Cum nasc pisicile

La 7 luni, pisica este deja matură sexual și pregătită pentru reproducere. Cu toate acestea, medicii veterinari sfătuiesc să nu se grăbească la reaprovizionare și să aștepte cel puțin momentul în care animalul împlinește un an. Acest lucru va evita consecințele triste, precum și va da naștere pisoilor sănătoși și cu drepturi depline. Dar, în multe privințe, sănătatea descendenților depinde și de cât de lin a mers totul în timpul nașterii..

Pisică cu pisoi nou-născut

Trebuie să vă pregătiți pentru nașterea unui animal de companie. Stocați-vă în avans orice aveți nevoie în acest proces. Vă aducem la cunoștință o listă de necesități.

Cutia în care se vor naște bebelușii

Poate fi o cutie mică de carton de la aparatele electrocasnice mici, o cutie. Dacă nu a fost posibil să găsiți ceva potrivit acasă, atunci containerele speciale pot fi achiziționate de la magazinele de animale de companie. Nu va fi de prisos să acoperiți partea de jos a cutiei cu un scutec sau un prosop de hârtie, acestea vor trebui schimbate în acest proces. Merită să puneți un castron cu apă și alimente lângă el; o tavă ar trebui, de asemenea, să fie disponibilă gratuit. Cuibul trebuie să fie arătat animalului înainte de debutul momentului X, astfel încât femeia aflată în travaliu să se simtă confortabil în el.

Pisică însărcinată într-o cutie

Trusă de prim ajutor

În ciuda faptului că nașterea la animale este un proces normal și, de regulă, nu necesită intervenția umană, uneori lucrurile nu merg conform planului. În acest caz, trebuie să păstrați la îndemână o trusă de prim ajutor cu medicamente care ar putea fi necesare în acest proces, inclusiv:

 • gluconat de calciu (îmbunătățește contracțiile, facilitează procesul, îmbunătățește lactația, restabilește echilibrul calciului);
 • oxitocină (stimulează travaliul);
 • Ulei de vaselină (pentru a lubrifia vaginul pentru a facilita ieșirea unui făt mare);
 • seringi;
 • bandaje;
 • foarfece;
 • fire;
 • mănuși sterile;
 • pensetă;
 • dezinfectanți.

Telefon veterinar

Nu fiecare proprietar poate oferi asistența necesară animalului său de naștere. De aceea, asigurați-vă că păstrați numărul de telefon al medicului veterinar, care poate fi chemat în caz de urgență pentru a primi sfaturi..

Prezenți ai nașterii

Este important să cunoașteți cel puțin data aproximativă a concepției pentru a calcula ziua în care animalul de companie va deveni mamă. Când PDR se apropie, este necesar să creați cele mai confortabile condiții pentru animal, să încercați să îl protejați de alte animale de companie, copii mici, asigurați-vă că nu iese din casă / apartament, altfel va trebui să căutați mult timp unde s-a născut descendenții săi.

Cu nașterea prematură, pisicuții supraviețuiesc rar. Dacă pisica nu a născut în termen de 75 de zile după fertilizare, arătați-o imediat medicului veterinar!

De regulă, cu câteva zile înainte de naștere, caracterul pisicii se schimbă. Animalul devine neliniștit, linge cu atenție organele genitale, începe să caute un loc retras, uneori ascunzându-se într-un dulap sau sub o pătură. Nu vă certați animalul de companie, trebuie să îi arătați condițiile create special pentru acest eveniment.

Cu toate acestea, nu toate femeile însărcinate sunt atât de conștiente. Unii, în special cei care se pregătesc să se umple pentru prima dată, nu înțeleg ce li se întâmplă până în ultimul moment. Dar, din fericire, un proprietar atent poate întotdeauna să se înțeleagă că, foarte curând, literalmente într-o zi sau două, pisoii vor apărea în casă în funcție de următoarele schimbări la animal:

 • lărgirea glandelor mamare și secreția de colostru;
 • lărgirea vulvei;
 • scăderea abdomenului;
 • scăderea temperaturii corpului cu 1-1,5 grade;
 • scăderea poftei de mâncare;
 • mișcarea activă a pisoilor în uter, care se observă chiar și cu ochiul liber în timp ce viitoarea mamă doarme sau se odihnește;
 • plecarea dopului generic;
 • ape reziduale.

Pisica însărcinată

Cum ajutăm un animal

Pisicile din curte au instincte mai dezvoltate decât pisicile cu pedigree. De aceea, nașterea este adesea mai ușoară pentru primul, proprietarul trebuie doar să fie acolo pentru a-și arăta dragostea și grija. Dar uneori nu puteți face fără obstetrică. Motivele pot fi:

 1. Contracții intense. În acest caz, ar trebui să mângâi ușor burtica gravidei. Introducerea unei porțiuni mici de vaselină în vagin va ajuta, de asemenea. O injecție intramusculară de oxitocină în doză de 1-3 unități este, de asemenea, considerată un excelent stimulent al travaliului..
 2. Făt mare în raport cu canalul de naștere. Lubrifierea vaginului cu vaselină va ajuta. Puteți încerca să lărgiți ușor pasajul cu degetele și să scoateți pisoiul. Dacă nu există niciun rezultat, atunci nu vă puteți descurca fără o operație cezariană, pe care, în absența experienței, nu vă recomandăm să o faceți singuri.
 3. Doi pisoi blocându-se în canalul de naștere. Poziție fetală incorectă.
 4. Patologii congenitale ale organelor pelvine. În ultimele trei cazuri, doar un medic veterinar cu experiență vă va ajuta, deoarece este puțin probabil să se poată face fără intervenția chirurgicală..

Dacă nu aveți încredere în propriile abilități, nu trebuie să încercați să ajutați animalul pe cont propriu, este mai bine să contactați un specialist.

După ce se nasc pisoii, mama nou-făcută începe să-i lingă, dacă acest lucru nu se întâmplă, proprietarul ar trebui să-i șteargă cu un șervețel.

Pisoii nou-născuți

De regulă, pisicile înșiși roșesc cordonul ombilical al copiilor lor, dar nu toți. Proprietarii unor astfel de persoane iresponsabile vor trebui să taie singuri cordonul ombilical. Pentru a face acest lucru, legați-l mai întâi cu fire la 4 centimetri de burta pisoiului și tăiați-l cu atenție cu foarfece, care trebuie tratate reprezentativ cu un dezinfectant.

Și încă o problemă cu care se confruntă uneori proprietarii de pisoi - pisica refuză să îi hrănească. Puneți copiii sub partea animalului, poate că instinctele vor predomina. În caz contrar, va trebui să vă aprovizionați cu înlocuitor de lapte de pisică și răbdare, deoarece hrănirea firimiturilor este o afacere responsabilă și non-stop..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum nasc pisicile