Pisică york ciocolată

Pisica Chocolate York este o pisică maro cu părul lung, crescută de un amator din SUA. Datele originale de pe site-ul oficial al federației pisicilor York au devenit inactive din 2004. Dacă rasa există încă, numărul reprezentanților este extrem de mic.

Ca rezultat, s-au născut doi pisoi - o culoare albă de ciocolată de nucă de cocos feminină și o culoare de ciocolată de sex masculin Teddy Baer. Rasa de rasă și-a luat numele de la locul nașterii, mândru New York, precum și lână de ciocolată. York Chocolate nu a fost recunoscută de organizații importante precum TICA, CFA sau FIFe, Asociația American Cat Fanciers (ACFA) i-a acordat doar titlul de „rasă experimentală” fără drepturi speciale.

Nici una dintre organizațiile din ultimii 5 ani nu a publicat nicio modificare în standardul rasei sau alte informații despre ciocolata Yorkies..

țara de origine a pisicii de ciocolată York

Descrierea și standardele rasei

Rasa York Chocolate are un corp puternic alungit, cu o coadă pubescentă proporțională. Pe burtă și bot, părul pisicilor este scurt, pe restul corpului - lung..

Cap și bot

Forma capului ei seamănă cu un triunghi și este așezată pe un gât lung și flexibil. Botul pisicilor este mic și are o frunte convexă caracteristică rasei. Urechile sunt mari și erecte, ascuțite la capete, depărtate. Ochii pisicilor din rasa York Chocolate sunt în formă de migdale, verzi, aurii sau alune.

Corp, labe, coadă

Corpul este suplu și alungit, are mușchi puternici și oase bune. Membrele pisicilor sunt musculare și subțiri, smocuri lungi de păr sunt vizibile între degete.

Lână și culori

Blana este de lungime medie, fină și lucioasă, aderă bine la corp. Textura este moale și mătăsoasă, cu un substrat care nu ar trebui să fie pufos. Paltonul este mai scurt pe umeri și devine treptat mai lung spre spate. Nu a fost posibil să se fixeze o singură culoare în rasă, prin urmare sunt permise 4 tipuri:

  • ciocolata cu alb;
  • ciocolata pura;
  • liliac cu alb;
  • purpuriu pur.

În culoarea standard a rasei, este permisă o pată pe piept sau pe burtă, iar în tipul în două tonuri, pot fi prezente pete albe pe piept, guler, bot, labele și burta. Pisicile adulte au o culoare mai bogată decât pisoii tineri.

Slideshow York Chocolate Cat:

Caracter

Una dintre preocupările principale ale crescătorilor de pisici York Chocolate a fost menținerea temperamentului. În standard, York Chocolate a fost descrisă ca o rasă prietenoasă și echilibrată, concepută pentru a sta pe poala ta. Inteligenți, energici și curioși, aceste pisici sunt tovarăși buni, iar culoarea lor indică abilitatea de vânătoare..

Pisica de ciocolată York are un caracter moale, sunt animale afectuoase și blânde, destul de blânde, care nu necesită o atenție specială. Le place foarte mult să stea în poala proprietarilor lor sau să-l urmeze peste tot, motiv pentru care și-au luat porecla de „tovarăș”. Acestea sunt pisici amuzante și active, cu o dispoziție bună, iubitori de joacă cu jucării și mingi. Se înțeleg repede cu oameni care le sunt străini, în timp ce se comportă cu ei cu atenție și reținute. Pentru ea, locul ei de reședință nu este atât de important ca și faptul că o persoană iubitoare și dragă este aproape. Se înțeleg bine cu copiii și cu alte animale. Yorkii sunt mari prieteni și au nevoie de multă societate umană.

Întreținere și îngrijire

Dacă te hotărăști să-ți iei o pisică Chocolate York, ar trebui să fii pregătit pentru faptul că părul său lung poate lăsa urme pe covoarele și canapelele tale..

York Chocolate Cat și Domestic Cat

În îngrijire, pisicile din rasa York Chocolate sunt nepretențioase. Stratul lor lung necesită periaj ocazional pentru a evita aglomerarea. Dacă perechile de păr s-au format deja, atunci încercați să vă relaxați cu atenție sau să vă înarmați cu foarfece și să tăiați mingea - părul va crește rapid înapoi în acest loc de unul singur. Pentru a evita acest model, cumpărați o perie moale și frecați blana animalului de companie seara în timp ce urmăriți emisiunile preferate..

Trebuie să faci baie unei astfel de pisici după cum este necesar. Ștergeți periodic ochii cu un tampon înmuiat în apă caldă și îndepărtați ceara de pe urechi. Pisica se descurcă singură cu grija, în timp ce îi place foarte mult atunci când stăpânii ei au grijă de ea. Principalul lucru pentru ei este că simt atenție și dragoste pentru ei înșiși - acesta este singurul mod în care Yorkii pot fi fericiți..

Caracteristici de putere

În nutriție, pisica ciocolată York nu este, de asemenea, pretențioasă, dar principalul lucru este să îi oferi o dietă echilibrată. Adăugați vitamine și minerale în furaje, care pot fi achiziționate astăzi într-un magazin specializat, în funcție de vârsta animalului. Pisicile mici trebuie hrănite de 4 ori pe zi..

La o vârstă fragedă, pisoii simt o mare nevoie de lapte. În adolescență, o pisică York ciocolată are nevoie de 3 mese pe zi, iar de la vârsta de 8-9 luni puteți trece la un regim pentru adulți - de 2 ori pe zi.

Încercați să păstrați vasul umplut constant cu apă și schimbați-l cel puțin o dată pe zi. Dieta poate include atât carne crudă, cât și carne fiartă. De asemenea, pisicile trebuie să adauge supe de legume și cereale, carne de pui și curcan cu măruntaie, dar fără piele în dietă..

pisici de pisici din ciocolata York

Sănătate și longevitate

Nu există date despre bolile genetice manifestate. Sub rezerva regulilor de nutriție și îngrijire a unei pisici York, nu s-a observat încă nicio predispoziție la boli. În cazuri extrem de rare, pisicile din această rasă pot avea probleme cu stomacul.

În medie, pisicile trăiesc aproximativ 14 ani.

Selecție pisică și preț

În Rusia, țările CSI și, în general, în majoritatea țărilor europene, nu veți putea cumpăra o pisică de ciocolată York. Rasa este considerată destul de rară chiar și în patria sa - în Statele Unite. Găsirea unui pisoi în crescătoria americană este poate singura modalitate de a dobândi un animal de companie unic. Din păcate, nu există date despre creșe sau despre prețuri specifice pe Internet sau, mai bine zis, nu au existat mai devreme. Dar timpul trece și dacă te interesează o pisică de ciocolată York, prețul pentru ea este deja cunoscut.

O pisicuță de rasă York Chocolate pisică cumpărată de la un crescător profesionist vă va costa 150-500 USD. e. Prețul se formează sub influența unor factori precum:

  • prezența sau absența unui pedigree;
  • sexul pisoiului;
  • clasa și standardul rasei.

Dacă cumpărați o pisică ca animal de companie, puteți fi îngăduitor cu neajunsurile rasei. Dar, dacă vă decideți să participați la expoziții cu un animal de companie în viitor sau să purtați doar pisici rare, trebuie să luați problema de cumpărare mult mai în serios. Iar prețul unui pisoi al unei pisici de ciocolată York, în funcție de scopul achiziției, poate fi mai mare sau mai mic decât media.

Dar la întrebarea - de unde să cumperi o pisică de ciocolată York, răspunsurile trebuie căutate pe panourile de mesaje. Acolo a început recent să apară reclame pentru vânzarea de pisici de ciocolată, de unde a fost posibil să se afle primele date despre prețurile animalului de companie..

Vă invităm să participați la rezolvarea acestei probleme. Dacă aveți informații actualizate despre prețurile și adresele la care puteți cumpăra ciocolată York, lăsați-vă comentariile!

Fotografii

York Chocolate Cat

York Chitt Kittens

Pisică York ciocolată de aproape

york ciocolată pisică fotografie

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisică york ciocolată