Cum să picurați floxal la o pisică?

Floxal este un medicament care vizează tratarea bolilor oftalmice. Acțiunea sa principală este proprietățile antibacteriene. Un medicament antimicrobian este utilizat pentru a scăpa de microorganismele gram-negative. Medicamentul este disponibil sub formă de picături și poate fi aplicat nu numai la oameni, ci și la tratarea unui animal. Floxal pentru pisici ajută la vindecarea unui animal de companie de cheratită, ulcere corneene și alte boli.

Există două tipuri de forme de eliberare Floxal - unguent și picături pentru ochi. Unguentul conține alți excipienți - include lanolină, ceară, vaselină albă.

Ofloxacina aparține antibioticelor care sunt eficiente împotriva bacteriilor gram-pozitive și a unor microorganisme anaerobe. De asemenea, această substanță este capabilă să distrugă bacteriile care formează beta-lactamaza.

Când este ingerat, Floxal inhibă ADN-ul unei celule microbiene.

Indicații de utilizare

Indicația pentru începutul utilizării unui medicament este o boală infecțioasă a ochilor cauzată de microorganisme sensibile la ofloxacină.. Astfel de boli includ:

  • conjunctivită;
  • ulcer corneean;
  • keratită;
  • micoplasmoza;
  • blefarită.

De asemenea, picăturile Floxal pentru pisică pot fi utilizate ca măsură preventivă după leziuni oculare traumatice sau intervenții chirurgicale, terapie pentru inflamația cauzată de o infecție după o intervenție chirurgicală.

Instrucțiuni și dozare

De regulă, Floxal este utilizat în combinație cu alte medicamente. În acest caz, este necesar să se respecte intervalul dintre aplicarea unguentului sau instilarea picăturilor în ochi. Dacă este necesar să utilizați atât picături, cât și unguente, atunci trebuie folosite mai întâi picăturile..

Doza de Floxal pentru pisici trebuie prescrisă numai de un specialist, în caz contrar pot apărea reacții adverse. Pentru tratamentul leziunilor clamidiene, se recomandă aplicarea de picături și unguente pentru pisici de cel puțin cinci ori pe zi. Durata tratamentului cu Floxal la o pisică depinde de neglijarea cazului, cursul minim de administrare a medicamentului este de 2 săptămâni.

Unguentul Floxal pentru pisici are o structură groasă, dar se dizolvă rapid în ochi. Pisica are nevoie de odihnă după aplicări. Proprietarii de animale de companie observă că, după aplicarea unguentului, nu se simte lipirea ochilor. Medicamentul este bine absorbit și nu provoacă disconfort. Trebuie să picurați cu atenție Flonxal în ochii pisicii, lăsând pleoapele închise pentru o vreme după aplicare.

Contraindicații și efecte secundare

Printre efectele secundare se numără reacțiile alergice la produs, precum și roșeața pielii, senzație neplăcută în zona ochilor. După aplicarea Floxal, o pisică poate prezenta o senzație de arsură la nivelul pleoapelor, uscăciune sau mâncărime. Este posibilă și apariția fotofobiei și a lacrimării..

Cel mai rar efect secundar este amețeala. Pisica poate fi dezorientată pentru o vreme..

Nu puteți trata o pisică cu Floxal în timpul sarcinii. Medicamentul poate fi înlocuit cu un analog cu efect mai ușor.

Păstrați medicamentul în ambalajul original la o temperatură care nu depășește 25 de grade Celsius. Perioada de valabilitate, în funcție de etanșeitatea sticlei, este de 3 ani. Perioada de valabilitate după deschidere nu depășește 6 săptămâni.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să picurați floxal la o pisică?