Cum să facă baie unei pisici dacă îi este frică de apă?

Pisicile sunt animale curate, care în fiecare zi fac ceea ce fac pentru a-și linge blana, făcând haina curată și frumoasă. Dar, uneori, apar situații în care un animal de companie se poate murdări sau un miros neplăcut începe să vină din el. Mulți proprietari se întreabă cum să scalde o pisică dacă îi este frică de apă și zgârieturi.?

La prima vedere, scăldatul unei pisici dacă îi este frică de apă este o sarcină imposibilă..

Dar dacă abordați problema într-un mod viclean, aplicând câteva sfaturi și subtilități, atunci este destul de posibil să faceți fără consecințele cumplite. Și animalul nu va experimenta prea mult stres..

Motive pentru apariția fricii de apă

Spre deosebire de câini, care percep cu entuziasm apa și orice distracție asociată, pisicile au această antipatie inerentă naturii. Dar de ce îi este frică unei pisici să înoate sau poate reacționa atât de brusc la înot? Un animal de companie poate fi speriat de o schimbare de peisaj, de zgomotul apei și de un comportament uman neobișnuit. Este posibil ca pisicile să nu se teamă de procedura de spălare în sine, ci de momentul scufundării în apă.

Datorită lichidului transparent, animalele nu văd limitele reale ale apei, așa că poate apărea și frica.

Un alt motiv pentru apariția fricii este incapacitatea de a efectua mișcările dorite ale corpului. În timpul scăldatului, animalul de companie este de obicei strâns strâns de către proprietarii îngrijitori, astfel încât să nu poată scăpa sau să se zgârie. Și pentru animal, acesta este prea mult stres. Dacă nu există niciun sprijin în apropiere pentru ca pisica să o prindă cu ghearele sau dacă nu simte un sprijin de încredere sub picioare, va intra și în panică..

Cel mai înfricoșător lucru pentru pisici este dușul. Zgomotul apei, potrivit pisicii, este o creatură agresivă. Prin urmare, trebuie să faceți o baie fără prezența unui animal și să o clătiți doar dintr-o găleată.

Pregătiri pentru scăldatul unui animal de companie timid: ce articole sunt necesare?

Să faci baie unei pisici care se tem de apă nu este cea mai plăcută și simplă ocupație. Prin urmare, ar trebui să vă pregătiți pentru aceasta în avans și foarte atent. Toate lucrurile necesare ar trebui să fie la îndemână:

 • Prosoape uscate, în care pisica va fi înfășurată după scăldat. Mai multe prosoape sau cârpe pot fi întinse deliberat pe podea în caz de situații neplanificate sau pur și simplu pentru ca apa să nu se împrăștie.
 • Șampon specializat. Folosiți șampon pentru spălarea pisicilor, în funcție de tipul hainei. Nu recomand să vă spălați animalul de companie cu șampon uman. Experții interzic deloc să facă acest lucru, deoarece nu afectează cel mai bine starea blănii unui prieten cu blană.
 • Două bazine pentru scăldat. Într-una dintre ele trebuie să turnați apă caldă pentru a spăla pisica, iar a doua va fi destinată clătirii animalului. Nivelul apei din bazin ar trebui să fie până la burta animalului, nu mai mare. Temperatura apei trebuie aleasă de la 36 la 38 °.
 • Ladle sau cana. Capacitatea este necesară, astfel încât să fie convenabil să spălați animalul - să-l udați cu apă curată.
 • Tencuială cu peroxid și adeziv. Sunt necesare medicamente pentru tratarea rănilor în cazul în care pisica își eliberează brusc ghearele.

Ori de câte ori se scaldă animale timide, purtați mâneci lungi pentru a reduce probabilitatea zgârieturilor adânci pe corp.. Puteți tăia unghiile animalului dvs. de companie în avans. Pentru a vă spăla animalul de companie, este recomandabil să acționați nu singur, ci ca o echipă de doi. Trebuie să ascundeți toate borcanele și sticlele în timpul scăldării, astfel încât pisica să nu le arunce accidental și atunci nu trebuie să curățați toată mizeria..

Instrucțiuni pas cu pas pentru scăldatul unei pisici temătoare

Când toate pregătirile sunt finalizate, puteți continua chiar la scăldat. Este foarte important să vă acordați corect proprietarilor de animale de companie. Comportamentul pisicii nu va fi cel mai plăcut, trebuie să fii pregătit pentru asta. Nu ar trebui să o certați, să strigați la un animal și cu atât mai puțin să o bateți, încercând să se calmeze. Deci, pentru a scălda pisica nu va funcționa sigur. Tot ce aveți nevoie este un ton calm, blând, absența mișcărilor bruște. Etape de spălare în baie:

 • În timp ce mângâierea în timpul procedurii este importantă, o aderență fermă este de asemenea esențială. Trebuie să luați corect un prieten cu mustață cu ambele mâini de jos și de sus, ținându-i labele. În această poziție, pisica nu va putea zgâria. Scufundați-l încet în apă.
 • Animalul poate începe să se elibereze, să țipe. Încearcă să-l calmezi cu voci moi, plăcute. Adesea, această tehnică îi ajută pe animalele de companie să se relaxeze și să se refacă puțin. Dacă animalul simte că nu va fi jignit, atunci se îngrijorează mult mai puțin..
 • Udați ușor blana animalului de companie cu o cratiță sau o ligheană și aplicați șampon. Este important ca nici apa, nici produsul să nu intre în urechi (altfel inflamația nu poate fi evitată), în ochi, nas și gură. Prin urmare, botul nu trebuie udat și spălat.
 • Spuma rezultată trebuie spălată treptat..
 • Nu este nevoie să ștergeți animalul cu un prosop. Mai întâi, înfășurați-l într-un prosop și așteptați până când absoarbe umezeala. Apoi, trebuie să înlocuiți prosopul cu unul uscat..
 • Nu eliberați somn umed în camere frigorifice sau curenți de aer pentru a evita răcelile.
 • După finalizarea procedurii de igienă, este mai bine să vă lăsați animalul în pace și să-i dați ocazia să scape de stres. În mod ideal, așezați-l într-un loc cald pentru a se usca complet..

Ce să nu faci atunci când faci baie unui animal

Greșelile obișnuite pe care proprietarii de pisici le fac în timpul procedurilor de igienă pentru acestea:

 • nu ar trebui să deschideți robinetul și, în același timp, să scufundați pisica în apă - un curent puternic îl va speria;
 • nu porniți dușul și încercați să spălați spuma animalului cu un curent de apă;
 • o fiară înspăimântată nu trebuie să-și înfige urechile cu bumbac - acest lucru îl va irita doar;
 • nu este recomandat să faceți baie pisicii cu produse pentru câini, șampoane pentru alte animale și cu atât mai mult cu detergent pentru vase;
 • de multe ori șamponul este turnat dintr-un borcan direct pe lână - acest lucru este greșit, mai ales dacă pielea este uscată;
 • nu încercați să liniștiți pisica umplând-o cu sedative - sunt mai dăunătoare și există efecte secundare.

Sfaturi utile pentru scăldatul animalelor de companie

Puteți încerca să faceți baie într-o chiuvetă pentru o pisică în panică. Apoi nu va exista nicio întrebare despre cum să finalizați procedura cu mâinile fără zgârieturi. Dar asistentul va fi util și aici. O persoană va ține animalul în timp ce cealaltă îl va spăla bine.. Nu este nevoie să trageți apă în chiuvetă. Așezați animalul de companie acolo, liniștiți-l și mângâiați-l. În prealabil, trebuie să pregătiți un lighean cu apă sau să colectați lichid cald în baie.

Folosiți o oală pentru a uda pufulos, încercați să o faceți astfel încât să nu vadă nimic. În acest caz, frica lui va fi mai mică..

O altă modalitate de a scălda o pisică timidă nervoasă este să folosești o pungă specială din plasă. Acest dispozitiv seamănă mai mult cu o geantă, care este fixată pe gâtul animalului de companie. Puteți cumpăra așa ceva la un magazin de animale de companie. Geanta este fabricată din poliester dens, împiedică mișcarea animalului. În el, animalul nu poate zgâria pe nimeni, poate scăpa. Și prin plasă este convenabil să spălați și să spălați spuma de la animalul dvs. de companie.

Cu o astfel de spălare, animalul de companie va rămâne calm, iar proprietarul va fi sănătos și sănătos.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să facă baie unei pisici dacă îi este frică de apă?