Cum se pregătește o pisică pentru castrare

Procedura de sterilizare nu necesită mult timp și se termină adesea bine, dar pregătirea pentru procesul în sine va necesita mult mai mult timp. Modul de pregătire a unei pisici pentru sterilizare și îngrijirea corespunzătoare a animalului după operație este descris în detaliu mai jos..

 • speranța de viață va crește;
 • o sănătate bună va rămâne;
 • pisica nu va mai deranja stăpânul cu instincte care se trezesc regulat primăvara;
 • lipsa descendenților care trebuie atașați;
 • pisica nu mai marchează teritoriul, emanând mirosuri neplăcute.

Pe lângă aspectele pozitive, merită menționate dezavantajele procedurii:

 • apariția cusăturilor pe corpul animalului;
 • pisica are nevoie de îngrijiri speciale după operație;
 • creșterea poftei de mâncare se poate trezi;
 • în cazuri rare, este posibil să se dezvolte o hernie.

La ce vârstă se poate steriliza o pisică?

Proprietarii ar trebui să ia în considerare vârsta pisicii atunci când se gândesc la castrare, deoarece o intervenție prea timpurie poate afecta negativ sănătatea animalului. În practica veterinară, există trei categorii de vârstă în timpul cărora este posibilă sterilizarea. Asa de:

 • Vârsta timpurie implică sterilizarea la 6 luni. În acest moment, corpul începe să producă hormoni sexuali, forțând animalul să miaună constant și să ceară să se întâlnească cu semenii de sex opus. Nu vă grăbiți să vă duceți draga la operație la o vârstă fragedă, deoarece pe viitor riscă să rămână subdezvoltată: procesele de creștere și fiziologice pot încetini.
 • Vârsta optimă pentru sterilizare este de 10-12 luni. În această perioadă, dezvoltarea pisicii este pe deplin formată, astfel încât sterilizarea nu va aduce consecințe negative. Castrarea pisicilor este posibilă într-o perioadă similară.
 • Vârsta târzie prevede sterilizarea pentru reprezentanții în vârstă și pentru bătrâni, dar aici trebuie să vă asigurați că nu există contraindicații pentru intervenția chirurgicală. Un animal de peste 5 ani are nevoie de pregătire: faceți un EKG, treceți urină și sânge pentru analiză. În acest caz, numai persoanelor sănătoase li se permite sterilizarea..

Dacă animalul dvs. împlinește vârsta legală, este timpul să aflați despre pregătirea pentru o procedură importantă în viața animalului..

1 Pregătirea pentru sterilizare: procesăm corpul din paraziți

Pentru a vă pregăti în mod corespunzător animalul de companie pentru procedura de sterilizare, în primul rând trebuie să vă asigurați că nu există viermi și să vă vaccinați.

Este de dorit să se ocupe de tratamentul viermilor o dată la 3 luni, în cazuri extreme - o dată la 6 luni. Cu 10-12 zile înainte de operație, medicii veterinari recomandă consumul de medicamente antiparazitare pe o bază extraordinară pentru a se pregăti pentru sterilizare. Se poate face o excepție pentru o pisică care nu a fost procesată acum mai mult de o lună. Corpul animalului poate fi preparat cu preparatele „Milbemax”, „Drontal” sau „Kaniquantel”. Pregătirea corpului sub formă de curățare este obligatorie pentru animale.

2 Vaccinăm pisica înainte de procedură

Pentru a steriliza o pisică, este imperativ să administrați toate vaccinările necesare pentru a elimina riscul unei posibile infecții în timpul sau după operație. Acest lucru trebuie avut în vedere cu cel puțin o lună înainte de procedura planificată, deoarece animalului i se va permite să sterilizeze doar la 30 de zile de la ultima vaccinare..

Pregătirea pașaportului cu vaccinări va dura puțin timp, deci nu ar trebui să neglijați sănătatea animalului de companie.

Dacă dintr-un anumit motiv nu doriți să fiți vaccinat, dar doriți să sterilizați, medicul veterinar va introduce, fără greș, un ser special la pisică înainte de a începe procedura. Pregătirea promptă va ajuta la dezvoltarea imunității pentru următoarele 2 săptămâni, oferind protecție împotriva bolilor infecțioase. În acest caz, costul sterilizării crește semnificativ, dar sănătatea pisicii este pe primul loc..

3 Pregătirea preoperatorie prin post înainte de sterilizare

Ultimul pas de pregătire înainte de castrarea pisicii este dieta de 12 ore de post. În această perioadă, animalul de companie poate bea apă numai în cantități nelimitate. Nu vă faceți griji cu privire la nenorocirea de foame a animalului dvs. de companie, deoarece acestea pot tolera cu ușurință lipsa de hrană timp de 48 de ore. Prin urmare, dacă nu hrăniți pisica înainte de spay, nu vor exista consecințe negative. Dimpotrivă, pregătirea cu o dietă înfometată va ușura starea animalului de companie în timpul operației, ameliorând reflexul gag și disconfortul.

4 Pregătirea pentru îngrijirea pisicii dvs. după sterilizare

Sterilizarea implică intervenție chirurgicală și, ca rezultat, implică o imagine a stării generale de rău a animalului de companie, a unei stări slabe și a letargiei. În primele 2-3 zile după operație, animalul trebuie să aibă odihnă completă. și condiții confortabile. Pregătiți o cârpă moale pentru pisică și așezați-o pe podea, evitând mobilierul și alte ridicări, deoarece aceasta poate cădea și poate fi rănită. Așezați apă lângă așternut sau dați animalului de companie niște lapte. Nu vă faceți griji dacă animalul dvs. de companie refuză să mănânce: acest comportament este destul de tipic pentru un organism viu după ce suferă stres..

Dacă pregătirea și operația au avut succes, vor dura în medie 7 până la 10 zile pentru ca suturile să se vindece după sterilizare, timp în care este necesar să se asigure o mobilitate minimă. Elimină jocurile active, comunicarea cu alte animale de companie și încearcă să ridici cat mai puțin pisica în brațe. Dacă animalul nu poate sta liniștit, este recomandabil să pregătiți un purtător spațios în care să țină temporar animalul de companie. Abordarea va ajuta la reducerea activității, menținând cusătura de la eventuale divergențe.

Timp de 10 zile, asigurați-vă că pisica poartă în mod constant o pătură care va proteja locul inciziei de infecție sau lins..

Dacă medicul veterinar nu a prelucrat cusătura după sterilizare cu un spray special care asigură „conservarea” completă a cusăturii din mediul extern, trebuie să dezinfectați regulat singur locul inciziei. Nu este necesară o pregătire specială aici, deci nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la procedura viitoare.

5 Cum să pregătiți corect mesele

Prima hrănire depinde de tipul de anestezie utilizat în timpul operației. Unele medicamente permit consumul de alimente după 12 ore, altele sunt limitate la un interval de 6 ore, așa că nu uitați să consultați medicul veterinar pentru detalii. În oricare dintre opțiuni, animalul de companie este puțin probabil să trezească pofta de mâncare, deoarece va fi însoțit de senzații dureroase.

Faceți tot posibilul pentru a vă susține pisica în timpul perioadei de reabilitare, deoarece atenția și îngrijirea sunt necesare în special pentru ea acum.. De îndată ce se interesează de mâncare, pregătește-i porțiuni mici de mâncare lichidă.. Este de dorit ca acestea să fie simple cereale gătite în lapte. Este foarte important să alegeți dieta potrivită, astfel încât alimentele să nu doar să satisfacă animalul, ci să contribuie și la o recuperare rapidă. Dacă pisica mănâncă alimente, excludeți pentru o vreme soiurile uscate și pregătiți-le pe cele ude de calitate. În acest caz, tractul gastro-intestinal nu va suferi de congestie, oferind animalului de companie senzații de lumină în abdomen.

Pregătirea unei pisici pentru castrare și îngrijire a animalului de companie după aceea va fi o sarcină consumatoare de timp, care va necesita multă atenție și îngrijire. Este important să ne amintim că cel mai dificil moment este în primele trei zile după operație, când animalul necesită supraveghere constantă. Și după o săptămână, atât dvs., cât și animalul dvs. de companie, veți reveni la ritmul obișnuit de viață, dar cu un câștig mare - sănătatea bună a animalului dvs. iubit!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se pregătește o pisică pentru castrare