Cum să înțărcați pisicile pentru a vă caca în casa scărilor: 10 moduri de a lupta cu metode populare și moderne

Mii de proprietari luptă împotriva atrocităților animalelor lor de companie, pierd timp și energie, dar înfrâng obiceiurile proaste ale secțiilor. Când un animal de companie locuiește acasă, îl poți controla, dar cum să înțărci pisicile pentru a-ți caca în intrare, care sunt indiferente față de indignările și inconvenientele tale? Pentru început, să analizăm motivele „raidurilor” vizitatorilor și apoi să luăm în considerare metodele de tratare a atenției nedorite..

De ce pisicile se cacă în verandă?

Un miros persistent, asemănător amoniacului la intrări, este un fenomen comun, dar admitem că cauza acestor inconveniente este adesea nu numai animale, ci și oameni. Dacă ați devenit victima unei invazii de pisici care au obiceiul de a vă caca sub ușă sau de a o marca, problema trebuie rezolvată și cu cât mai repede cu atât mai bine.

Nu există atât de multe opțiuni: absența unei uși la intrare sau așezarea intenționată a pisicilor în ea. În primul caz, situația este rezolvată numai prin instalarea ușii, deoarece controlul constant al pisicilor de stradă este pur și simplu nerealist. În al doilea caz, situația este mai complicată. Opiniile altora sunt următoarele:

 • Cine lasă pisicile să intre în intrare este o persoană amabilă care le salvează de pe stradă, frig, foame etc..
 • Cine este revoltat de prezența pisicilor la intrare este o persoană malefică care ofensează animalele fără apărare.

Probabil că nu vrei să fii faimos ca un jucător sau o persoană crudă. Nu mulți oameni se bucură de scandalurile legate de protecția animalelor și de rolul lor în viața umană. Cum se procedează? Încearcă mai întâi să vorbești. O persoană adecvată va înțelege motivele nemulțumirii dvs. și va căuta o cale de ieșire. Dacă persoana este inadecvată și crede că veți suferi neplăceri, trebuie să acționați mai reținut și mai inteligent..

Nu este nimic în neregulă cu pisicile care trăiesc în verandă, cel puțin cu siguranță nu vor fi șobolani și șoareci în el. Cu toate acestea, pentru ca coexistența să fie liberă de conflicte, „persoanei amabile” ar trebui să i se ofere următoarele măsuri:

 • Toate pisicile care locuiesc la intrare trebuie să fie castrat (masculi și femele). Dacă acest punct este ignorat, animalele vor face acest lucru marcă usi si inmultiti-va. Și foarte curând problema dvs. va crește ca număr și scară..
 • Toate pisicile care trăiesc în verandă trebuie manipulate din puricii și viermi. Prelucrarea trebuie efectuată cel puțin o dată la 3 luni, iarna și vara. Ignorarea acestui punct poate duce la apariția puricilor în subsol, la intrare și apoi în apartamente..
 • Bolurile care mănâncă pisicile trebuie spălate zilnic și păstrate într-un loc ascuns. Respectarea regulilor elementare de curățenie va păstra sănătatea animalelor și va salva locuitorii de la o vedere neplăcută. Bolurile murdare, mai ales vara, scurg și atrag insectele.
 • Pisicile care locuiesc la intrare ar trebui să mănânce alimente uscate și să aibă constant apă la dispoziție - cerealele, supele, resturile de masă se deteriorează foarte repede. Astfel de alimente nu numai că emană o duhoare, dar pot fi otrăvite. Bolurile nu ar trebui să fie la vedere, pentru că dacă locuitorii caselor din apropiere află că există un paradis pentru pisici în intrarea ta, sub ușa intrării tale vor începe să apară cutii cu pisoi și adulți care au devenit pisici inutile..
 • Pisicile de intrare trebuie să fie dresate - majoritatea pisicilor cu mașină merg la baie afară, dar când ușa este închisă, nu au de ales decât să se golească ori de câte ori este necesar.

Da, există multe puncte, multe cerințe și aproape toate implică costuri financiare. Poate că mulți locuitori ai intrării dvs. vor dori să ia parte la soarta pisicilor dezavantajate, dar pentru aceasta trebuie să fie informați. În orice caz, îngrijirea pisicilor care locuiesc în casa scării ar trebui să fie pe umerii unei „persoane amabile”.

A doua cale de ieșire din această situație este echipamente de case pentru pisici de stradă. Toate punctele de mai sus vor trebui, de asemenea, respectate, altfel vor exista mai multe pisici și o grămadă de probleme va crește. Viața pisicilor pe stradă, în case izolate și prezența unei uși de intrare face imposibilă din punct de vedere fizic murdărirea intrării.

Pisicile se scot sub ușă, cum să lupți?

Mulți stăpâni nu știu cum să descurajeze pisicile să nu coboare în casa scărilor atunci când toate fiarele cu coadă își fac treaba sub ușă. Cel mai adesea nu este vorba despre satisfacerea nevoilor naturale, ci despre semnele de miros. Pisicile pot marca teritoriul:

 • Urină - pisicile își ridică coada și stropesc urina, pisicile lasă mici bălți.
 • Fecale - în timpul mișcărilor intestinale, o secreție individuală de miros este eliberată din glandele anale.
 • Miroase secrețiile care sunt secretate de glandele dintre degete și lângă urechi - pisicile își ascuțesc ghearele de ușă, își freacă botul.

Situația este foarte neplăcută, este foarte dificil să o faci față ... totuși, problema poate fi în apartamentul tău. Dacă aveți o pisică nesterilizată care trăiește acasă, care merge și solicită un bărbat, dar nu există ușă la intrare, mirii vor veni exact la ușa ta.. Deoarece pisica nu va putea ajunge la femelă, va lăsa o „scrisoare” ca etichetă.

Mirosul va atrage atenția altor bărbați și pelerinajul va începe la ușa ta. Un comportament similar poate fi observat în femele care caută o pisică. Cu toate acestea, femeile etichetează pentru atenție mult mai rar decât bărbații. În plus, este mai ușor pentru o pisică să găsească un partener de împerechere pe stradă..

Important! Dacă nu aveți o pisică, întrebați-i pe vecinii dvs. dacă proprietarii anteriori ai apartamentului țineau animale. Poate că tapițeria ușii este saturată de urme de pisică, acest miros va fi imperceptibil pentru dvs., dar distinct de animale.

Modalitățile de ieșire din această situație sunt evidente:

 • Castrarea pisicii - veți rezolva odată pentru totdeauna problema cu țipete, etichete și comportament nedorit. În plus, animalul dvs. de companie va deveni mai afectuos și mai calm. Se știe că castrarea reduce șansele apariției tumorilor maligne ale sânului și garantează absența pirometrei purulente.
 • Castrarea tuturor pisicilor și pisicilor din zonă - cu siguranță veți reduce numărul animalelor fără stăpân din zonă.
 • Montarea unei uși de acces este, de asemenea, o metodă dacă vecinii dvs. sunt gata să participe la partea materială a problemei sau dacă sunteți gata să plătiți personal toate costurile. Apropo, în unele asociații de proprietari, instalarea unei uși de acces este inclusă în gama de responsabilități a companiei de administrare..

Notă! Dacă credeți că pisicile de stradă vă cochează la ușă pentru a vă supăra, aceasta este o amăgire. Acest comportament este dictat de instinctele sexuale..

Cum să descurajezi pisicile

Evident, până la eliminarea sursei care atrage atenția pisicilor de stradă, nu veți scăpa de „cadourile” enervante. De foarte multe ori pisicile vin și marchează ușa, doar pentru a prinde mirosul unui alt mascul. În acest caz, numai eliminarea mirosurilor și măsurile de descurajare vor ajuta..

Modurile populare de a ajuta la evitarea pisicilor sunt mirosurile:

 • Lămâie.
 • portocale.
 • Arbore de ceai.
 • Eucalipt.

Cea mai eficientă opțiune este să frecați ușa ulei esențial. Da, mirosul va fi pe toată scara, dar eucaliptul este mai bun ... decât amoniacul, care mănâncă ochii. Înainte de prelucrare cu agenți de lipit, ușa și zona din apropierea acesteia trebuie procesate pentru a elimina cât mai mult mirosul de urină. Problema este că cristalele de uree nu sunt solubile în apă. După spălare, când suprafața se usucă, nu mai există miros ... dar odată ce l-ai udat din nou, apare mirosul.

Notă! Dacă dumneavoastră și vecinii dvs. nu aveți animale, este permis să utilizați repelenți cu ultrasunete..

În ciuda opiniei publice, nu este adevărat că clorul elimină mirosul de urină. Dacă stropiți calea cu clor uscat, cu siguranță nu veți mirosi urina, deoarece fumurile de clor miros mult mai puternic. Mai mult, clorul uscat este o substanță toxică care nu este recomandată pentru utilizare în încăperi slab ventilate..

Exista mijloace speciale, vândute în magazinele de animale de companie. De obicei, produsele sunt disponibile sub formă de spray. Locurile în care există urme de urină trebuie umezite și tratate, dacă este necesar, repetați procedura. Judecând după recenziile proprietarilor de pisici, nu toate spray-urile pentru eliminarea mirosului de urină sunt eficiente..

Produsele specializate care sunt folosite în spitale (pentru a elimina mirosul de urină, fecale, vărsături) sunt mai eficiente, dar costă și mult mai mult. Există o alternativă relativ ieftină - mijloace pentru curățarea profundă a covoarelor. Nu ne angajăm să sfătuim o anumită marcă - citiți recenziile clienților și cântăriți ceea ce este mai important pentru dvs. Unele soluții pot fi toxice, acest lucru trebuie luat în considerare dacă le utilizați în locuri publice, inclusiv la intrare.

Un remediu popular, dovedit, care nu vă va face rău pe dumneavoastră și pe vecinii voștri este sifon și oțet. Agentul funcționează mai bine pe suprafețe netede și nu foarte eficient pe șapă de beton. Principiul de utilizare este simplu - se toarnă totul cu sifon și se toarnă oțet. Procesul de stingere a sifonului deteriorează parțial cristalele de uree. Pentru a obține cel mai bun efect, este mai bine să repetați procedura de 2-3 ori. Sifonul și mușcătura nu vor funcționa pe petele vechi.

Cea mai scumpă, dar garantând succesul, este să contactați o companie de curățenie.. Având echipamentul adecvat, angajații companiei curăță suprafețele cu abur sub presiune ridicată folosind dezinfectanți (inclusiv abrazivi), agenți de îndepărtare a mirosurilor.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să înțărcați pisicile pentru a vă caca în casa scărilor: 10 moduri de a lupta cu metode populare și moderne