Cum se tratează toxoplasmoza la pisici?

Toxoplasmele, cei mai mici și mai periculoși paraziți, se găsesc în mediul înconjurător, carne crudă și măruntaie. Tratamentul toxoplasmozei la pisici în timpul infecției ar trebui să înceapă cât mai devreme posibil, numai atunci există posibilitatea ca toxoplasmoza să nu pătrundă în organele și sistemele vitale ale animalului de companie. Această boală prezintă un potențial pericol pentru oameni și îi poate fi transmisă cu ușurință dacă nu sunt respectate standardele de igienă și când se consumă carne prăjită insuficient. Tratamentul și diagnosticul parazitului la oameni este foarte dificil.

Pentru a determina toxoplasmoza la un animal de companie, sunt necesare diagnostice speciale și teste pentru prezența toxoplasmei într-o clinică veterinară.

Primul vector al Toxoplasma este rozătoarele mici, iar pisicile eliberează larve parazite în natura înconjurătoare. Înfrângerea sistemului respirator se manifestă prin respirație afectată și dificultăți de respirație. Cu deteriorarea creierului, a celulelor nervoase și a fibrelor, poate apărea paralizie parțială sau completă. De obicei, chiar și tratamentul în timp util și de înaltă calitate nu va putea restabili complet corpul..

De ce tratament are nevoie o pisică infectată?

Cum se tratează toxoplasmoza la pisici dacă diagnosticul a confirmat prezența paraziților în corpul animalului de companie? În majoritatea cazurilor, terapia vizează eliminarea simptomelor bolii, ceea ce contribuie la tranziția stadiului acut al toxoplasmozei la cel cronic. Un prognostic favorabil este presupus pentru animalele sănătoase și adulte, pentru cei slabi, tineri și bolnavi - boala poate fi fatală.

O pisică infectată trebuie examinată și monitorizată în mod regulat în ceea ce privește cantitatea de anticorpi Toxoplasma din sânge..

Teoretic, Toxoplasma poate locui în orice organ și sistem dintr-un organism viu, astfel încât simptomele pot fi complet diferite. De statistici în 50% din cazuri pisicile au nevoie de tratament al sistemului respirator, în 25% - tratamentul tractului gastro-intestinal și în alt 25% - tulburări nervoase și vizuale.

  • Medicamentele antibiotice - clindamicina, spiramicina, sulfonamida și pirimetamina, sunt cel mai des alese de proprietari pentru a trata animalele de companie.
  • În plus față de agenții antibiotici, sunt prescrise complexe de vitamine și minerale, acid folic și drojdie.
  • Odată cu inflamația sistemului genito-urinar al animalului, se utilizează medicamente antiinflamatoare - prednison, dexametazonă.
  • La începutul bolii, pentru a suprima formarea de oochiste în intestin, se recomandă tratamentul cu coccidiostatice..

Atunci când tratează toxoplasmoza, un medic trebuie să sugereze medicamente și un regim de terapie bazat pe tabloul clinic al bolii și starea animalului, pe baza rezultatelor testelor și studiilor.

Măsuri de prevenire a toxoplasmozei la pisici

Prevenirea este cea mai importantă măsură utilizată pentru a preveni infecția și dezvoltarea Toxoplasma la un animal..

Măsuri preventive simple și eficiente pentru animale de companie și oameni:

  • întocmirea unei diete pentru animale de companie fără carne și organe crude;
  • utilizarea unui guler solid pentru a împiedica pisicile și câinii să prindă rozătoare mici sau păsări;
  • igiena sistematică a tăvii;
  • pe teritoriul vieții comune a oamenilor și animalelor de companie, nu ar trebui să existe insecte nevertebrate care să poată servi ca purtători de toxoplasmă;
  • o dată pe săptămână, tratarea suprafețelor în care animalul se hrănește și se golește cu o soluție de amoniac sau clor.

Imunitatea puternică oferă o protecție puternică și fiabilă împotriva paraziților, inclusiv Toxoplasma. Este important să respectați întotdeauna igiena și curățenia, să supuneți produsele din carne și pește la un tratament termic suficient, să preveniți contactele animalelor de companie cu rozătoare mici, să curățați casa și în aer liber cu mănuși..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se tratează toxoplasmoza la pisici?