De ce pisica pisica pe pat

Pisicuța se cacă pe pat - care ar putea fi motivele acestui comportament? În general, este acceptat faptul că un animal de companie care ajunge într-un nou loc de reședință trebuie să marcheze teritoriul. Și, deși patul este un loc destul de neobișnuit, el îl poate marca și el.

Iar cel mai răspândit este protestul. În acest fel, animalul de companie își arată nemulțumirea. Cea de-a doua opțiune este să protestezi împotriva a ceva, cacând în pielea proprietarului. De exemplu, pisicii nu i s-a permis să folosească peretele canapelei ca stâlp de zgârietură și astfel s-a „răzbunat” asupra persoanei.

Pisicuța se poate rahat în patul proprietarului, fiind într-o stare stresantă. Orice situație neobișnuită pentru el poate deveni astfel.. Un animal de companie care trăiește mult timp într-o familie poate percepe apariția unui al doilea animal, de exemplu, un cățeluș sau o altă pisică, ca un concurent, luând o parte din dragostea stăpânului. Acest comportament - după ce animalul se obișnuiește cu un nou prieten și nu-l percepe ca un concurent - va trece. Acest lucru va dura ceva timp, dar este posibil ca pisoiul să continue să se pricopsească din obișnuință.

Un alt motiv pentru care un pisoi se cacă pe patul unei persoane este o boală pe care o are. În cele mai multe situații, acestea sunt patologii ale sistemului urinar, însoțite de senzații dureroase atunci când vezica este goală. Apoi, animalul se oprește din mers în tavă și pornește în locuri moi. În același timp, nu se răcește din rău și din dorința de a se răzbuna, ci din cauza bolii.

Al treilea motiv pentru care pisoiul a început să se rahat pe pat se află la vârsta lui. De foarte multe ori oamenii iau mici murziks să se culce cu ei.

Și când se trezește noaptea, nu înțelege imediat unde este tava. Si rahaturi in cel mai apropiat loc - direct pe pat. Dar se îndepărtează de locul unde doarme. Acest lucru se poate întâmpla și dacă murzilka este jucată și uitată. Animalul de companie „umblă” și pe pat pentru că îi este frică să sară de la înălțime.

Cum să înțărcați un pisoi din scris pe patul stăpânului

Cum să înțărcați un pisoi din căcat pe pat? Ce poți face într-o astfel de situație? În primul rând, este necesar să se stabilească adevăratul motiv al acestui comportament. Bătaia și aruncarea unui animal afară nu este o opțiune.

Este recomandabil să arătați animalul de companie unui specialist calificat, care îi va desemna un examen și va putea diagnostica. Și dacă problema utilizării patului stăpânului ca toaletă este de natură pur medicală, atunci se poate elimina după tratament.

Nu amâna vizita la veterinar până la o dată ulterioară, în speranța că bebelușul va începe să folosească tava. Boala poate progresa, iar starea - și odată cu aceasta comportamentul pisicii - nu se înrăutățesc decât. De aceea, o vizită la medicul veterinar este primul lucru recomandat în acest caz..

A doua modalitate este de a aranja simultan mai multe tăvi în diferite locuri din camere. Este recomandabil să utilizați diferite umpluturi pentru umplere. Este posibil ca pisicii să nu-i placă mirosul sau să prefere să meargă pe net. Dacă această metodă nu rezolvă problema, atunci este necesar să se excludă factorul de stres..

Pisicuta incepe sa se caca pe lucrurile proprietarilor, fiind stresata. Motivul poate fi apariția unui al doilea animal de companie în casă..

Într-o astfel de situație, trebuie să așteptați până când se obișnuiesc unul cu celălalt și apoi, ceea ce este foarte probabil, pufosul va începe să se ușureze în tavă.

Dacă stresul devine cauza, pisicilor i se pot administra sedative ușoare. Dar medicul veterinar ar trebui să aleagă medicamente care să ajute la calmarea sistemului nervos al pisicii și numai după examinarea animalului de companie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce pisica pisica pe pat