Cum să îndepărtați încurcăturile de la o pisică acasă

Covorase la pisici

O altă neplăcere a reprezentanților familiei de pisici este încurcăturile. În acest articol, voi descrie motivele pentru acoperirea blănii la o pisică și de ce haina începe să cadă. Vă voi spune care rase sunt cele mai sensibile la adversități. Voi ajuta să scap de bulgări maturi acasă. Voi enumera măsurile preventive pentru a preveni apariția.

Cum să scapi de încurcături acasă

Înainte de a analiza posibilitățile de eliminare a încurcăturilor, să ne dăm seama ce constituie o formațiune imparțială. Paltonul este reînnoit în mod regulat.

Dacă nu scăpați animalul de companie de firele de păr căzute, acesta din urmă se încurcă cu cele în creștere. Se formează bulgări, a căror densitate este crescută de mătreață și grăsime secretată.

Mediul în curs de dezvoltare este un loc ideal pentru acumularea de microbi, insecte, boli fungice, dermatită și alte afecțiuni ale pielii.

Sarcina proprietarului atunci când detectează încurcături cât mai repede posibil pentru a face față problemei și a le elimina.

Există două metode de eliminare a depunerilor de păr..

Pătrunderea

Una dintre metodele de îndepărtare a încurcărilor este pieptănarea
Una dintre metodele de îndepărtare a încurcărilor este pieptănarea
Eficace împotriva covorașelor nou formate.

Pentru confortul pufosului, este necesar să-l fixați astfel încât să nu fugă, să nu se elibereze, să nu folosească dinți și gheare. Desprindeți firele de păr una de cealaltă cu mâinile, scoțând firele moarte din masă.

Dacă etapa inițială a avut succes, cu un dispozitiv cu dinți frecvenți, pieptănați ușor zona încâlcită în direcția creșterii blănii (de la vârfuri la baza capacului).

În absența rezultatelor pozitive, este recomandabil să utilizați un tăietor de guler (un pieptene cu lame, vândut la magazinele pentru animale de companie). Koltunul este tăiat longitudinal, după care se efectuează manipulări similare celor indicate în cele două paragrafe anterioare.

Tunderea tangului

Dacă există mai multe bucăți de pâslă și este implicată o zonă largă, de exemplu, spatele, acestea recurg la forfecare. Dezavantajul este pete chelii rezultate, care strică aspectul.

O opțiune alternativă este o tunsoare cu tuns pentru animale sau una obișnuită (pentru oameni). Se folosește o duză de cel puțin 3 mm, altfel există un risc imens de rănire a subiectului.

Pielea pisicii este mai moale decât pielea umană. În timpul execuției, nu se recomandă strângerea acestuia, pentru a evita tăieturile. Blana de pe cap și picioare nu este tăiată. Aceste părți ale corpului sunt cele mai vulnerabile.

Procesul de refacere a unei haine de blană după o tunsoare 4-6 luni.
Procesul de refacere a unei haine de blană după o tunsoare durează 4-6 luni
Procesul de refacere a unei haine de blană după o tunsoare durează 4-6 luni

Cu o creștere inegală, trebuie să tăiați. Interferența cu creșterea naturală duce la modificări ale culorii și structurii părului.

De regulă, animalele de companie sunt prudente și nemulțumite de coaforii de casă. Iritant pentru închisoare, bâzâit de mașină și atingerea corpului.

Dacă nu sunteți gata să efectuați o sarcină dificilă, trebuie să contactați salonul de îngrijire. Maeștrii calificați vă vor face părul rapid și nedureros.

Motivele apariției

 • lipsa îngrijirii adecvate (animalul nu poate face față îndepărtării excesului de vegetație, iar proprietarul nu acordă asistență, mai ales în perioada de năpârlire);
 • frecarea mersului (în gât și abdomen, la baza membrelor);
 • săpunire și bătaie temeinică a blănii în timpul procedurilor de apă, care se agravează prin frecarea cu un prosop în timpul uscării;
 • boli care provoacă dezechilibru al grăsimilor;
 • nutriție necorespunzătoare (nereceptarea completă a componentelor necesare, consum de calitate scăzută ieftin a hrani, hrană monotonă);
 • refuzul pisicii de a se îngriji (lenea este inerentă specimenelor predispuse la obezitate, persoanelor în vârstă și slăbite de infecții și intervenții chirurgicale).
Eșecul unei pisici de a se îngriji de ea însăși determină formarea de încurcături
Eșecul unei pisici de a se îngriji de ea însăși determină formarea de încurcături

Ce pisici sunt predispuse la apariție

Rasele cu părul lung sunt mai susceptibile la covorase. La persoanele cu părul scurt, blana nu cade..

În primul rând, persană chipeș și turca angora. Un proces neplăcut este asociat cu caracteristicile structurale ale părului (au un strat subțire excesiv de gros).

Mai rar, tragedia simțită se abate asupra asprilor siberieni și Maine Coons (lâna reprezentanților acestor rase se distinge printr-un copac lung, rogojini se formează, de regulă, în zonele gulerului și axilelor).

Animalele de companie sunt mai vulnerabile decât cele de pe stradă.

Prevenirea lânii

Ca măsură preventivă, este necesar să utilizați șampoane speciale în timpul spălării.
Ca măsură preventivă, este necesar să utilizați șampoane speciale în timpul spălării.
 • Periaj regulat (cel puțin o dată pe săptămână, dacă este necesar zilnic).
 • Folosirea detergenților anti-încurcătură.
 • Curățarea de murdărie pe care fiara nu o poate elimina singură.
 • Respectarea regulilor de spălare. Aplicați șamponul în direcția blănii, cu mișcări ușoare, mângâind. La sfârșitul spălării, ștergeți umezeala fără frecare puternică în direcții diferite. Se usucă prin suflare (previne aglomerările, ajută la pieptănarea corectă).
 • Folosind agenți antistatici și șampoane uscate. Achiziționat la magazinele de animale de companie pe baza rasei și structurii hainei.
 • Dieta echilibrata cu utilizarea complexelor fortificate și a aditivilor care îmbunătățesc calitatea liniei părului.
 • Verificări periodice ale medicului veterinar pentru prezența paraziților și tratament adecvat pentru a preveni apariția acestora (trimestrial).

Orice acțiune care perturbă modul obișnuit de viață provoacă neplăceri pisicii. Procedura de salvare din încurcături poate provoca traume psihologice animalului de companie.

În același timp, respectarea regulilor simple pentru păstrarea unei creaturi miaunătoare va ajuta la evitarea necazurilor de lână, la păstrarea frumuseții și bogăției blănii.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să îndepărtați încurcăturile de la o pisică acasă