Cum să alegi mâncarea pentru o pisică britanică

Dacă ați adoptat recent o pisică britanică, trebuie să știți câteva lucruri despre îngrijirea ei. Fără îndoială, una dintre cele mai importante este dieta britanică. Cea mai mare parte a discuției se referă la subiectul hranei pentru pisicile britanice. Există multe controverse cu privire la acest scor, în care producătorii de produse, medicii veterinari și proprietarii de animale nu sunt de acord..

În orice situație vă aflați, nu ar trebui să urmați exemplul agențiilor de publicitate și al numeroaselor declarații ale producătorilor despre beneficiile și naturalețea alimentelor uscate pentru rasa britanică. În cea mai mare parte, aceste cuvinte sunt doar apă goală, compuse pentru a atrage cumpărători.!

În plus, este mai bine să uiți de mâncarea ieftină pentru totdeauna, în special vândută în greutate - conține mai mult rău decât bine pentru pisoiul tău..

Mâncarea uscată pentru pisicile britanice trebuie aleasă cu atenție și cu mare grijă, deoarece sănătatea animalului dvs. de companie depinde în mare măsură de nutriție. Cu siguranță, pentru mulți este foarte convenabil să turnați mâncare pentru pisici dimineața și să nu gătiți nimic. Dar ți-ai hrăni proprii copii așa? Dacă răspunsul este „nu”, scăpați de obiceiul de a cumpăra alimente uscate pentru pisicile britanice.

Mulți producători induc în eroare cumpărătorii, susținând că mâncarea conține o mulțime de carbohidrați, care sunt necesari pentru o dietă constantă pentru fiecare pisoi, deoarece este un impuls energetic pentru întreaga zi. De fapt, ele servesc doar:

 • metoda de legare mecanică a particulelor de pelete furajere
 • îmbunătățirea tehnologiei de producție.

Proteinele sunt de care au nevoie cu adevărat pisicile britanice!

O caracteristică interesantă a pisicilor, în special a acestei rase, este absența aproape completă a senzației de sete, care este inerentă câinilor și multor alte animale. Când animalul dvs. mănâncă în mod regulat mâncare britanică cu păr scurt, pe parcursul zilei, trebuie să-și completeze echilibrul intern cu multă apă..

Cu toate acestea, din cauza lipsei dorinței de a bea multă apă, pot apărea consecințe grave, inclusiv deshidratarea..

De asemenea, este demn de remarcat faptul că majoritatea tipurilor de alimente uscate nu conțin suficienți nutrienți și vitamine de care are nevoie o pisică britanică. În plus, majoritatea ingredientelor sunt de origine vegetală, care afectează negativ digestia și este slab absorbită.. Pisicile au nevoie de proteine ​​animale, de aceea este mai bine să le hrăniți mai degrabă cu carne naturală decât cu înlocuitori de masă.

Alimentele pentru pisicile britanice ar trebui să includă multe ingrediente benefice, cât mai multe proteine ​​și cât mai puțini carbohidrați. De aceea, fii mereu atent la hrana animalelor de companie și studiați în detaliu compoziția produselor pe care le cumpărați.

Sfaturi utile pentru îmbunătățirea nutriției pisicilor britanice

Rasa britanică este înzestrată în mod natural cu rezistență unică la diferite tipuri de boli și imunitate excelentă. Cu toate acestea, mulți proprietari de canise, care doresc să câștige cât mai mult posibil, deseori nu respectă toate regulile de îngrijire, uneori chiar traversând rase similare împreună. Ca urmare, sănătatea pisicilor britanice devine un ordin de mărime mai scăzută, se pot dezvolta boli congenitale.

Pentru a limita cât mai mult posibil animalul de companie de probleme, merită să acordați o atenție maximă calității vieții și dietei pisoiului. Urmând câteva sfaturi nutriționale simple, veți vedea o schimbare în bine:

 • pentru pisoi, aportul zilnic de hrană trebuie să fie de aproximativ 5% din greutatea corporală, pentru pisicile adulte - 10%;
 • în niciun caz nu amestecați furaje de diferiți producători și tipuri;
 • este contraindicat să mori de foame sau să mănânci numai alimente uscate mai mult de 2 zile;
 • peștele trebuie administrat rar, mai ales la o vârstă mai înaintată;
 • oasele și alte părți dure pot deteriora sistemele interne ale pisoiului britanic;
 • merită să ne amintim despre cantitatea de umiditate, deoarece în furaje este doar 10%, ceea ce este extrem de mic;
 • în cazul alimentelor naturale, evitați mielul și carnea de porc;
 • mâncarea naturală de calitate și mâncarea pe care o serviți sunt lucruri complet diferite.

În plus, este foarte important ca mâncarea să ajungă pentru animalul de companie în porții la un anumit moment. Mâncarea pe care o pisică britanică o poate consuma în cantități nelimitate poate provoca atât deshidratare, cât și obezitate. Prin urmare, nu folosiți în exces!

Complicații potențiale cauzate de alimente uscate

Modul în care animalul dvs. de companie va tolera utilizarea alimentelor uscate în dietă depinde de mulți factori diferiți și individual, în funcție de caracteristicile funcționării corpului. Cu toate acestea, pentru a evita probleme, ar fi mai bine să mergeți la clinica veterinară pentru o examinare, în special:

 • treceți o analiză generală și sânge pentru studii biochimice;
 • determina prezenta reactiilor alergice la anumite componente alimentare;
 • aflați dacă există boli, în special ale tractului digestiv și ale ficatului.

În cazul în care medicii au descoperit că animalul dvs. de companie are intoleranță la oricare dintre componente sau prezența unor boli grave, este mai bine să renunțați la consumul de alimente uscate și să treceți la o dietă sănătoasă..

Dacă fondurile nu vă permit să vă răsfățați în permanență animalul de companie cu bucăți de carne, puteți înlocui alimentele cu conserve.

Trebuie să știți că mâncarea britanică pentru pisici poate provoca o serie de probleme și complicații care vor trebui tratate în mod activ. Acestea includ, în special:

 • disbioză și deshidratare;
 • formarea excesului de țesut adipos, obezitate;
 • pancreatită sau enterită;
 • degenerescența grasă a ficatului;
 • boală dentară;
 • probleme cu tractul urinar și rinichii.

Cea mai neplăcută consecință a tuturor celor de mai sus sunt bolile rinichilor, ficatului și ale tractului urinar. Sunt destul de dureroase și chinuitoare pentru o pisică britanică, așa că nu ar trebui să-ți începi sănătatea și să-ți aduci animalul iubit într-o stare teribilă..

Degenerescența grasă apare atunci când organismul primește în mod regulat prea puține proteine, care trebuie procesate în mod natural în aminoacizi. Drept urmare, metabolismul este deranjat, ficatul se înfundă și energia pisicii britanice dispare. Cât mai multe proteine ​​animale posibil - și astfel de probleme nu vor apărea!

Cu un aport insuficient de umiditate, poate apărea o îngroșare semnificativă a urinei și, ca urmare, formarea de urolitiază și cistită.

Prin urmare, dacă observați că pisica cere în mod constant apă și merge la toaletă mai des decât de obicei, consultați imediat un medic.

Printre altele, după hrănirea pe termen lung cu alimente uscate, un pisoi britanic poate dezvolta probleme dentare. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că maxilarul și gingiile nu primesc presiunea și sarcina necesare și nu sunt curățate în mod natural.. Ca rezultat, se formează carii, sau chiar boala parodontală., care este destul de neplăcut la animale și este însoțit de durere.

În orice caz, dacă observați cele mai mici modificări de comportament, nutriție și reacții la stimuli, este mai bine să vă contactați medicul veterinar. De acord, este mai ușor să remediați problema într-un stadiu incipient și să o împiedicați să se dezvolte decât să tratați tratamentul durabil și dureros al bolilor grave ale sistemelor interne ale corpului pisicii..

Care este cel mai bun mod de a hrăni o pisică britanică

În primul rând, ar trebui să determinați caracteristicile comportamentului și reacțiile la diferite componente ale hranei pisicii dvs. Practic nu există recomandări generale pentru alegerea dietei potrivite, deoarece este prea individuală. Prin urmare, monitorizați cu atenție nevoile și dorințele animalului, pentru a nu rata ceva important..

Chiar și cele mai bune alimente pentru un pisoi britanic nu pot înlocui produsele proaspete, naturale fără tratament chimic și adăugarea de ingrediente nefavorabile..

Numai produsele premium sunt relativ adecvate pentru nevoile nutriționale și minerale ale pisicilor. Alții, în cel mai bun caz, nu vor dăuna sau vor avea niciun impact. De asemenea, puteți înlocui furajele cu conserve făcute din ingrediente naturale. Sunt utile pentru că:

 • contin o cantitate minima de carbohidrati;
 • un procent suficient de umiditate necesar pentru buna funcționare a digestiei și a intestinelor.

Monitorizează starea de sănătate a pisicii tale britanice, analizează comportamentul și atitudinea ei față de mâncarea consumată. Acest lucru vă va scuti de multe consecințe neplăcute care pot fi cauzate de hrănirea animalelor de companie cu alimente uscate ieftine care pot dăuna întregului corp. Arată-i animalului tău de companie dragostea, grija și îngrijire reverentă, și veți simți imediat îmbunătățiri semnificative.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să alegi mâncarea pentru o pisică britanică