Unguent de sulf pentru pisici

Animalele noastre de companie cu patru picioare, pisicile, sunt adesea expuse nu numai la diferite boli, ci și la atacuri nesfârșite de paraziți. Unguent sulfuric pentru pisici vă va ajuta în lupta împotriva lor. Acțiunea sa poate fi comparată cu sulfodecortemul, care costă doar mai mult. Acesta este unul dintre cele mai eficiente medicamente care nu numai că va face față cu ușurință bolii în sine, dar va distruge și cauza apariției acestora, și anume paraziți și viruși.

  • scabie;
  • microsporia;
  • lichen.

Dar, deși există proprietari de pisici care cred din greșeală că lichenul poate fi tratat cu succes cu iod și scapă de o căpușă subcutanată cu unguent de gudron.

Ce este acest remediu

Unguentul este un amestec precipitat de vaselină și un emulgator. Are o doză de 20 de grame. până la 2 kg. Acest unguent este pur și simplu un instrument indispensabil în lupta împotriva paraziților, ciupercilor, precum și a tuturor tipurilor de bacterii. Sulful în sine nu are niciun efect, doar la contactul cu pielea, substanțele sale încep să interacționeze între ele. Efectul terapeutic este asigurat de compușii sulfuri și acizii pentationici, care, atunci când intră în contact cu pielea, reacționează și au un efect antimicrobian.

Unguentul sulfuric distruge paraziții și larvele lor, dar nu le afectează în niciun fel ouăle. Prin urmare, acest medicament ar trebui utilizat mult timp, astfel încât noua generație să nu paraziteze în continuare pe pisică. În plus, uneori există cazuri în care proprietarii nu dezinfectează spațiile în care locuiește animalul de companie și apoi are loc reinfecția. Însă proprietarii de animale de companie cred că unguentul este de vină pentru acest lucru, care nu are efectul necesar asupra paraziților..

Indicații de utilizare

Înainte de a aplica unguentul pe zona afectată, pielea trebuie curățată de:

  • poluare;
  • resturi de lână încâlcite;
  • crustă aspră, înmoaie-o înainte de a aplica produsul.

După aceea, acoperiți zona afectată cu un strat subțire. Foarte des, înainte de aplicarea unguentului, pielea este tratată cu alcool salicilic..

Datorită utilizării externe a unguentului sulfuric obișnuit, acesta nu intră în sânge și nu se răspândește în tot corpul, dar acționează foarte eficient asupra zonelor afectate. De asemenea, o caracteristică a acestui medicament este că poate restabili epiderma.

Deoarece sulful precipitat, și nu pur, este utilizat pentru unguent, este mai bine să evitați pătrunderea acestuia în stomacul animalului. De asemenea, dacă pisica începe să lingă unguentul de sulf, tratamentul va deveni ineficient și lung. Pentru a preveni acest lucru, animalul dvs. de companie ar trebui să poarte un guler de plastic. Nu va lăsa pisica să se lingă singură. În plus, va fi bine să nu spălați unguentul timp de 12 ore. Și dacă vorbim despre scabie, atunci procedurile de apă sunt complet interzise..

Frecarea produsului va fi eficientă în prezența unei inflamații minore. Dacă inflamația este puternică și chiar se eliberează lichid, atunci este mai bine să folosiți metoda „bandaj”. Acesta este momentul în care se aplică un unguent pe zona cu probleme. Mai mult, nu se freacă în piele. Deasupra acestuia se aplică un bandaj și se lipește un tencuială.

Dacă vorbim despre boli fungice, atunci unguentul de sulf pentru lichen pentru pisici trebuie aplicat cu 4 cm mai departe de zona afectată.

În funcție de complexitatea bolii, cursul tratamentului durează de la 1 săptămână la 20 de zile. Procedura se repetă de la două la trei zile cu un interval de 1-2 zile..

Contraindicații

Nu există contraindicații pentru utilizarea unguentului sulfuric. Poate fi folosit nu numai pentru pisici, ci și pentru câini și vite..

Deși unguentul de sulf nu mai este utilizat în țări străine, totuși, în țara noastră este încă popular, deoarece se referă la mijloace blânde și rămâne unul dintre cele mai eficiente.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Unguent de sulf pentru pisici