.

Uneori, medicii veterinari preferă utilizarea soluției injectabile Helavit, care are aceeași compoziție ca picăturile. Lichidul poate fi cumpărat în farmacii pentru animale de companie în sticle de sticlă portocalie de 100 și 10 ml. Soluția este utilizabilă în decurs de o lună după ruperea ambalajului.

Compoziția preparatului și proprietățile farmacologice

Acest supliment mineral pentru pisici conține:

 • Fier necesar pentru prevenirea anemiei, eliminarea stării letargice a animalului.
 • Zincul, care este responsabil pentru starea și aspectul stratului.
 • Cobalt, implicat în formarea hemoglobinei și normalizarea proceselor metabolice generale din organism, sinteza B12.
 • Cupru, care asigură absorbția fierului, producția de pigmenți de lână, menținerea nivelului necesar de proteine ​​de construcție a colagenului.
 • Iod pentru prevenirea bolilor și buna funcționare a glandei tiroide.
 • Seleniul, care previne atrofia musculară, inclusiv cardiaca.

În plus, compoziția Helavit C conține aminoacizi, datorită cărora toate componentele utile ale medicamentului sunt absorbite de pisică rapid și complet..

Utilizarea aditivului furajer Helavit C are un efect benefic asupra hainei unei pisici, crește tonusul animalului și imunitatea acestuia. Este utilizat ca măsură preventivă în lupta împotriva virușilor și infecțiilor.

Indicații de utilizare

Pisicile au nevoie de vitamine nu mai puțin decât proprietarii lor, așa că nici măcar animalele de companie absolut sănătoase și prospere care primesc hrană variată și de înaltă calitate nu vor fi inutile de 2-3 ori pe an pentru a primi un curs de Helavit C. Utilizarea acestui aditiv este prezentată în special pentru următoarele categorii de pisici:

 • Persoanele slăbite care au primit o alimentație deficitară și au trăit în condiții adverse.
 • Pisicile care se împerechează, sunt însărcinate și alăptează.
 • Pisoii încep să primească alimente complementare.
 • Creștere tânără în faza de creștere activă.
 • Pisici năpârlite.
 • Animale care se pregătesc pentru expoziție.
 • După ce ați suferit o boală sau vătămare (mai ales dacă au fost prescrise antibiotice), stres sever (schimbarea domiciliului, proprietarului etc.), intervenție chirurgicală.
 • Pisicile cu diete restrânse, precum cele predispuse la alergii, tulburările de alimentație.

Contraindicații, restricții de utilizare și dozare

Instrucțiunile de utilizare a medicamentului Helavit C nu conțin contraindicații. Acest aditiv nu este un medicament și poate fi introdus în hrana oricărei categorii de animale, inclusiv a celor însărcinate. Pisicilor i se poate da începând de la 2 luni, când sunt deja complet transferați la auto-hrănire.

Sub rezerva regulilor de depozitare și a dozelor corecte, Helavit C este absolut sigur pentru pisici și nu are efecte secundare pronunțate. Pentru un animal adult în timpul stresului sau în caz de calitate alimentară insuficientă, se prescriu 0,05 ml pe zi, iar pentru prevenire și în perioada de reabilitare - 0,2 ml, respectiv pentru pisoi - 0,2 ml și 0,08 ml.

Injecțiile sunt calculate pe baza normelor de 0,05-0,1 ml pentru fiecare kilogram din greutatea pisicii. Cursul de tratament durează 7-14 zile, o injecție pe zi, iar cele 4-9 injecții preventive la intervale de 2-3 zile.

Helavit C poate fi administrat împreună cu alte suplimente și complexe de vitamine, furaje, inclusiv o valoare nutrițională crescută și îmbogățit suplimentar, pe fondul tratamentului medicamentos.

Supradozajul și, în consecință, greața, creșterea setei, lipsa poftei de mâncare și letargia la o pisică pot determina o creștere a dozei de Helavit C de 50-100 de ori. În acest caz, se recomandă Deferoxamină și Unitol..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni de utilizare chelavit c pentru pisici