Dieta pisicii britanice

După ce un animal de companie pufos apare în casa ta, ar trebui să studiezi cu atenție care ar trebui să fie nutriția pisicilor britanici. Sănătatea și dezvoltarea britanicului dvs. depind de o dietă zilnică corectă și echilibrată..

Când britanicul are o lună, puteți introduce treptat furaje suplimentare, dar în cantități mici. Pisoii au stomacuri mici și pentru a nu face rău, hrănește-l corect - în porții mici.

Unul dintre principalele produse alimentare care ar trebui să fie în dieta zilnică a unui britanic este carnea. Rata zilnică, în primele luni de viață, nu trebuie să depășească o sută cincizeci de grame.

Igiena alimentara

Britanicii sunt animale foarte curate și, prin urmare, este necesar să păstrați curat vasul din care mănâncă. Este recomandabil să îl spălați zilnic și să încercați să nu folosiți detergenți, deoarece animalul de companie prinde cele mai mici mirosuri străine și poate refuza să mănânce din vasele slab spălate.

Temperatura alimentelor nu trebuie să fie nici prea caldă, nici prea rece. De la vârsta de două luni, ar trebui să vă diversificați dieta: introduceți cereale, legume, lapte, alimente uscate, conserve speciale.

Dar merită să ne amintim că ar trebui să existe o dietă echilibrată, cu o cantitate suficientă de vitamine, minerale, proteine ​​și grăsimi..

Tipuri de furaje

Alimentele pentru pisicile britanice ar trebui să fie bogate în substanțe necesare pentru creșterea și dezvoltarea normală. Trebuie gătit zilnic, iar resturile ar trebui scoase din vas, deoarece stomacul lor este suficient de sensibil și reacționează rapid la mâncarea învechită..

Există trei tipuri de alimente:

 • Natural.
 • Amestecat.
 • Alimente uscate și conserve.

Mai jos vă vom spune despre tipurile de mâncare și puteți alege ce fel de mâncare vi se potrivește pisicilor britanice și animalului dvs. de companie.

Alimentele naturale în hrana pisicilor

Mulți proprietari cred că alimentele proaspăt preparate sunt perfecte pentru o bună creștere și dezvoltare, dar naturale nutriția unui pisoi britanic nu îi oferă întotdeauna oligoelementele necesare în mod adecvat. Nu vă speriați în prealabil - contactați medicul veterinar și acesta vă va spune ce vitamine și suplimente să cumpărați.

Produse naturale de care are nevoie animalul dvs. de companie:

 • Carne slabă.
 • Lactat.
 • Ouă.
 • Pește de mare.
 • Porridge.
 • Legume.
 • Măruntaie.

Carne

Se recomandă administrarea cărnii crude, dar înainte de utilizare, puneți-o în congelator timp de câteva ore - o astfel de procesare va ucide toate microorganismele dăunătoare și ouăle de viermi. Carnea de vită congelată este, de asemenea, perfectă pentru antrenarea dinților. (oasele, capetele de pui și labele în acest scop nu sunt permise britanicului). Carnea se dă sub formă de carne tocată - fie separat, fie amestecată cu cereale sau legume.

Lactat

Crescătorii acestei rase recomandă bebelușilor să dea produse lactate (brânză de vaci, chefir, lapte, smântână sau lapte la cuptor fermentat), dar în cantități mici, și deja la o vârstă mai înaintată poate fi complet exclus (deși unii reprezentanți ai acestei rase refuză ei înșiși din cauza intoleranței la lactoză).

Porridge și alimente proteice

Pisicile britanice mănâncă și terci gătit în lapte (pentru bebeluși) sau apă (pentru pisicile mai în vârstă), dar preferă doar griș, fulgi de ovăz sau orez.

Ouăle trebuie administrate cu precauție - dacă sunt pui, atunci doar gălbenușul și prepelița, deși întregi, dar nu mai mult de două ori pe săptămână.

Tinerii britanici pot fi hrăniți cu pești, dar exclusiv pești de mare (există prea multe oase în râu și pot dăuna sănătății animalului), iar pisicile mai în vârstă și pisicile castrate sunt strict interzise să mănânce orice fel de pește. Dar puteți creveți.

Legume și măruntaie

Ar trebui acordată atenție - legumelor, acestea ar trebui să fie prezente în dietă zilnic sub formă fiartă. Morcovii, varza, câteva picături de ulei vegetal și carnea tocată sunt un fel de mâncare sănătoasă și hrănitoare pentru animalul dvs. de companie.

Dar unele organe trebuie tratate cu prudență.. Nu dați ficat de porc, deoarece conține prea multă grăsime, dar oferă carne de vită de două ori pe săptămână.

Alimente uscate și conserve

Consumul unei pisici cu alimente sau conserve este o salvare pentru proprietarii prea ocupați, care nu au timp să se încurce în bucătărie. Dar, dacă ați ales acest tip, nu uitați să puneți mai multă apă decât cu alimente naturale. De asemenea, acordați atenție calității alimentării, nu ar trebui să acordați preferință mărcilor ieftine. Citiți pe ambalaj - pentru ce vârstă este destinat furajului și timpul de producție.

Alternativ, puteți alege o dietă mixtă de pisici britanice - alternați mâncarea naturală cu mâncarea și conservele, dar în proporții egale. De exemplu, hrăniți-vă dimineața și seara și mâncarea naturală după-amiaza sau invers. Acest lucru este necesar pentru ca alimentele să fie echilibrate și proaspete..

Indiferent de tipul pe care îl alegeți, nu uitați să adăugați carne și carne tocată la alimentele principale ale pisicilor britanice.

Produse interzise

British Shorthair nu este doar o pisică, ci un membru al familiei care, în condiții egale cu oamenii, are nevoie de îngrijire adecvată și nutriție echilibrată..

Alimentația și îngrijirea necorespunzătoare pentru un britanic, utilizarea produselor de calitate slabă pot duce la consecințe neplăcute, până la moarte inclusiv. Pentru a preveni acest lucru, să ne dăm seama ce animale nu pot fi mâncate.

Ce este absolut interzis să hrănească pisicile

Veterinarii interzic categoric hrănirea pisicilor britanice cu produse precum:

 • Carne grasă (carne de porc, miel, rață, gâscă).
 • Albus de ou.
 • Alimente condimentate (sare, piper, ceapă, usturoi).
 • Produse de panificație și făină (paste, pâine albă proaspătă, produse de patiserie, prăjituri).
 • Vânătă.
 • Pești de râu.
 • Carne afumată.
 • Organe de pui - labele, pielea, capul, coada.
 • Ficatul crud.

Pentru ca animalul dvs. de companie să crească puternic, mobil și vesel, expus cât mai puțin posibil la tot felul de boli, aveți nevoie de o nutriție adecvată a pisicii britanice.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dieta pisicii britanice