Cum să viermi o pisică acasă

Oamenii care decid să primească o pisică pentru prima dată nu știu prea multe despre metodele de îngrijire a animalelor la început. Una dintre primele întrebări care trebuie rezolvate pentru iubitorii de pisici nou-născute se referă la deparazitarea animalului de companie. Acestea sunt întrebări despre cum să proglistezi o pisică, cât de des se poate face, care pot fi consecințele și chestii de genul acesta..

Vom rezolva problema radical - veți primi răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre metodele și nuanțele de a face cu viermi la pisici și pisici.

Pisică cu ochi albaștri

Cu toate acestea, oamenii trebuie adesea să vierme pisicile acasă, fără ajutor calificat. Și primul lucru pe care trebuie să-l știți când vă aflați într-o situație similară este o listă de medicamente potrivite pentru deparazitarea animalului de companie:

 • Pratel.
 • Drontal.
 • Troncil.
 • Milbemax.
 • Poliverkan și alții.

Aceasta este doar o scurtă listă de medicamente potrivite pentru alungarea unei pisici acasă. Mai jos vă puteți familiariza cu cele mai bune medicamente antihelmintice, iar acum vă vom dezvălui nuanțele utilizării drogurilor.

Cum se utilizează antihelminticul corect

În scop preventiv, medicamentul modern se administrează o singură dată. Este indicat să organizați evenimentul dimineața. Nu este necesară pregătirea.

Dacă deparazitarea are un caracter terapeutic, atunci medicamentul se administrează de două ori, cu un interval de zece zile.

Pisica trebuie să fie condusă de viermi dacă este planificată vaccinarea animalului. Acest lucru trebuie făcut cu zece zile înainte de începerea procedurii..

De asemenea, medicamentele se administrează pisicilor însărcinate - cu trei săptămâni înainte de miel și se repetă evenimentul la cinci săptămâni după apariția descendenților.

Remediile pentru viermi nu sunt utilizate la puii tineri mai devreme de trei săptămâni.

Remedii populare pentru antihelmintici ai pisicilor domestice

Diferite remedii populare pot fi, de asemenea, utilizate pentru tratament și prevenire. Cele mai populare printre crescători includ:

 1. Soluție de zahăr. Dacă animalul de companie refuză să bea apă dulce, îl puteți bea cu o seringă.
 2. Fenicul sau mușețel sub formă de decoct. Infuzia trebuie administrată pisicilor în loc de apă..
 3. Apă de ceapă. Pentru a obține infuzia, veți avea nevoie de o ceapă și un pahar de apă fiartă. Ceapa trebuie tăiată în apă și lăsată să stea o zi. Dă această apă în loc de lichid obișnuit. Durata recomandată a acestui „tratament” la domiciliu este de șapte zile.
 4. Infuzie de tansy comună. Pentru a obține un decoct, aveți nevoie de o lingură de flori și un pahar de apă clocotită. Bulionul trebuie infuzat timp de o oră. Trebuie să udați pisica de trei ori pe zi, cu o oră înainte de mese..
 5. Tinctura de pelin pe alcool. Dozaj - 10 picături de două ori pe zi, cu o oră înainte de mese.
 6. Clisma pe baza de suc de morcovi. Aplicați o dată pe zi. Durata procedurii este de șapte zile.
Flori de bronz
Tansy comun

Atenţie! Modul popular de a vierme o pisică acasă are doar scop informativ și nu este un îndemn la acțiune. Pisicile sunt toate diferite, fiecare animal are propriile sale caracteristici ale corpului. Și este foarte posibil ca tehnica populară care a salvat pisica vecină de la viermi să nu aducă succes în cazul tău. Ce este mai rău - animalul de companie poate avea otrăvire sau supărare gastro-intestinală..

Cât de des trebuie să viermi o pisică domestică?

Unii iubitori de pisici cred, în general, că pisicile domestice nu ar trebui să fie deloc conduse de viermi. Acestea motivează acest lucru prin faptul că animalul nu are unde să se infecteze. Cu toate acestea, aceasta este o concepție greșită obișnuită. Ouăle viermilor pot ajunge pe pisică aproape cu praf. Deci, pot fi aduși în locuințe de pe stradă pe tălpile pantofilor. O altă sursă de infecție poate fi alimentația. Acest lucru este valabil mai ales pentru pisicile a căror dietă include produse naturale..

În general, trebuie să viermi o pisică domestică. Dar cât de des depinde de situație..

Cât de des să viermi o pisică domestică pentru prevenire

În scop profilactic, viermii încep la pisici și pisici care au împlinit vârsta de o lună. Astfel de manipulări pot fi repetate de trei ori pe an. Pentru o pisică domestică, acesta este intervalul de timp normal. Dacă pisica este acasă, dar uneori pe stradă, frecvența măsurilor preventive poate fi mărită la o dată pe lună.

Un punct important! După ce animalul împlinește un an, pentru a preveni antihelmintica, este suficient să i se dea de două ori pe an.

După cum vă puteți imagina, toți termenii indicați sunt valori relative. Depinde mult de mediul înconjurător al pisicii, de metodele de îngrijire a acesteia, de caracteristicile rasei și așa mai departe. În plus, detectarea paraziților este o perturbare instantanee a termenilor stabiliți de deparazitare planificată. O pisică bolnavă ar trebui expulzată imediat. În același timp, amintiți-vă că medicamentul omoară indivizi vii și nu afectează ouăle helminților. Prin urmare, după zece zile (perioada de maturare a ouălor de viermi), tânăra generație de paraziți ar trebui „terminată” cu o nouă porție de medicament antihelmintic. Doza de medicament în ambele cazuri trebuie să fie aceeași.

Antihelmintic pentru pisici - ceea ce este mai bun

Controversa despre cel mai bun antihelmintic pentru pisici nu se oprește nici un minut. Subiectul dezbaterii este eficacitatea acestui sau acelui remediu, probabilitatea contrafacerii medicamentului, prețul ridicat al antihelminticului pentru pisici.

Pisica nu mănâncă medicamente

Toți aceștia, desigur, sunt factori semnificativi, dar esența problemei constă în gradul de rău asupra corpului animalului. La urma urmei, fiecare iubitor de pisici își dorește un remediu eficient și sigur pentru animalul său de companie. Luați în considerare cele mai populare medicamente antihelmintice de pe piața veterinară:

 1. Milbemax - recenziile despre instrument sunt cele mai pozitive. Principalul dezavantaj este spectrul îngust. Acesta este un antihelmintic excelent pentru pisicile domestice, dar pentru cei cărora le place să meargă, este mai bine să aleagă ceva mai puternic. De asemenea, nu trebuie administrat pisoilor cu vârsta sub 1,5 luni..
 2. Prazitel, Prazicid, Drontal - toate sunt remedii populare, dar destul de slabe, cu un spectru restrâns de acțiune. O pisică ridicată de pe stradă nu poate fi vindecată cu ele. Dar acesta nu este principalul dezavantaj. Lipsa drogurilor constă în popularitatea lor. Sunt adesea falsificate, iar produsele contrafăcute sunt adesea de calitate slabă și toxice, ceea ce poate ucide o pisică. Deși Drontal aparține antihelminticului pentru pisicile însărcinate, acesta este un plus clar.
 3. Dirofen. Popularitatea pilulei a fost câștigată datorită calităților precum versatilitatea și efectul bun. Deși pisicilor sub 1,5 luni nu li se administrează medicamentul.
 4. Profender. Ca și în cazul anterior, nu este potrivit pentru pisici mici și pisici. Tipul preparatului: picături pe greabăn. Efectul aplicației este suficient de bun și de blând. Cantitatea de produs care trebuie aplicată se calculează pe baza greutății animalului de companie..
 5. Caniquantel. Unul dintre cele mai blânde medicamente. Datorită acestei proprietăți, este prescrisă chiar și pisoilor mici de trei săptămâni..

Când cumpărați oricare dintre medicamentele de mai sus, aveți grijă. La urma urmei, piața antihelmintică contrafăcută se dezvoltă cu succes. Cereți vânzătorilor certificate de produs, nu ezitați să examinați ambalajul produsului înainte de a cumpăra. Amintiți-vă, prețul nu poate fi prea mic pentru un antihelmintic de calitate pentru pisici. De asemenea, nu cumpărați medicamente din surse nesigure, cum ar fi un panou gratuit sau un pasaj subteran..

Trebuie să viermi o pisică înainte de sterilizare

Deworming pisica ta înainte de sterilizare este un pas important. De îndată ce luați decizia de a steriliza animalul de companie, începeți imediat să vă pregătiți pentru un vierme neprogramat..

Vă rugăm să rețineți că este necesar să conduceți viermi la o pisică nu mai devreme de zece zile înainte de sterilizarea planificată. Deși, dacă viermi pisica nu mai mult de o lună în urmă, atunci nu trebuie să repeti procedura.

Diaree la o pisică după un antihelmintic

Oamenii aud adesea că medicamentele antiparazitare sunt cauza diareei la pisici, otrăviri și alte afecțiuni, până la moarte inclusiv. Bineînțeles, fiecare medicament este toxic într-o oarecare măsură, dar principalele probleme apar nu din cauza componentei chimice a produsului, ci din cauza dozei greșite sau a produsului greșit. În ceea ce privește diareea la o pisică după un antihelmintic, este cu totul altă poveste. De regulă, diareea nu este cauzată de droguri, ci de paraziți morți, în descompunere. Iar pentru o pisică, diareea în acest caz este o modalitate naturală de a curăța intestinele de viermi morți..

De asemenea, puteți adresa o întrebare medicului veterinar intern al site-ului nostru, care vă va răspunde cât mai curând posibil în caseta de comentarii de mai jos..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să viermi o pisică acasă