Cum să eliminați puricii de la un pisoi

Cea mai frecventă problemă în viața pisicilor de toate vârstele sunt puricii. Pe lângă faptul că acești paraziți provoacă disconfort fizic cu mușcăturile lor, sunt extrem de periculoși din cauza infecțiilor pe care le poartă. Sunt deosebit de periculoase atunci când vine vorba de un nou-născut, când, de fapt, nu pot fi utilizate metode cunoscute de îndepărtare a acestor insecte. Cu toate acestea, există o mulțime de opțiuni care vă vor spune cum să eliminați puricii de la un pisoi, trebuie doar să vă uitați cu atenție la ce oferă farmaciile și la o experiență largă de tratament la domiciliu al animalelor.

Nu va fi ușor să îndepărtați puricii de la un pisoi de două săptămâni, deoarece utilizarea oricăror mijloace poate face animalul mai rău, iar proprietarii se tem să se pieptene, deoarece este încă un copil. Unii experți sfătuiesc să aștepte până când pisoiul crește, deoarece puricii nu mor, dar medicii veterinari insistă să pieptene părul în combinație cu tratamentul pentru puricii mamei - aceasta este singura modalitate de a ajuta pisoiul să scape de scabia chinuitoare și să-l protejeze de infecții prin zgârieturi de scabie. ... Cu toate acestea, aici pisica însăși poate ajuta proprietarul - în timp ce bebelușul este încă mic, mama o va linge și va mușca toți puricii.

Prima utilizare a șamponului pentru purici este posibilă numai de la vârsta de o lună și cu condiția ca pisoiul să fi fost deja înțărcat de la mama sa. Cu toate acestea, ei încearcă să aleagă cele mai inofensive medicamente pentru tratament..

Un pisoi de două luni, care este izolat de o pisică-mamă, poate fi tratat cu alte metode, de exemplu, picături de purici, praf de praf, spray etc. La trei luni, animalul poate fi tratat în siguranță ca o pisică adultă, puteți lupta împotriva puricilor într-un pisoi timp de 4 luni cu utilizarea diferitelor gulere anti-purici.

Modalități de a elimina puricii de la pisici

După cum sa menționat mai devreme, puteți elimina puricii de la pisoi doar folosind metode care sunt potrivite vârstei lor. În primul rând, acesta este pieptănarea și utilizarea unui șampon pentru purici special conceput pentru bebeluși. Să luăm în considerare fiecare metodă care va ajuta la îndepărtarea paraziților de la un animal mai detaliat.

Pătrunderea

Îndepărtarea puricilor de la un pisoi cu această metodă nu va fi ușoară, deoarece este nevoie de timp și răbdare. Dar, în același timp, acesta este unul dintre cele mai eficiente remedii - cu pieptănarea regulată a paraziților, puteți vindeca cu ușurință o pisică mică de această boală..

Pieptanați haina cu un pieptene cu dinți fini. În acest proces, puricii în sine, ouăle și excrementele lor vor rămâne pe ele.. Toate acestea trebuie distruse - le puteți zdrobi singuri, le puteți arde sau le puteți pune într-o soluție de curățare.

Șampoane

Șampoanele sunt un remediu foarte popular în rândul proprietarilor și, poate, cel mai urât dintre pisici: nu tuturor animalelor le place să înoate. Procedura de utilizare a șampoanelor este destul de simplă: proprietarul sprijină pisica, își lasă blana cu spumă timp de cinci minute și apoi clătește totul cu apă caldă. În cazul pisoilor, unii nu îndrăznesc să folosească un șampon concentrat și să-l dilueze cu apă, ceea ce, în general, nu afectează eficacitatea produsului..

Atunci când alegeți un produs, este important să nu fiți neglijenți și să nu cumpărați șampoane destinate tratamentului câinilor - acestea pot dăuna pisicii.

 • „Fitoelita”. Un șampon utilizat pe scară largă, potrivit atât pentru pisicuțele mici, cât și pentru pisicile adulte. Mulți proprietari de animale de companie observă eficacitatea și raritatea reacțiilor alergice. Sub această marcă, medicamentele pentru purici sunt produse într-o formă diferită..
 • "Leopard". Un remediu bun și eficient în lupta împotriva puricilor la pisicile de diferite vârste. Alte medicamente sunt, de asemenea, produse sub aceeași marcă: picături, spray-uri etc..
 • „Domnul Kiss”. Cel mai inofensiv șampon elvețian din linia sa, care poate fi folosit de la o pisicuță de o lună.

Picături pe greabăn

Un alt remediu popular care ajută la îndepărtarea puricilor de la pisicuțele mici sunt picăturile. Este destul de simplu să le folosiți - lichid vărsat pe pielea pisicii din fiole de pe greabăn sau de-a lungul coloanei vertebrale - și în termen de 12 ore vor rămâne doar răni de la mușcături de la paraziți. Unele picături acționează timp de 24 de ore și apoi protejează pisicile de boală din nou timp de 1-2 luni. Este mai bine să aveți grijă cu astfel de picături - nu uitați de sensibilitatea pisoilor la toxine.

Picături există în diferite mărci:

 • „Beaphar”. Acest tip de picături este destinat utilizării o dată pe lună. Vândute în fiole, fiecare conține exact atât medicament cât este necesar pentru un tratament unic al animalului.
 • „Hartz”. Cele mai faimoase picături de astăzi, cu toate acestea, pot fi tratate cu pisoi mai mari de 3 luni. În caz contrar, animalul ar putea fi otrăvit. Disponibil în tuburi, conținutul este suficient pentru aplicarea de-a lungul coloanei vertebrale. Picăturile funcționează în 24 de ore.
 • Front Line. Un remediu universal care îndepărtează puricii, viermii și tratează scabia urechii. Atenție: preparatul este destinat pisoilor de peste 2 luni.
 • "Leopard". Un produs de buget în linia de produse anti-purici. Se remarcă apariția efectelor secundare, deci înainte de utilizare merită să consultați un medic veterinar.

Pulverizatoare și pulberi pentru lână

Sprayurile sunt o metodă destul de eficientă în lupta împotriva puricilor. Sunt ușor de utilizat: este suficient să pulverizați produsul pe haina animalului de companie și să nu-l lăsați să se lingă singur câteva ore. Paraziții mor instantaneu. Efectul copleșitor al medicamentului este umbrit de toxicitatea acestuia, deși opiniile despre pericolul spray-urilor diferă: unii le consideră absolut inofensive, alții, dimpotrivă, se tem să le folosească pentru a îndepărta paraziții de la pisici, deoarece conținutul de substanțe toxice într-un astfel de remediu instantaneu este probabil ridicat..

Dimpotrivă, o pulbere (sau pulbere) pentru părul de pisică este sigură, dar din anumite motive popularitatea sa este mult mai mică. Metoda de aplicare este, de asemenea, destul de simplă: frecați pulberea în corpul pisicii și toți puricii mor.

Gulere de purici

Cel mai simplu mod de a îndepărta puricii este cu un guler special. Aceasta este o opțiune excelentă pentru pisicile care „merg singure” și nu petrec mult timp acasă. Pisicuțele pot purta astfel de gulere doar de la 3-4 luni - concentrația insecticidelor din astfel de „accesorii” este extrem de mare, iar un pisoi mic poate fi pur și simplu otrăvit. Instrucțiunile de utilizare sunt foarte simple: gulerul este pus pe animal și apăsat strâns de corp, astfel încât medicamentul activ să înceapă să acționeze asupra acestuia. În cazul unui refuz îndelungat de a purta gulerul, este mai bine să îl împachetați într-o pungă, astfel încât insecticidul să nu se erodeze.

Cu toate acestea, niciun guler nu oferă protecție absolută împotriva puricilor, astfel încât această metodă de tratament este cel mai bine folosită ca ajutor pentru cea principală - împreună cu șampoane și spray-uri. Durata de viață a produsului - de la una la șapte luni.

Marci de guler:

 • „Hartz”. Referința printre mărcile de gulere de purici. Este rezistent la apă pentru utilizare în aproape orice vreme. În funcție de greutatea și dimensiunea pisicii, puteți alege un model special, cu toate acestea, puteți utiliza acest produs pentru a elimina paraziții de la pisoi doar de la 3 luni.
 • „Beaphar. Singurul dintre toate gulerele, care, dacă se dorește, poate fi pus pe un pisoi la vârsta de 1,5 luni. Este vorba despre ingredientul activ - în fabricarea acestui produs, se folosește un insecticid natural, ceea ce face ca gulerele acestui brand să fie practic inofensive pentru pisici.
 • Bolfo. Gulerele acestei mărci, precum și produsele mărcii „Hartz”, sunt, de asemenea, împărțite în funcție de greutatea animalului și au proprietăți hidrofuge. Durata de viață - 4 luni.
 • "Leopard". Gulerele acestei companii se disting prin absența efectelor secundare și a costurilor reduse în comparație cu alte mărci. Perfect pentru pisicile domestice.
 • „Doctor Zoo”. Analogul companiei anterioare. Diferă în afirmațiile extrem de rare despre apariția reacțiilor alergice. Durata de viață - 2 luni.

Alte remedii pentru a scăpa pisoii de pisici

Puteți încerca să scăpați pisicuța de purici cu remedii populare. Principalul lucru este să le folosiți cu grijă: corpul unei pisici mici are o sensibilitate crescută chiar și la ingredientele naturale. Este important să ne amintim că cel mai probabil nu va exista un efect instantaneu din aceste fonduri - metodele populare de tratare a puricilor sunt mai mult destinate măsurilor preventive, ci mai degrabă sperie paraziții decât le provoacă daune semnificative..

Acestea includ următoarele rețete:

 • Sagebrush. Pentru tratamentul pisoilor mici, este mai bine să folosiți doar decocturi de pelin, care sunt pregătite foarte simplu: se toarnă 50 de grame de iarbă cu apă clocotită și se lasă să se infuzeze puțin. Utilizați în timp ce faceți baie copilului, evitând contactul cu urechile, ochii și nările. Avantajul acestei rețete este că pisoiul și mama lui se pot linge în siguranță fără teama de otrăvire..
 • Soluții saline. Cea mai blândă metodă de îndepărtare a puricilor este să vă scăldați bebelușul într-o soluție salină timp de 7 minute, urmat de o baie obișnuită în apă caldă. Această metodă este, de asemenea, potrivită pentru pisicile care alăptează și pentru pisicile însărcinate din cauza absenței vătămării corpului felin.

Desigur, este înfricoșător să scoți puricii de la un pisoi - ți-e frică doar să faci rău micii creaturi. Dar, din fericire, medicina modernă și tradițională are o mare varietate de instrumente și medicamente care vor reduce la minimum răul. Copilul va scăpa cu siguranță de paraziții neplăcuti și va crește pentru a fi un membru frumos și sănătos al societății feline.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să eliminați puricii de la un pisoi