Cum sunt tratate pisicile în diferite țări

Pisicile sunt creaturi uimitoare. Animale minunate, dar totuși sălbatice, care trăiesc în casele noastre, dar nu au devenit complet acasă. Pisica-șoricel, pisică-prietenă, pisică-hobby sau pisică-salvare din singurătate - practic suntem obișnuiți să le atribuim astfel de roluri. Și care este atitudinea față de pisici înainte și acum, în alte țări și culturi?

Egipt

Gândindu-ne la această întrebare, primul lucru care îmi vine în minte este fără îndoială Egiptul. În cele mai vechi timpuri, pisica era considerată un animal special, sacru, care trăia în două lumi simultan - în lumea celor vii și în lumea morților. Pentru uciderea unei pisici, ați putea plăti cu propria viață. Pisica nu era doar un animal de companie, era un membru respectat al familiei, iar dolul a fost declarat cu ocazia morții ei..

Pisicile au fost îngrijite și exportul lor în afara Egiptului a fost strict interzis, cu toate acestea, marinarii fenicieni au decis să răpească favoritele egiptene pentru a le folosi pentru a prinde șoareci și șobolani care le-au atacat navele. După un timp, pisicile puteau fi găsite pe rutele comerciale feniciene și mai târziu în întreaga lume..

pisici în Egipt

Japonia

Îi plac foarte mult reprezentanții domestici ai familiei feline din Japonia. Aici au apărut primele cafenele cu pisici - o cafenea în care trăiesc pisicile, iar vizitatorii vin acolo nu doar să mănânce, ci și să se joace cu pisicile, să le hrănească și să primească o doză vindecătoare de bubuituri recunoscătoare..

Adevăratul Templu al Pisicii este situat în orașul japonez Kagoshima. A fost construită în cinstea amintirii a șapte pisici, care au servit ore întregi soldaților în secolul al XVII-lea..

Datorită particularităților ochilor pisicii, prin îngustarea sau lărgirea lor, japonezii au putut recunoaște timpul.

pisică în Japonia

Alte țări

În Grecia modernă, pisicile sunt libere și bine hrănite. Nu este obișnuit să păstrezi animale de companie acolo, dar grecilor le place să trateze pisicile cu pești și alte bunătăți..

Australia deține recordul mondial pentru numărul de pisici care locuiesc. Există până la 10 pisici pentru 10 persoane! Nu toate sunt de casă. Reprezentanții sălbatici se adună adesea în grupuri și atacă posumuri.

Pisicuțe ghinioniste care trăiesc în China. Acolo, peste tot, cu excepția Sichuanului, mănâncă carne de pisică, la fel ca și cea de câine. Aceeași soartă le poate ajunge și în Vietnam..

Iată o soartă atât de diferită pentru pisici și pisici ... Iubește-ți animalele de companie blănute și chele, capricioase și ronțăitoare.

pisica pe mare

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum sunt tratate pisicile în diferite țări