De ce pisicuta nu mananca alimente uscate?

Un nou membru al familiei a apărut în casă - un pisoi. Este atât de drăguț și amuzant, toată lumea îl iubește și vrea să-l alinte. Toată familia este fericită să-i urmărească jocurile. Dar pisoiul nu mănâncă alimente uscate și acesta este motivul durerii proprietarilor. Ce sa fac?

Opiniile diferiților medici veterinari cu privire la problemele hrănirii animalelor de companie cu alimente uscate diferă dramatic..

Și nu veți mulțumi pe toată lumea, dar este mai bine să încercați să vă rugăm nu un medic veterinar, ci un animal de companie. Poate că are dreptate în alegerea sa.

Soluții la problemă

Hrănirea unui animal de companie cu alimente gata făcute din cutie face viața mai ușoară pentru proprietar: nu trebuie să gătești nimic, tocmai ai cumpărat mâncare, ai pus-o într-un castron din cutie și gata - pisica este bine hrănită, proprietarul este fericit. Iar producătorii de furaje industriale se asigură că toți nutrienții necesari unui animal de companie sunt echilibrați în ele. Deci, cum îți antrenezi animalul să mănânce corect? Trebuie să aflați motivul refuzului pisoiului de la mâncarea propusă.

  • Trebuie să încercați diferite tipuri de alimente uscate. Este posibil ca pisoiul să nu mănânce bine mâncarea unui producător, ci să mănânce mâncare de altă marcă cu pofta de mâncare. Pisicile au preferințe alimentare personale. Și acest lucru nu depinde de rasa și originea animalului. Prin urmare, încercând mărci de la diferiți producători, mai devreme sau mai târziu va fi posibil să îl găsiți pe cel care îi va plăcea pisoiului..
  • Se întâmplă ca motivul pentru care pisoiul să înceteze să mănânce alimente uscate este că animalul de companie este doar obosit de ea. În acest caz, ar trebui să-i oferi conserve de mâncare pentru pisici. - pisicile le mănâncă mai bine. Ar fi frumos să alternăm mâncarea umedă și uscată, astfel încât animalul să aibă o varietate de alimente și să nu se obosească atât de mult de aceeași mâncare.
  • Unii proprietari de pisici preferă să pună mâncarea într-un castron și să o lase toată ziua, astfel încât pisica să aibă acces la mâncare în orice moment. Încercați să scoateți mâncarea din farfurie după ce a mâncat-o sau aruncată-o, înainte de următoarea masă. Alternativ, adăugați o porție proaspătă de alimente dintr-o cutie sigilată. Deoarece peletele din cutie au un miros mai atractiv pentru pisică decât cele care au fost lăsate în aer.
  • De asemenea, trebuie să aveți grijă de curățenia vasului. Multe pisici nu le place să mănânce din vase murdare, unde există bucăți uscate din hrănirea trecută. Și acesta poate fi și motivul pentru care pisoiul nu mănâncă alimente uscate..
  • De asemenea, merită să aveți grijă ca hrana propusă să nu se ude, deoarece bucățile îmbibate nu sunt consumate nici măcar de pisici care favorizează hrana uscată..
  • Dacă animalul dvs. de companie refuză să mănânce din cutie, trebuie să verificați cum va reacționa el la orice altă mâncare care i se oferă. Deoarece refuzul de a mânca este un semnal al bolii unui animal de companie. Ar trebui să-i observați cu atenție comportamentul. Dacă pisoiul este letargic, nu mănâncă, nu bea, nu merge la toaletă, este necesar să-l arăți medicului veterinar cât mai curând posibil.
  • Poate că animalul de companie nu este foarte flămând. Merită să așteptați o zi sau două înainte de a trage concluzii. Este posibil să mănânce în absența proprietarilor. Iar porțiile consumate sunt foarte mici și nu se observă foarte puțin cum scade din farfurie, deoarece este încă un bebeluș și are nevoie de mult mai puțină mâncare decât un animal adult.

Dacă intenționați, prin toate mijloacele, să obișnuiți pisoiul să mănânce alimente uscate, atunci trebuie doar să aveți răbdare și, în perioada de antrenament, să nu oferiți niciun alt aliment. Un animal sănătos nu va muri de foame niciodată dacă are mâncare în farfurie, chiar dacă nu-i place cu adevărat..

Poate să moară de foame câteva zile și, totuși, va mânca ceea ce i se oferă și se va obișnui treptat cu mâncarea pe care o hrănește. Pentru unii, o astfel de metodă, de a învăța un pisoi să mănânce alimente, pare crudă, dar este cea mai eficientă..

Aplicând această metodă de obișnuință a unui animal cu hrana industrială, care, după părerea ta, este cea mai utilă pentru animal, într-o lună, vei uita de această problemă, iar pisoiul va fi fericit să sfâșie mâncarea oferită lui.

Concluzie

Încearcă să ne convingă că cea mai bună mâncare pentru pisici este mâncarea uscată. Dar chiar este așa? Este benefic pentru producătorii de astfel de produse despre care credem că da. Prin urmare, crescătorii mari și medicii veterinari recomandă adesea să hrănească pisicile cu alimente industriale, considerând-o cea mai bună hrană pentru animal..

Hrana industrială nu este un panaceu, iar pentru unele animale nu vor face altceva decât rău.

Și dacă animalul preferă acest tip de nutriție, atunci așa să fie și dacă pisoiul refuză să mănânce alimente uscate, atunci poate că nu ar trebui să-l transferați cu forță la acest aliment și să alegeți o altă opțiune pentru o dietă echilibrată pentru el.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce pisicuta nu mananca alimente uscate?