Cum să antrenezi manual o pisică?

Pisicile nu sunt întotdeauna blânde și afectuoase. Din această cauză, unii dintre proprietari sunt interesați de cum să obișnuiască pisoiul cu mâinile, astfel încât în ​​viitor animalul pufos să rămână afectuos și mereu pregătit pentru contactul cu oamenii. Este mult mai dificil să obișnuiești o pisică cu mâinile când este deja adult, așa că ar trebui să faci asta cu un pisoi imediat ce s-a stabilit în casă. Pentru a obține succes, trebuie să cunoașteți anumite reguli de obișnuință, pentru că altfel, făcând greșeli, puteți obține rezultatul opus și, în loc de o pisică sociabilă, creșteți un animal sălbatic care va reacționa agresiv la încercările de a-l ridica.

Pisicuța va înceta rapid să se teamă să meargă pe mâini dacă utilizați una dintre metodele de antrenament de mai jos..

  • Folosind caracteristicile fiziologiei animalelor. După ce pisoiul a mâncat bine, începe să adoarmă, deoarece energia maximă este cheltuită pentru asimilarea alimentelor. Dacă animalul este cald și confortabil în acest moment, atunci va experimenta o plăcere specială. Proprietarul poate oferi animalului de companie iluzia că stă culcat lângă mamă, dacă pisoiul somnoros bine hrănit este ridicat și îmbrățișat, dar fără a-l strânge. Treptat, bebelușul se va obișnui cu faptul că este foarte plăcut și sigur să stea pe mâini..
  • Conversaţie. Conversația monotonă afectuoasă cu pisoi începe treptat să-l relaxeze. În acest moment, proprietarul are ocazia să mângâie ușor animalul de companie în spatele urechii sau în zona gâtului. Dacă pisoiul a reacționat calm la o astfel de mângâiere, trebuie să-i pui palmele pe laturile sale. Dacă bebelușul nu izbucnește nici aici, este luat cu grijă. Când pisoiul încearcă să scape, nu ar trebui să fie reținut cu forța. Astfel de sesiuni trebuie repetate de mai multe ori pe zi, până când bebelușul acceptă să rămână pe poala proprietarului.
  • Ademenind cu o delicatesă. Această metodă este cea mai potrivită pentru pisoii care se disting printr-o dragoste deosebită de libertate și care nu pot combina în nici un fel starea în brațe cu senzații plăcute. Folosind o delicatese, proprietarul atrage animalul în genunchi. În timp ce pisoiul mănâncă deliciul, trebuie să-l mângâi pe spate, dar în niciun caz să-l ții cu forța. Treptat, bebelușul se va obișnui cu faptul că este plăcut să fie în brațe și va căuta în mod activ compania proprietarului.
  • Depășirea fricii de înălțimi. În mod ciudat, sună, dar unele pisici sunt îngrozite de înălțimi. Din această cauză, atunci când pisoiul este ridicat incorect și el percepe ceea ce se întâmplă ca plutind în aer, el primește un șoc puternic. Acest fenomen poate fi prevenit pur și simplu începând să ia copilul corect. Atunci frica de mâinile lui va trece. Este necesar să luați pisoiul cu o mână sub axile și să înlocuiți cealaltă sub picioarele din spate. După aceasta, bebelușul trebuie apăsat pe tine, dar nu strâns. Dacă frica este panică, atunci mai întâi trebuie să înveți pisoiul la mâini, așezat pe podea.
  • Antrenament în joc. Această metodă este potrivită pentru pisoii activi care nu sunt încă pregătiți să-și schimbe timpul liber pentru afecțiune. Când vă jucați cu o astfel de jucărie pentru bebeluși, ar trebui să o strângeți treptat la genunchi. După ce pisoiul a sărit în brațele lui, lăsați-l să prindă jucăria aici și să se bucure de pradă. În timp ce pisoiul se joacă în brațele lui, îl poți mângâia. Treptat, astfel de jocuri cu sărituri pe mâini vor duce la faptul că animalul nu numai că se va obișnui complet cu mâinile, dar nu va putea face fără afecțiune și contact strâns cu o persoană. Cu acest caracter al animalului de companie, este necesar să permiteți pisicii să stea mai des în brațele sale, în timp ce se joacă cu proprietarul.

Alegerea metodei depinde de caracteristicile individuale ale pisoiului, iar fiecare proprietar trebuie să evalueze singur ce metodă este optimă în cazul său. În principiu, obișnuirea unui pisoi cu afecțiune nu poate decât să aibă succes, pur și simplu nu trebuie să urmezi cu încăpățânare o metodă care nu se potrivește, ci trebuie să fii creativ.

Spray momeală

Uneori, o pisică trebuie să fie obișnuită cu mâinile folosind o spray-momeală specială, care este vândută într-o farmacie și conține de obicei extract de pisică, care este necesar în cazul în care pisoiul este timid pentru o lungă perioadă de timp și refuză categoric să ia contact. Cel mai adesea, acest fenomen este observat dacă animalul a suferit de la oameni și nu poate, din această cauză, să se teamă nici de proprietarul său, care îl iubește și i-a creat condiții de viață confortabile. De asemenea, pisoii din subsol sunt adesea neîncrezători, ceea ce în multe privințe a revenit la comportamentul strămoșilor lor sălbatici..

Spray-ul trebuie aplicat nu pe haine, ci pe palme, astfel încât pisoiul să se obișnuiască cu persoana și nu cu chestia. Mirosul agentului acționează asupra animalului ca un drog și, prin urmare, animalul de companie, în ciuda fricii sale, va alerga în continuare la proprietar și se va freca de mâini. Treptat, pisoiul va înțelege că nu este nimic periculos sau neplăcut atunci când comunică cu o persoană. Drept urmare, în viitor și fără spray, animalul de companie va fi dat de bunăvoie în mâini.

Folosind un spray, este important să nu se depășească norma, astfel încât bebelușul să nu devină dependent de el și să nu înceapă să sufere din lipsa medicamentului. Din acest motiv, nu puteți utiliza produsul mai des de o dată pe zi. Mai des acest instrument ar trebui să fie utilizat dacă ar trebui să luați o pisică adultă în casă..

Erori la antrenamentul mâinilor

Erorile din stadiul antrenamentului mâinilor sunt destul de frecvente și duc la faptul că teama de a fi pe poala unei persoane într-un pisoi crește doar. Este inacceptabil, în timp ce obișnuiți copilul cu mâinile, să faceți următoarele:

  • să țină cu forța pisoiul în mâini, obligându-l să stea pe poala proprietarului;
  • țipând la un animal când încearcă să scape;
  • pedepsiți un pisoi pentru că nu este pregătit să mângâie.

În procesul de obișnuință, violența este inacceptabilă, deoarece este suficient să sperie pisoiul o singură dată, astfel încât să nu mai fie de acord să stea pe poală în viitor. Ca și în cazul antrenamentului la litiera de gunoi, puteți petrece o săptămână sau chiar o lună în acest sens, principalul lucru fiind să aveți răbdare și să rămâneți atent și afectuos în manipularea animalului dvs. de companie..

Când începeți o pisică, trebuie să vă amintiți că există rase care se caracterizează printr-o dragoste specială pentru libertate, astfel încât reprezentanții lor nu vor fi niciodată distinși prin afecțiune și contact deosebit. De exemplu, un pisoi scoțian sau siamez durează de obicei mai mult timp pentru a se obișnui decât pisoii afectuoși fără păr. Este deosebit de demn de remarcat faptul că un pisoi sălbatic al unei păduri sau al unei pisici de stepă nu se va simți confortabil în mâinile unei persoane. În ciuda aspectului lor pașnic, reprezentanții acestor tipuri de feline nu sunt potriviți pentru păstrarea la domiciliu..

Noul animal de companie ar trebui să fie obișnuit de proprietar cu mâinile, ținând seama de caracteristicile generale ale comportamentului animalului din rasa selectată și, cel mai important, cu o înțelegere a naturii animalului său de companie. Adesea, comportamentul animalului în sine vă va spune de unde să începeți când vă îmblânziți.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să antrenezi manual o pisică?