Cum nasc pisicile scottish fold

După ce a decis pentru prima dată să înceapă reproducerea pisicilor Scottish Fold în scopuri comerciale sau pentru el însuși, proprietarul trebuie să știe exact totul despre nașterea pisoiilor. În majoritatea cazurilor, nașterea unei pisici scoțiene este fără complicații, iar o mamă cu patru picioare are nevoie doar de sprijinul proprietarului pentru o naștere mai confortabilă a pisoiilor.

Mai maturi, fără a naște pentru prima dată, pisicile aduc de la 5 la 7 pisoi. Durata travaliului într-un curs normal poate dura până la o zi. Sarcina durează între 56 și 71 de zile, cel mai adesea pisoii se nasc în ziua 65.

Pregătirea locului de naștere

Pentru nașterea normală a pisoiilor, o pisică împăturită, ca oricare alta, necesită condiții confortabile. Cutia de naștere trebuie pregătită în avans, astfel încât animalul de companie să aibă timp să se obișnuiască cu ea. Este foarte important ca mediul în care pisica va naște să îi fie familiar.. Cutia generică are nevoie de cel puțin următoarele dimensiuni:

 • lungime - 60 cm;
 • lățime - 50 cm;
 • înălțime - 50 cm.

În cazul în care pisica este foarte mare, poate fi necesară o cutie mai mare. Cel mai bine este să faceți unul dintre pereții săi detașabil. Acest lucru va permite, după nașterea pisoiilor, cu cea mai mică îngrijorare pentru ei, să efectueze toate acțiunile necesare pentru a menține curățenia așternutului și, de asemenea, să împiedice pisica să sară în cutie de sus, în timpul căreia poate răni accidental sau chiar ucide pisoiul. Un strat gros de ziar este ideal..

Așezați cutia pentru nașterea pisoilor într-o cameră caldă și uscată, într-un loc întunecat. Nașterea ar trebui să aibă loc fără străini pentru pisică, oameni și animale, ceea ce poate deveni o sursă suplimentară de stres pentru femeia scoțiană, ceea ce va îngreuna procesul nașterii.

Primele semne ale travaliului

Primele semne ale nașterii la o pisică scoțiană pot fi văzute în ajunul apariției pisoilor. Nu va fi de prisos să observăm că pisica britanică face la fel. În perioada anterioară nașterii, cu aproximativ 30 de ore înainte de ele, temperatura rectală a pisicii se schimbă și este de doar 37 de grade în loc de 38,6 (ca de obicei), dar se recuperează în câteva ore. Acest semn al abordării travaliului poate fi uneori ratat din cauza tranzitoriei sale..

În ziua nașterii, comportamentul animalului dvs. de companie se schimbă, ea începe să lingă în mod activ zona genitală, precum și abdomenul, devine neliniștită, ronțăește și scotoceste activ într-o cutie pregătită sau într-un loc pe care ea însăși l-a ales ca maternitate. Începutul nașterii femeilor scoțiene este considerat momentul în care ploaia pleacă, care poate fi determinată de eliberarea de cheaguri sângeroase sau de o masă maro de jeleu.

Procesul nașterii

Dacă a început prima naștere a unei pisici scoțiene, nu se poate exclude faptul că ea se va speria de ceea ce se întâmplă și va face ceva greșit. Din acest motiv, trebuie să fii în permanență lângă animalul tău de companie, calmându-l și, dacă este necesar, oferind asistență.

Întregul proces de naștere poate fi împărțit în mai multe etape.:

 1. evacuarea dopului;
 2. contracții - în această perioadă, faringele uterului se deschid și pisoii sunt aliniați într-o anumită ordine, convenabilă pentru naștere;
 3. încercări;
 4. nașterea primului pisoi și a celor ulterioare;
 5. descărcarea placentei.

Este important să ne amintim că se fac încercări tot timpul până la sfârșitul nașterii tuturor pisoilor..

Acționează acțiuni în timpul nașterii

Dacă pisicile sunt crescute de o pisică, atunci la nașterea unei pisici pentru proprietari nu este nimic nou și pot face cu precizie și rapid tot ce este necesar. Pentru cei care dau naștere unei pisici scoțiene pentru prima dată, este necesar să pregătească în prealabil tot ce este necesar și să-și amintească exact ordinea acțiunilor lor..

Este important să liniștiți animalul și să-l așezați pe o parte, deoarece această poziție este cea mai sigură pentru pisoii care se nasc și cea mai confortabilă pentru pisică. În cazul în care o femeie scoțiană încearcă să se așeze, ceea ce uneori se întâmplă cu primiparii, acest lucru ar trebui avertizat, deoarece în caz contrar, atât pisoii, cât și mama vor fi răniți. Nașterea unei pisici Scottish Fold are loc de obicei fără situații extreme, ceea ce nu este cazul tuturor raselor.

De îndată ce animalul de companie a început să nască și a avut contracții (acestea pot fi determinate de mișcările ondulate ale abdomenului), ar trebui să i se injecteze subcutanat 1 ml de traumatină și gamovită. Nu combinați medicamentele într-o seringă. Acest lucru este necesar pentru a facilita nașterea și recuperarea rapidă după acestea..

Pisoiul întâi născut începe imediat să alăpteze mama, ceea ce stimulează travaliul și facilitează apariția altor pisoi.

Ajutând un pisoi nou-născut

Vorbind despre cum naște o pisică scoțiană, nu trebuie să pierdem din vedere momentul în care ajutăm un pisoi nou-născut. Bebelușii se nasc într-un balon, iar dacă pisica nu începe imediat să aibă grijă de ei, proprietarul trebuie să facă totul..

Secvența acțiunilor va fi după cum urmează:

 • ruperea vezicii urinare la nivelul nasului pisoiului;
 • îndepărtarea mucusului din pasajele nazale folosind o seringă (nasul seringii este așezat ușor de nară și mucul este aspirat, procedura se efectuează pentru ambele nări);
 • dispersarea sângelui din cordonul ombilical cu degetele spre stomacul pisoiului;
 • tăierea cordonului ombilical la o înălțime de 2 cm de burtica bebelușului (puteți freca cordonul ombilical cu unghiile);
 • ștergând nou-născutul cu o cârpă moale, curată.

Pentru aceste proceduri nu este necesară nicio pregătire veterinară specială. Un pisoi sănătos începe să scârțâie și să se miște activ de îndată ce este uscat.

Comportamentul pisicii după naștere este normalizat, iar ea începe să aibă grijă de copii, care în primul moment după apariția lor nu a fost interesat, din cauza unei stări stresante.

Perioada postpartum

Atunci când naște o pisică scoțiană este ușor și fără intervenția medicului veterinar, ceea ce este aproape întotdeauna cazul, animalul de companie nu are nevoie de îngrijiri speciale. Într-o astfel de situație, ea după naștere, este necesar doar să se asigure o nutriție de înaltă calitate, suficientă și acces constant la apă curată, care va ajuta să facă față pierderilor de sânge care apar în mod natural atunci când apar pisoii.

Fiecare proprietar responsabil va putea să-și nască pisica corect..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum nasc pisicile scottish fold