Guler pentru o pisică după castrare: pe care să o alegeți, cum să o faceți singur

Un guler pentru o pisică este un accesoriu util, adesea necesar, care este ignorat pe nedrept de proprietarii de pisici. Practica arată că, în ciuda numirii unui medic veterinar, gulerul este adesea îndepărtat de la pisici, ceea ce complică procesul de reabilitare după castrare sau boală.

Guler elisabetan - informații generale

Elizabetan, protector sau chirurgical guler Este un accesoriu pentru îngrijirea animalelor după operație, care poate și trebuie utilizat în timpul recuperării. Dacă decideți să aveți un pisoi, gulerul merită cumpărat și depozitat, credeți-mă, vă va fi util.

Este interesant! Denumirea de „guler elizabetan” este direct legată de istoria invenției sale. Accesoriul a fost folosit pentru prima dată la mijlocul secolului al XX-lea și a fost realizat după modelul gulerelor purtate în timpul domniei Elisabeta I - Regina Marii Britanii.

La ce se folosește un guler elizabetan? Există o mulțime de sfere, aici sunt doar câteva dintre ele:

 • Gulerul trebuie purtat de pisică după castrare, astfel încât să nu lingă locul inciziei.
 • Castrare pisica cryptorchus - aceasta este o operație care se efectuează atunci când peritoneul este disecat, după care este necesar să purtați o pătură sau un guler.
 • Orice operație de sutură necesită purtarea unui guler, deoarece pisicile deseori sfâșie și roagă firele. O alternativă este bandajele, pe care pisicile le scot foarte repede..
 • De foarte multe ori, tratamentul rănilor plângătoare este întârziat numai din motivul că pisica linge unguentele și îndepărtează constant crustele.
 • În multe afecțiuni ale pielii, linsul duce la o deteriorare semnificativă a stării..
 • Atunci când tratează lâna cu soluții insecticide, dacă pisica începe să o lingă, va fi otrăvită.
 • Dacă pisica este infectată acarianul urechii își va zgâria capul în sânge și se va răni în continuare până când parazitul este îndepărtat.

Important! Dacă medicul îi spune pisicii să poarte un guler după castrare, ia în serios această întâlnire! Nu-ți scoate gulerul din milă. Nu veți putea urmări pisica în fiecare minut și va dura exact un minut pentru a linge rana sau a îndepărta firele.

Să ne ocupăm de dispozitivul cu guler. Când este demontat, este un cerc cu o gaură în mijloc. Gulerul are bucle de-a lungul diametrului interior, în care este introdus gulerul. Există modele care nu sunt destinate să fie atașate la guler, dar sunt ineficiente, deoarece pisica va îndepărta un astfel de corb cu labele sale din față.

La magazinul pentru animale de companie, puteți găsi gulere din țesătură, care sunt echipate cu curele, cravate sau nasturi suplimentari cu velcro. În orice caz, trebuie să alegeți un guler, ale cărui elemente de fixare vi se par cele mai fiabile.

Este important să se ia în considerare acest lucru gulerul nu este îndepărtat până când rănile nu sunt complet vindecate și în timpul somnului. Lungimea pâlniei trebuie să se potrivească cu lungimea botului animalului de companie, altfel nu va putea mânca sau bea în guler. Pisicile adulte mor adesea de foame și cer să-și scoată gulerele. În acest caz, animalul de companie va trebui să fie eliberat din accesoriu o perioadă în timp ce mănâncă, dar în acest moment pisica nu poate fi lăsată nesupravegheată..

Important! Este mai bine să puneți gulerul pe pisică imediat după operație, astfel încât animalul de companie să descopere inovația imediat după ieșirea din anestezie.

Nu sperați că animalul de companie va reacționa cu încântare la corbul de protecție. Pisica va fi nefericită, nu va înțelege imediat cum să meargă, să mănânce, să bea și să doarmă într-un guler. Secția este garantată să se zvârcolească, să cadă pe podea, să încerce să scoată gulerul, mai întâi cu fața și apoi cu picioarele din spate.

Următorul pas este țipatul și o privire reproșată către proprietar ... dar nu renunța! Marea majoritate a pisicilor și câinilor vor rezista să poarte un guler în câteva ore. Calmați-vă animalul de companie, tratați-l cu gustări și încercați să îl distrageți.

Notă! Gulerul nu trebuie să fie prea strâns. Dacă pisica rezistă puternic gulerului, asigurați-vă că un deget trece liber între gât și guler.

Gulerele elizabetane din fabrică diferă prin materiale, potrivire și dimensiune. Dacă cumpărați un guler la un magazin de animale de companie, atunci este mai bine să optați pentru un accesoriu moale, ale cărui margini sunt tratate cu o țesătură moale, naturală..

Gulerul elizabetan este o garanție a siguranței animalului și a recuperării sale rapide. Dumneavoastră, în calitate de proprietar, s-ar putea să vă fie milă de pisică și acest lucru este de înțeles. Acest dispozitiv ciudat în mod clar nu aduce confort pisicii. Cu toate acestea, niciun medic veterinar competent nu va prescrie nimic care să dăuneze pacientului sau să-i agraveze starea..

Gandeste pentru tine, câteva minute fără atenție pot duce la leziuni grave ale rănilor, re-anestezie, inflamație, abces purulent și alte complicații.

Cum se face un guler de protecție acasă

Cum să faci un guler elizabetan cu propriile mâini și când ai nevoie de el? Practic, în orașele mici este posibil să nu găsiți un guler de model sau dimensiune adecvată. Este posibil să nu aveți timp să căutați, este posibil ca gulerele să nu fie disponibile la clinică. Este mai bine să vă gândiți la toate opțiunile în avans și să fiți pe deplin pregătiți.

Materialele de papetărie pot fi utilizate pentru a realiza un guler elizabetan: carton, bandă adezivă, foldere flexibile din plastic. Ca opțiune temporară, puteți lua ca bază o sticlă de plastic, ale cărei margini tăiate sunt sigilate cu bandă izolatoare. Unii meșteri au făcut chiar și gulere din vase moi de răsad. Cu toate acestea, materialul în sine nu este principalul lucru, este mai important să alegeți un guler confortabil și mai bine un ham. Întregul con al capacului sau mai bine zis greutatea acestuia va fi distribuit peste guler și apăsat pe animalul de companie. Când folosiți un ham, sarcina este distribuită pe spate, astfel încât pisica aproape că nu simte presiune.

În videoclipul de mai jos, un guler bătut. Este mai ușor să-l vezi o dată decât să-l descrii. După cum puteți vedea, eroul serbării este un câine, dar pentru o pisică puteți face același guler. Deci, ca bază, se folosește un semicerc lung din carton, ale cărui margini se află una peste alta. O bandă adezivă înfășurată în jurul gulerului este utilizată ca dispozitiv de fixare.

Dacă aveți la îndemână un dosar de fișiere flexibil, acesta va face un guler excelent pentru pisica dvs. În plus față de materialul principal, veți avea nevoie de bandă adezivă sau tencuială adezivă, foarfece și un capsator de hârtie cu capse late.

Pentru a face un guler confortabil, trebuie să luați măsurători și să faceți un model. Pe o foaie de hârtie puternică desenăm:

 • Cercul mic este circumferința gâtului.
 • Din cercul mic, puneți 1-1,5 cm spre interior. Acestea vor fi bucle pentru fixare pe un guler sau ham.
 • Cerc mare - marcat prin punerea deoparte dintr-un cerc mic linii drepte egale cu lungimea botului animalului de companie (de la gât).
 • Din cercul mai mare punem încă 2-3 centimetri spre exterior și încercuim din nou - aceasta este o rezervă, astfel încât pisica să poată mânca și bea normal, dar nu a putut să o lingă.

Decupați modelul și tăiați-l în linie dreaptă spre mijloc, astfel încât să obțineți o hârtie, dar deja un guler care poate fi pliat într-un con. Încercăm. Dacă totul se potrivește, transferați modelul pe plastic moale și tăiați-l. Tăiați caneluri pe cel mai mic cerc interior. Îndoiți benzile rămase în jumătate și le fixăm cu capse - acestea sunt buclele în care veți introduce gulerul. Pentru a împiedica capsele să zgârie gâtul pisicii, acestea trebuie fixate din exterior și acoperite cu un zbor lipicios.

După ce ați încercat un guler atașat la un guler, este important să vă asigurați că marginile gulerului se întâlnesc cu o suprapunere. Apoi, îndoim conul și îl fixăm de-a lungul liniei tăiate. Asigurați-vă că prelucrați marginile cu bandă adezivă, astfel încât pisica să nu se zgârie, iar designul nostru are o rigiditate suplimentară. Vă rugăm să rețineți că un astfel de guler nu este destinat uzurii constante și nu va rezista presiunii unui animal de companie temperamental.

Important! Asigurați-vă că greutatea gulerului nu trage gulerul înainte sau nu provoacă disconfort pisicii.

Folosind un model similar, puteți realiza un guler din țesătură Velcro, care este potrivit pentru uzură și somn constant. Bineînțeles, un guler din țesătură trebuie cusut cu fire și, pentru o rigiditate mai mare, trebuie utilizate mai multe straturi de material. Marginile și cusăturile trebuie acoperite cu o cârpă moale, astfel încât să nu frece animalul de companie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Guler pentru o pisică după castrare: pe care să o alegeți, cum să o faceți singur