Cum să alegeți picături de mers pentru pisici

Pisica este poate unul dintre cele mai de dorit animale de companie din aproape orice casă. Animalul este afectuos și pufos, dimensiunea sa permite chiar și copiilor să se joace cu el în siguranță, îngrijirea unui animal sănătos este simplă. Dar periodic trebuie să decideți ce picături să alegeți pentru pisici din mers.

Un animal care urlă agresiv sau excesiv de intruziv nu contribuie la odihna calmă și la viața normală.

În această perioadă, cel mai bine este să luați în considerare diferite metode de calmare a animalului și să vă concentrați asupra celor mai convenabile. Cele mai frecvente mijloace pentru a ajuta un animal care începe o plimbare sunt diferite contraceptive pentru pisici sub formă de picături, vândute în magazine specializate..

Cum să înțelegeți că o pisică a început să meargă

Există semne inconfundabile care îl vor informa pe proprietarul animalului că animalul său de companie a ajuns la pubertate și este gata să producă descendenți. Pentru inceput, la un animal care a intrat în faza de mers, personajul se schimbă dramatic. Blana afectuoasă devine extrem de nervoasă, poate începe să manifeste agresivitate față de proprietari.

O pisică de ambele sexuri tinde să părăsească apartamentul și să caute sexul opus. În același timp, fiara poate ignora chiar și un astfel de obstacol în calea sa ca înălțimea și poate sări pur și simplu pe fereastră de dragul mersului.

Pentru o pisică care nu a ieșit niciodată din casă, o astfel de aventură se poate termina într-o adevărată tragedie..

De asemenea, animalul poate începe să mângâie în mod activ toți oamenii, animalele și obiectele din apartament, să irige colțurile cu semnele sale foarte mirositoare și să strice tapetul și mobilierul.

Într-o astfel de situație, se dovedește a fi mult mai milostiv să calmezi pisica cu medicamente decât să aștepți ca pisica să depășească singură perioada dificilă de mers sau să încerce să atașeze pisoi nedorite în mâini bune..

Trebuie să ne amintim că acest animal este capabil să aducă de la trei la opt pui de pisică într-o singură așternut, iar unele persoane sunt capabile să nască de două sau trei ori pe an..

Merită să renunțați la metodele alternative de tratare a animalelor, cum ar fi băuturile cu o soluție slabă de oțet, o placă de cupru într-o ceașcă de pisică, turnând apă rece pe animal, blocându-l singur pentru o lungă perioadă de timp, hrănind laptele animalului cu adaos de bicarbonat de sodiu și ungându-i botul cu unt..

Nespecialiștilor le place foarte mult să recomande aceste așa-numite metode populare. Cu toate acestea, în practică, acestea pot duce la consecințe complet opuse.. Pisica nu își poate controla comportamentul și, în plus, este destul de speriată. Acțiunile ciudate și dureroase ale proprietarului nu pot decât să agraveze situația și să o facă pe pisică să se îngrijoreze mult mai mult. Mai bine să găsești un remediu bun pentru pisici pentru mers.

Ce medicamente există pentru pisici?

Cel mai eficient remediu este considerat în prezent un medicament numit „Covinan”. Este produs sub formă de injecții, o astfel de injecție va scuti animalul de est pentru cel puțin 6 luni.

Va trebui să faceți injecții la intervale de trei sau patru luni, apoi pauzele vor trebui mărite la șase luni, un an și așa mai departe..

Dar acest medicament, în ciuda super-eficacității sale, este foarte periculos pentru sănătatea pisicii. Se recomandă utilizarea cu mare precauție chiar și pentru animalele foarte tinere, iar pentru pisicile de peste cinci ani, poate fi fatală. De aceea, este mai bine să luați în considerare alte opțiuni mai puțin dăunătoare, de exemplu, picături sau pastile din mers..

Toate produsele destinate pisicilor în timpul estului sunt împărțite în două grupe mari:

  • Vegetal;
  • Hormonal.

Medicamentele sunt oferite sub formă de picături, tablete sau injecții din mers. Este mai bine să consultați un specialist cu privire la utilizarea oricărui medicament pentru pisică, dozajul și forma de eliberare..

Picăturile din plante sunt considerate cel mai sigur remediu pentru mersul pe jos, deoarece sunt făcute cu plante calmante care ameliorează ușor stresul animalului. Cele mai faimoase și populare sunt picăturile liniștitoare pentru pisici „Bayun Cat”. Ele pot fi înlocuite cu decocturi obișnuite de ierburi precum mușețelul sau cimbru..

Alternativ, picături precum remedii homeopate, comercializate sub denumirile:

  • „Ignacy”;
  • "Brom";
  • "Paladiu".

Aceste picături au un efect destul de delicat asupra corpului, iar pisica se calmează treptat, motiv pentru care se oprește din mers. Picăturile pentru pisici în timpul estrusului sunt cea mai ușoară și mai ușoară modalitate de a livra medicamentul în corpul animalului.

Bariera sexuală

Printre agenții hormonali se numără picăturile „Antisex”. Este un lichid uleios de nuanță galbenă într-un flacon transparent sau imediat într-un tub sub formă de pipetă. În partea de jos a recipientului, care conține picături din mers, pot fi observate precipitații în timpul depozitării îndelungate.

Medicamentul suprimă eliberarea de hormoni la animal, ca urmare a căreia dorința sexuală este aproape complet pierdută..

Picăturile sunt aplicate pe rădăcina limbii animalului sau adăugate la furaj. Acest lucru trebuie făcut cu câteva ore înainte de alimentarea principală. Dacă scopul proprietarului este de a elimina complet căldura din animal, atunci trebuie să dai 3 picături în fiecare săptămână. Dar această procedură poate fi repetată continuu timp de cel mult un an și jumătate, apoi animalul trebuie să se odihnească.

În cazul în care este nevoie urgentă de a scăpa de simptomele estului, medicamentul se administrează animalului trei picături în fiecare zi nu mai târziu de trei zile de la apariția semnelor de est. Medicamentul este foarte bine absorbit de corpul animalului și se excretă la două săptămâni după ultima doză. Prețul unei scăderi pentru pisici de mers pe jos variază de la 25 la 40 de ruble.

Există tablete la vânzare, astfel încât pisica să nu meargă, care, conform principiului acțiunii, sunt similare cu picăturile. Ingredientul activ este acetat de megestrol. Medicamentul este disponibil în blistere, care pot conține de la trei la 24 de comprimate. Odată ajuns în corp, medicamentul, ca și picăturile, ajută la suprimarea producției de hormoni, astfel încât animalul să nu mai dorească să meargă.

Selectați tablete pentru pisici în timpul estrusului și utilizați-le în același mod ca picăturile. Dacă doriți să întârziați apariția căldurii la un animal, atunci trebuie să îi dați animalului o pastilă de la mersul pe săptămână, dar nu mai mult de un an și jumătate în total. Pentru a opri estrusul, va trebui să amestecați medicamentul cu alimente sau să îl puneți pe rădăcina limbii o dată pe zi.

Trebuie remarcat faptul că, în acest caz, ciclul de administrare a medicamentului de la mersul pe jos pentru pisici este de 7 zile, iar pentru pisici - paisprezece.

Începând cu a șaptea zi, pentru a preveni mersul pe jos, pisicile vor trebui să dea nu o pastilă întreagă, ci doar jumătate. Eliminarea completă a medicamentului va avea loc la două săptămâni după ultima doză.. Costul medicamentului variază de la 20 la 30 de ruble pentru opt tablete, adică puțin mai mici decât picăturile.

Contraindicații pentru utilizarea fondurilor

Proprietarul unui animal care a început să meargă ar trebui să fie clar conștient că utilizarea medicamentelor, cum ar fi picături sau tablete, este recomandabilă atunci când vine vorba de primii estrus.

Dacă în planurile proprietarului animalului nu merită să obțineți descendenți, atunci este mai bine să nu expuneți pisica la stres regulat prin lipirea picăturilor nu foarte utile pentru ei, ci să rezolvați imediat problema chirurgical prin efectuarea sterilizării sau castrării.

Sterilizarea va priva animalul de capacitatea de a purta descendenți, dar nu îi va afecta activitatea sexuală.

Adică, estrul va continua, dar fără rezultatul sub formă de pisoi, pentru a facilita starea de mers pe jos, puteți utiliza picături slabe.

Castrarea va priva complet animalul de organele de reproducere (chiar și uterul poate fi tăiat). Trebuie avut grijă la alegerea unui specialist, deoarece ovarele excizate incomplet vor putea produce hormoni, astfel încât animalul să ceară o pisică din nou și din nou, va trebui să facă o a doua operație sau să dea picături.

Utilizarea pe termen lung a medicamentelor hormonale, cum ar fi picături sau pastile, poate duce la consecințe foarte grave. Animalul poate obține procese inflamatorii în uter, glandele mamare, apar probleme cu glandele suprarenale, apar tumori, cancer. Toate aceste probleme sunt destul de greu de rezolvat și vor dura destul de mult timp pentru a le remedia..

Nu administrați picături hormonale animalelor cu diabet zaharat, probleme cu sistemul excretor sau în timpul sarcinii și alăptării. De asemenea, aceste picături eficiente pentru pisici sunt capabile să provoace apariția tuturor acestor boli la un animal..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să alegeți picături de mers pentru pisici