Cum se tratează teniile de castravete la pisici

Viermele castravete la pisici este o boală frecventă, atât la pisicile fără stăpân, cât și la animalele de companie. Acest tip de parazit are o dimensiune impresionantă în comparație cu omologii săi..

Complexitatea tratamentului teniei de castravete la pisici constă în caracteristicile structurale ale helmintului în sine. În fiecare segment al corpului său, larvele se pot dezvolta, viabile de la sine. Este important să vă asigurați că după expulzarea teniei de castravete din corpul pisicii, toate larvele pleacă odată cu ea..

Simptomele bolii

Găsirea teniei de castraveți la pisici este adesea dificilă, chiar și pentru un medic veterinar experimentat..

Boala poate fi asimptomatică până când corpul pisicii este complet slăbit și umplut cu toxine dăunătoare..

Favorită habitatul helmintului este intestinul subțire. Lanțul aderă cu abilitate la pereții săi și mănâncă sânge împreună cu substanțe nutritive. Ca urmare a acestei intervenții, pisica poate suferi sângerări intestinale. Integritatea membranei mucoase a intestinului subțire este compromisă, ceea ce poate duce și la obstrucție intestinală sau volvulus.

Pe parcursul vieții sale, tenia eliberează toxine periculoase pentru sănătatea pisicii. Ele pot provoca alergii și alte boli grave. Simptomele frecvente ale dipilidozei la o pisică sunt:

 • Apetit excesiv sau lipsa poftei de mâncare;
 • Scaun anormal: diaree, constipație, alternanță posibilă;
 • Simțiți burta, balonarea poate fi un semn că pisica dvs. s-a infectat;
 • Slăbirea animalului: doarme mult, obosește repede, se pierde puterea;
 • Paltonul este plictisitor și iese în bucăți;
 • Comportamentul a devenit nervos sau neliniștit;
 • Pierderea severă în greutate;
 • Membranele mucoase au dobândit o paloare nesănătoasă;
 • Lichid iese din ochi.

Adesea, un animal infectat cu tenie pur și simplu nu poate sta într-un singur loc. Pisica se agită periodic pe fundul ei din cauza mâncărimilor severe cauzate de viermi. Pe fondul mâncărimilor continue, pisica poate fi iritată și agresivă.

Acordați o atenție deosebită comportamentului prietenului dvs. cu coadă, izbucnirile de agresiune la un animal pașnic sunt un indicator că ceva nu este în regulă în corpul său. Aruncarea fără discriminare în jurul apartamentului poate fi însoțită de convulsii. Helmintii provoacă un disconfort atât de sever purtătorului lor..

Dacă observați schimbări care apar cu animalul dvs. de companie, asigurați-vă că contactați clinica veterinară. S-ar putea doar să intrați în panică, dar este posibilă și o infecție cu paraziți.

Uneori, segmente de viermi de castravete pot fi găsite în fecalele unui animal. Larvele din fecale sunt un indicator precis al apariției paraziților. În exterior, seamănă cu un bob de orez și sunt albe sau alb-roz..

Ciclul de viață al parazitului

În timpul vieții sale, castravete tenie schimbă mai mulți purtători. În primul rând, larva pătrunde în intestinele pisicii și începe să se dezvolte activ. Se fixează pe pereți și se hrănește cu sângele animalului de companie. După patru săptămâni, viermele ajunge la maturitate..

În fecalele unui animal bolnav se găsesc segmente de vierme. Larvele parazitului ies adesea odată cu ele.. Se lipesc de blana animalului și mișcați-vă calm pe tot apartamentul. De aceea este atât de important să efectuați curățări frecvente și să mențineți igiena acasă..

Ouăle de tenie devin o pradă atractivă pentru purici. Iar puricii infectați reintră în corpul pisicii, ducând la dezvoltarea unui nou vierme. Ciclul se va repeta până când una dintre componentele sale dispare. Soluția corectă ar fi să ne ocupăm nu numai de recuperarea pisicii, ci și de a scăpa de astfel de purtători de infecție precum:

 • Puricii;
 • Păduchii canini.

O insectă afectată de tenie poate apărea atât în ​​stomacul unei pisici, cât și al unei persoane. Animalele sălbatice pot fi, de asemenea, purtătoare de helminti.

Diagnostic și tratament

Nu încercați să diagnosticați singur viermii de castravete. Un diagnostic precis va fi pus numai de către un medic veterinar după trecerea testelor necesare. Pentru a detecta tenia în corpul animalului, sângele, fecalele și urina sunt luate pentru analiză. Examinarea vizuală joacă, de asemenea, un rol important în diagnosticul final..

Simptomele unei infecții cu castravete se suprapun cu unele boli infecțioase. Prin urmare, trebuie să aveți grijă atunci când faceți un diagnostic..

Pisicuțele tolerează tenia mai dificil decât pisicile adulte. În cazuri deosebit de severe, tenia de castravete poate duce la moartea animalului. Motivul pentru o astfel de tristă dezvoltare a evenimentelor este complicațiile care s-au dezvoltat pe fondul bolii. Acestea includ gastrita, enterita sau pancreatita. Tratamentul dipilidozei la pisici, câini și oameni se efectuează cu aceleași medicamente în doze diferite. Medicamentele pot avea diferite forme, dar cele mai populare sunt comprimatele și pulberile. Cele mai renumite medicamente:

 • Fenasal;
 • Kvaniquantel;
 • Azinox;
 • Drontal.

Dozajul medicamentului este foarte influențat de vârsta și greutatea animalului. Pastilele pot acționa în moduri diferite, în funcție de sensibilitatea individuală a corpului felin. Tratamentul teniei de castravete implică, de asemenea, o dietă strictă. Veterinarii recomandă consumul de alimente lichide și cu conținut scăzut de grăsimi. Medicamentele antihelmintice sunt utilizate o dată pe zi. înainte de prima hrană de dimineață. Recuperarea dintr-un lanț felin depinde în primul rând de eficacitatea medicamentelor..

La câteva ore după ce ați luat medicamentele, puteți da pisicii dvs. un laxativ. Promovează expulzarea rapidă a teniei din corpul gazdei. După finalizarea unui curs de tratament, următorul curs este prescris într-o lună. Este relativ ușor să vindeci o tenie de castravete la o pisică, este mult mai dificil să te asiguri că tenia nu revine la viața ei după un timp.

Pericol pentru oameni

Viermele castravete se simte confortabil nu numai în organismele animale. Prin urmare, dacă vă întrebați dacă viermele castravete este periculos pentru oameni, atunci răspunsul la acesta va fi da..

Aveți grijă de igiena și igiena propriului animal de companie. Spălați-vă bine mâinile după ce ați manipulat animalul de companie. Curățați și dezinfectați murdăria din tavă pentru a minimiza riscul propriei infecții cu lanț de castraveți.

Pisicile nu ar trebui să se culce cu proprietarul lor. Animalul trebuie să aibă propriul loc de dormit cu așternut.

Măsuri preventive

Măsurile preventive regulate pot preveni infecția cu vierme. Urmarea acestor linii directoare simple va îmbunătăți starea de sănătate a prietenului tău cu patru picioare:

 • Combate puricii;
 • Ai grijă la igiena ta;
 • Vizitați medicul veterinar în mod regulat;
 • Nu vă plimbați prin apartament cu pantofi murdari;
 • Tratați periodic animalele cu medicamente antihelmintice în scop profilactic.

Puricii nu numai că provoacă mâncărime și iritații, dar transmit și helminți. În procesul de spălare, pisica poate înghiți un purice, după care va apărea o infecție cu tenie de castravete..

Anti-purici gulerul va fi instrumentul tău sigur în lupta împotriva lanțului. Dacă există o mulțime de purici pe haina animalului tău de companie, atunci spală-l în baie înainte de a-l pune pe guler.

Există o gamă largă de șampoane anti-purici care funcționează excelent.

Udați mopul în mod regulat și păstrați-vă propria casă curată. Ouăle de purici pot rămâne în covoare, perne și scaune tapițate. Folosiți un aspirator atunci când curățați și păstrați curat mobilierul tapițat.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se tratează teniile de castravete la pisici