Cum să eliminați puricii de la un pisoi acasă

În mod ciudat, dar mulți iubitori de animale, dintr-un anumit motiv, sunt obișnuiți să creadă că puricii sunt tovarăși „naturali” ai animalelor lor de companie. De fapt, aceste sugeți de sânge sunt paraziți periculoși care poartă o mulțime de boli. Prin urmare, fiecare crescător cu experiență ar trebui să poată îndepărta puricii de la un pisoi acasă..

Informații generale despre paraziți

Puricii cunoscute nu numai pentru obiceiurile lor alimentare, ci și pentru capacitatea lor de a face salturi uriașe. Interesant este faptul că aceste insecte și-au pierdut capacitatea de a zbura (pe care le mai aveau) chiar și în zilele dinozaurilor. De atunci, structura corpului lor a fost modificată și îmbunătățită semnificativ. În special, puricii s-au acoperit cu plăci chitinoase grele și groase, iar corpul lor s-a aplatizat. Acești paraziți sunt adevărați „eroi”, pot rezista la presiuni mecanice enorme.

Dar particularitățile ciclului lor de viață sunt mult mai interesante. Fiecare femelă matură sexuală depune aproximativ patruzeci de ouă pe zi. Contrar părerii multor crescători fără experiență, aceștia nu zăbovesc pe pielea animalelor, ci cad pe podea. După ce s-au rostogolit în crăpături retrase, ouăle se coc câteva zile. După aceea, larvele ies din ele, care preferă, de asemenea, să trăiască în cele mai îndepărtate și întunecate locuri..

Se hrănesc cu diferite substanțe organice, inclusiv particule de piele. Cel mai simplu mod de combatere a acestor paraziți (și nu numai a acestora) este umezirea regulată a spațiilor și vă recomandăm să adăugați înălbitori pe bază de clor în apă pentru curățarea podelelor..

Eliminarea puricilor pe un pisoi la vârsta de 2 - 3 luni acasă

Subliniem că corpul pisoiului este destul de slab și foarte sensibil la diferite substanțe „străine”. Prin urmare, toate tratamentele pentru animale de companie trebuie efectuate cât mai atent posibil, monitorizând în permanență starea animalului..

Important! Dacă vârsta animalului de companie este de 1 lună sau mai puțin, utilizarea „chimiei” ar trebui abandonată complet.

Este posibil ca ficatul și rinichii bebelușului să nu reziste la utilizarea medicamentelor „dure”. Dacă proprietarul observă ceva ciudat (inclusiv un comportament anormal al pisoiului), trebuie să apelați imediat medicul veterinar.

Cum să utilizați corect șamponul antiparazitar

Adesea, nu este nevoie specială de a folosi chiar și un șampon special: mulți crescători își spală animalul de companie în apă caldă cu săpun pentru bebeluși. Dar această tehnică are un dezavantaj semnificativ - săpunul nu ucide paraziții și, prin urmare, trebuie să fie pieptănați din blana animalului pentru o lungă perioadă de timp..

Pentru a preveni împrăștierea puricilor, aceștia trebuie în plus să fie zdrobiți sau, cel puțin, să fie spălați în scurgere. Din acest motiv, „crescătorii de pisici” cu experiență preferă să folosească șampoane antiparazitare..

Desigur, ar trebui să le folosești cu înțelepciune..

  • Înainte de utilizare, asigurați-vă că citiți instrucțiunile. Multe produse de acest tip pot fi utilizate numai atunci când pisoiul are cel puțin trei săptămâni și mai bine - 2 luni.
  • Din păcate, nu puteți face fără un pieptene cu dinți frecvenți. Este mai bine să îndepărtați paraziții morți și uimiți de pe părul animalului de companie și să-i aruncați. Altfel, chiar și din corpurile puricilor morți, ouăle pot fi eliberate ...
  • Dacă gradul de infestare cu purici este prea mare, vă recomandăm să folosiți șampoane cu clorhexidină. În sine, acest compus nu prezintă niciun pericol pentru paraziți, dar promovează vindecarea rapidă a rănilor și a ulcerelor formate ca urmare a activității fraierilor de sânge.

Picături opuse

Diferite picături antiparazitare nu sunt mai puțin răspândite. Dar atunci când le folosiți, trebuie să vă amintiți că substanțele care alcătuiesc aceste fonduri pot afecta negativ sănătatea unui pisoi dacă sunt inepte și excesiv de utilizate..

Cel mai bine dovedit următoarele medicamente:

  • "Leopard".
  • "Rostopască".
  • Bastion.
  • "Inspector".

Toate acestea sunt în mare parte unite de regulile de aplicare. Așadar, vă sfătuim să le folosiți numai atunci când pisoiul are cel puțin o lună și jumătate (sau mai bine, așteptați până la vârsta de 3 luni). În al doilea rând, timp de (cel puțin) câteva săptămâni după aplicarea medicamentului, animalul nu poate fi spălat. În al treilea rând, toate aceste produse sunt strict interzise să se frece în pielea animalului de companie.!

Cât de eficient este un guler antiparazitar?

Proprietarii care preferă să-și economisească timpul și energia preferă adesea să folosească un guler antiparazitar.

Au propriile avantaje:

  • Acest agent protector poate fi îndepărtat în orice moment dacă pisoiul trebuie spălat sau pieptănat..
  • Dacă efectul utilizării sale slăbește, nimeni nu se deranjează să cumpere un nou „ham”.

Principalul dezavantaj al gulerului este „detașabil”. Pisicuțele rareori se resemnează imediat la un lucru incomod. În plus, gulerele își pierd eficacitatea mult mai repede. În ceea ce privește mărcile specifice, putem recomanda gulere de aceleași mărci ca picăturile descrise mai sus..

Îndepărtarea puricilor cu remedii populare

De asemenea, puteți face față paraziților cu remedii populare. Doar nu le considerați absolut sigure. De asemenea, trebuie aplicate cu grijă. Acestea nu exclud posibilitatea dezvoltării reacțiilor alergice și a altor complicații, dintre care unele pot fi foarte severe..

Controlul puricilor prin pelin

Pelinul a scăpat de purici cu multe secole în urmă. Oamenii au observat de mult că acești paraziți care suge sânge nu suportă mirosul acestei plante. Este adevărat, pentru cel mai bun efect, ar trebui să folosiți acest remediu proaspăt, dar totuși planta de pelin uscat este un remediu foarte bun. De asemenea, puteți cumpăra ulei de pelin de la farmacie. Poate că efectul din acesta este cel mai pronunțat..

Pentru a ucide puricii, este suficient să adăugați două până la trei picături de ulei de pelin în apa destinată curățării podelelor. Frunzele uscate sau proaspete de pelin sunt de asemenea plasate în coș pentru animale de companie. Acest lucru este deosebit de important atunci când aveți de-a face cu puricii la puii nou-născuți..

În plus, același ulei (sau infuzie de pelin), după ce se amestecă cu apă, este pulverizat cu o sticlă de pulverizare peste toate crăpăturile și gropile din apartament. Efectul, desigur, nu este la fel de pronunțat ca în cazul diclorvos, dar puricii în orice caz nu vor fi buni..

Vă vom avertiza imediat că nu ar trebui să exagerați. Nu tuturor le place mirosul de pelin.. În plus, ar trebui să evitați să obțineți ulei de pelin pur pe pielea animalelor și a oamenilor, deoarece poate (nu întotdeauna, dar totuși) poate provoca inflamații severe. Și mai departe. La unele pisici, pelinul provoacă alergii. Asigurați-vă că aflați dacă animalul de companie aparține acestei categorii. Desigur, acest lucru trebuie făcut înainte de a utiliza produse pe bază de pelin..

Distrugerea puricilor și larvelor în casă: reguli și recomandări

Să remarcăm o circumstanță importantă: fără distrugerea paraziților din mediul extern, este inutil să lupți cu ei. Chiar dacă cumpărați un pisoi în agenți antiparazitari, pielea acestuia va fi în curând ocupată de paraziți care aspiră sângele, al căror ciclu de dezvoltare va începe din nou.

Dar cum să te descurci cu aceste nenorocite de sânge din apartament? Dacă proprietarul are posibilitatea de a „evacua” toate animalele de companie într-un alt apartament pentru câteva zile, atunci puteți folosi vechiul, „parfumat” Dichlorvos. Cu acest instrument este necesar să procesați cu grijă toate fisurile și gropile din podele, pereți și alte suprafețe. Desigur, în timpul tratamentului trebuie să folosiți un aparat respirator sau (cel puțin) bandaje..

Se crede că, pentru distrugerea fiabilă a adulților, precum și a larvelor acestora, tratamentul ar trebui să surprindă nu numai pereții, ci și 30-40 cm de pereți. Majoritatea persoanelor după utilizarea Dichlorvos mor în trei ore, dar pentru un rezultat de încredere, vă sfătuim să așteptați cel puțin o zi.

Pentru a preveni otrăvirea animalului de companie mai târziu, este necesar să clătiți bine toate suprafețele cu care preparatele insecticide au intrat în contact. Pereții și podelele sunt spălate folosind o soluție apoasă de săpun și sodă. Nu este nevoie să regretați compoziția, aceasta ar trebui schimbată de îndată ce apa se întunecă.

După procesare, totul trebuie să fie bine uscat, încăperile sunt ventilate. Dacă intensitatea „expansiunii” puricilor a fost prea mare, atunci după aproximativ trei săptămâni totul ar trebui repetat din nou. Apropo, este nevoie de larve pentru a lăsa ouăle rămase. Vara, acest lucru se întâmplă mai repede, iarna, procesul poate dura mai mult.

Tinctura de eucalipt

Tinctura de eucalipt nu este doar un „pansament” excelent pentru o baie rusească, ci și un bun remediu împotriva puricilor. Folosiți-l adăugând trei sau patru picături în apă pentru curățarea podelelor..

Fapt interesant. Spre deosebire de uleiul de pelin, tinctura de eucalipt este absolut sigură și nu provoacă iritații chiar și cu contactul direct cu pielea..

Datorită acțiunii sale ușoare și a respectării mediului, acest produs poate fi aplicat și pe blana de pisoi (o picătură pe animal). Desigur, și mama bebelușilor trebuie tratată..

Săpun de gudron

În plus față de agenții de mai sus, săpunul de gudron ras fin poate fi adăugat în apă pentru curățarea podelelor. Are un efect dăunător nu numai asupra larvelor puricilor, ci chiar asupra ouălor lor..

Săpunul de rufe are un efect similar. Dacă abordați cu adevărat problema și spălați cu ajutorul ei toate colțurile îndepărtate ale casei, puricii din locuință vor fi de câteva ori mai puțini. În plus, săpunul este complet sigur pentru pisoi chiar și la o vârstă fragedă..

Oţet

Foarte eficient, dar nu prea parfumat. Se folosește doar 9% oțet de masă, care se diluează într-un raport 1: 1 cu apă fiartă. Acest amestec, umplut în orice sticlă de pulverizare, este utilizat pentru același tratament al fisurilor etc. Va trebui să faceți acest lucru în fiecare zi, timp de cel puțin trei zile. Camera trebuie să fie bine ventilată..

Folosind un generator de abur

Poate că acesta este cel mai ecologic și mai sigur mod de a ucide paraziții pentru un animal, dar necesită o răbdare remarcabilă din partea crescătorului. Scopul procedurii este de a aburi bine toate fisurile din pardoseli (și pereți la o înălțime de 0,4 m) timp de o săptămână, în fiecare zi. Câteva picături de tinctură de eucalipt ar trebui adăugate în apă. Dacă faceți acest lucru în fiecare zi și nu "scăpați", puteți scăpa complet de purici în câteva săptămâni.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să eliminați puricii de la un pisoi acasă