Evaluarea celor mai bune alimente pentru pisici din clasele super-premium, premium și economice

Pisica mănâncă alimente uscate

În articol voi da clasificarea și evaluarea alimentelor uscate pentru pisici din clasele super-premium, premium și economice. Voi face scurte descrieri și o comparație a celor mai populare produse, voi descrie avantajele și dezavantajele, voi indica costul mediu.

5 alimente pentru pisici super premium

Hrana uscată pentru pisici și pisoi, care sunt super-premium, sunt potrivite ca dietă principală a unui animal de companie. Compoziția lor este complet echilibrată, iar produsele de înaltă calitate sunt utilizate ca ingrediente care sunt perfect digerabile de către animale. Clasa super-premium TOP-5 pentru alimente uscate este dată mai jos.

Prima alegere

Mâncare pentru pisici Alegerea 1
Mâncare pentru pisici Alegerea 1
Acest feed este produs în Canada.

Sursa principală de proteine ​​este făina proaspătă de pasăre și carne. În alte diete, în loc de păsări de curte, făină de hering, se prezintă ouă uscată. Sursele de carbohidrați sunt fulgii de ovăz și orz, precum și orezul alb și brun. Grăsimile sunt reprezentate de pește și grăsimi de pui.

Avantajele includ un conținut ridicat de componentă din carne, o cantitate mare de oligoelemente și vitamine și o prevalență larg răspândită. Dezavantaje - un procent destul de mare de proteine ​​vegetale și o linie slabă (doar 7 rații sunt în vânzare - pentru pisici spayed, pisici castrate și altele).

Costul unui pachet de 2,72 kg variază de la 1350 ruble. până la 1800r. Pungile de 5,44 kg au un preț de 2500 ruble. până la 3000r.

Arden grange

Alimente uscate Arden Grange
Alimente uscate Arden Grange
Furajele Arden Grange sunt produse în Marea Britanie.

Toate dietele acestui brand nu conțin cereale, de aceea carbohidrații sunt reprezentați de cartofi (26%). Proteina este făină de pește și pește proaspăt, sau făină de pui și păsări de curte. De asemenea, în compoziție este inclus uleiul de pește obținut din somon. Mazărea este folosită ca fibră.

Avantajele produsului britanic includ un procent ridicat de proteine ​​animale în compoziție și absența boabelor (grâu, porumb etc.). De asemenea, bogat în vitamine și minerale. Contra de Arden Grange - preț destul de ridicat, gama mică și prevalență scăzută.

2 kg de furaje au un cost de 1100 de ruble. până la 1500 de ruble, iar prețul unui pachet de 8 kg variază de la 3500 de ruble. până la 4500r.

Bosch Sanabelle

Furaje Bosch Sanabelle
Furaje Bosch Sanabelle
Rațiile Bosch Sanabelle sunt fabricate în Germania.

Produsul se bazează pe carne proaspătă de pasăre. Surse suplimentare de proteine ​​în diferite diete: carne de struț, căprioare, gobii. Peștele include păstrăvul și somonul.

Carbohidrații din alimentele Bosch Sanabele sunt mei galben, sorg și orez. De asemenea, sunt incluse semințele de in și uleiul de pește, care satură organismul cu acizi grași esențiali.

Avantaje ale Bosch Sanabelle:

 • Cantitate mare de ingrediente din carne și pește.
 • Dietele sunt bogate în minerale și vitamine.
 • O gamă extinsă pentru animale de companie de diferite vârste este la vânzare.
 • Compoziția nu conține boabe alergenice: porumb și grâu.

Dezavantajele includ prezența cartofilor în compoziție. Costul ambalării 2 kg variază de la 1200 de ruble. până la 1600 de ruble, 10 kg de furaje au un preț de 4000 de ruble. până la 5500r.

Farmina cimiao

Alimente Farmina Cimiao
Alimente Farmina Cimiao
Farmina are trei fabrici în Serbia, Italia și Brazilia.

Cimiao este un aliment super premium. Baza produsului este carnea de pește sau de pasăre deshidratată (uscată) - până la 28%. Glucidele sunt reprezentate de orezul bine digerabil.

Avantajele produsului includ utilizarea de ingrediente naturale de înaltă calitate și un echilibru excelent. Dezavantajul este prezența porumbului și a derivaților săi în compoziție. În prezent, o singură specie este în vânzare - Farmina Cimiao cu pește, ambalaj de 15 kg. Costul unei astfel de genti este de la 5500 de ruble. până la 6200r.

Produs Nutram Pet

Hrana uscată pentru pisici Produs Nutram Pet
Aceste furaje sunt fabricate în Canada.

Majoritatea proteinelor provin din făină de pasăre sau de somon. Glucidele sunt reprezentate de mazăre verde, orz, linte, orez brun. Pisica ta va obține acizi grași din uleiul obținut din somon. De asemenea, conține surse de fibre: dovleac, morcovi, lucernă, mere.

Avantajele Nutram includ: componente de înaltă calitate, fără grâu și porumb, o gamă largă (inclusiv diete fără cereale). Dezavantajul este prevalența scăzută. Costul ambalării, cântărind 1,8 kg, variază de la 1300r. până la 1800r.

Calificare premium pentru hrana uscată pentru pisici

Rațiile premium sunt de calitate mai scăzută, dar în același timp, cele mai multe dintre ele au prețuri foarte accesibile și atractive. În același timp, multe alimente din acest grup sunt potrivite pentru hrănirea permanentă a unei pisici. O prezentare generală a produselor de cea mai înaltă calitate din această categorie, recomandate de medicii veterinari, este prezentată mai jos..

Avans

Feed avansat
Feed avansat
Feedurile avansate sunt produse în Spania.

Proteinele provin din pui, curcan sau somon, în funcție de dietă. Glucidele sunt reprezentate în principal de porumb, grâul și orezul se găsesc în cantități mici..

Pro:

 • Gama largă.
 • Procent ridicat de proteine ​​animale.
 • Preț destul de mic.
 • Compoziție echilibrată.

Dezavantajele includ utilizarea posibilă a organelor în loc de carne. Costul ambalării 1,5 kg este de 600-800 ruble. Disponibil și în pachete de 10 kg (4000-4500 ruble) și 15 kg (4500-5200 ruble).

Bozita

Mancarea uscata Bozita
Mancarea uscata Bozita
Rațiile Bozita se fac în Suedia.

Se bazează pe proteine, care sunt reprezentate de pui deshidratat, făină de porc, somon, iar o dietă include carne de elk. Producătorul folosește făină de porumb și grâu ca carbohidrați..

Plusurile includ o linie extinsă (inclusiv conserve), o cantitate suficientă de proteine ​​animale, prevalență. Dezavantaje ale Bozitei: prezența porumbului și a grâului, posibila utilizare a măruntaielor. Costul mediu al unui pachet de 2 kg - 1100-1300 ruble, 10 kg - 4500-5000 ruble.

Dealuri

Mâncare pentru pisici Hills
Mâncare pentru pisici Hills
Furajele din dealuri sunt produse în Republica Cehă și Olanda.

Avantajele rațiilor Hills includ:

 • O gamă foarte largă (inclusiv multe dietetice și medicinale).
 • Prezența conservanților naturali.
 • Dieta complet echilibrată.
 • Prevalenta.

Dezavantajele includ un preț destul de ridicat, lipsa datelor exacte privind procentul de proteine ​​vegetale și animale. Disponibil în diferite pachete. Costul 1 kg de rații Hills variază foarte mult - de la 400 de ruble. până la 700r.

Eukanuba

Mancare pentru pisici Eukanuba
Mancare pentru pisici Eukanuba
Furajele Eukanuba sunt produse în Rusia de Marte.

Proteinele din diete sunt reprezentate de păsări de curte, dar nu este specificat ce părți ale puiului au fost utilizate pentru gătit. De asemenea, una dintre diete conține miel și ficat. Glucidele sunt reprezentate de orez și grâu.

Plusurile includ prevalența pe scară largă, o compoziție echilibrată de minerale și vitamine, prezența furajelor umede în linie. Dezavantaje: lipsa informațiilor exacte despre componenta cărnii. Un pachet de Eukanuba, cântărind 2 kg, costă de la 900 de ruble. până la 1100r.

Clasa economică a alimentelor uscate: nume și descrieri

Rațiile incluse în grupul economic nu sunt potrivite pentru hrănirea constantă a pisicilor. Acestea conțin multe surse de proteine ​​pe bază de plante, nu pe bază de animale, și conțin, de asemenea, umpluturi ieftine care cauzează adesea alergii la animalele de companie. O listă cu cele mai frecvente produse din această categorie este prezentată mai jos..

Vaska

Mancare uscata pentru pisici Vaska
Mancare uscata pentru pisici Vaska

Vaska este mâncare uscată și conserve, care sunt disponibile în cutii de fier sau pungi de păianjen. În primul rând în compoziție sunt cerealele și proteinele vegetale. Proteinele animale sunt reprezentate de produse animale din carne de vită și de pasăre.

Restul ingredientelor sunt tărâțe de grâu, pulpă de sfeclă de zahăr, suplimente de vitamine și minerale.

Disponibil și sub formă de conserve, care includ o componentă din carne (pui, vițel, miel, somon, carne de vită, iepure, măruntaie), cereale, minerale și vitamine.

Singurul plus al rațiilor lui Vaska este costul redus: un pachet de alimente uscate de 2 kg are un preț de 400-500 ruble, iar un borcan de 400g conserve costă 50-60 ruble. Dezavantajele includ un conținut ridicat de proteine ​​vegetale, ingrediente de calitate scăzută, prezența unor materiale de umplutură ieftine.

Oscar

Mâncare uscată Oscar
Mâncare uscată Oscar

Dietele Oscar se bazează pe surse de grâu și proteine ​​vegetale. Proteinele animale sunt reprezentate de produse din carne (pui, carne de vită, miel, iepure, curcan). De asemenea, include ingrediente precum orezul, pulpa de sfeclă, mineralele și vitaminele.

Linia include alimente uscate și sufle într-o cutie de conserve.

Plus feed Oscar - preț redus și disponibilitate în magazine. Contra - compoziție slabă, ingrediente de calitate scăzută, o cantitate mare de proteine ​​vegetale. 10 kg de alimente uscate au un cost redus - doar 1300-1400 ruble, prețul unui borcan de alimente umede 250g - 40-50 ruble.

Dragă

Mancare uscata pentru pisici Draga
Mancare uscata pentru pisici Draga
Ratiile dragi sunt produse in Rusia.

Principala parte a proteinelor este reprezentată de componentele plantelor, proteine ​​animale în compoziție de doar 10%. Sursa de carbohidrați este cerealele. De asemenea, conține o compoziție de vitamine și minerale. Fibrele sunt reprezentate de legume.

În plus, mâncarea Darling este răspândită (o gamă largă este disponibilă pentru vânzare în supermarketuri) și costuri reduse. Contra - o cantitate mare de cereale și componente vegetale, conținut scăzut de carne, cantitate minimă de vitamine și minerale. Costul unui pachet de 2 kg este de 300-350 ruble, 10 kg - 1200-1300 ruble.

tabel comparativ

Tabelul vă va ajuta să comparați compozițiile alimentelor descrise mai sus (pe baza rațiilor pe bază de păsări pentru pisici adulte):

Denumire furaje Proteine ​​brute,% Grăsimi brute,% Fibre brute,% Cenușă,% Umiditate,% Calorii per 100g în kcal
Clasa super premium
Prima alegere28optsprezece38.5zece368,5
Arden grange31192.278384,8
Bosch Sanabelle31164-zece385
Farmina cimiao32153.478-
Produs Nutram Pet28.215.34.57.28375,5
Clasă premium
Avans3716unu6.58418
Bozitatreizecidouăzeci1,27.5zece-
Dealuri3320.71.4-4416
Eukanuba35224.67.58-
Clasa economica
Vaskatreizecizece3.5nouăzece321
Oscartreizecizece2.56.5zece335
Dragă2682.57--

Pentru hrănirea permanentă a pisicilor, potrivit medicilor veterinari, este mai bine să alegeți diete super-premium sau premium. Aceste alimente sunt mai hrănitoare și complet echilibrate. Mâncarea economică pentru pisici conține ingrediente de calitate scăzută, astfel încât hrănirea pe termen lung a animalului cu astfel de produse este extrem de nedorită..

Oamenii de pe net cer deseori sfaturi cu privire la ce produs să aleagă pentru hrănirea unui animal de companie, uscat sau lichid? Ceea ce aveți de hrănit depinde de dvs., dar ascultați în continuare sfaturile experților, analizați caracteristicile comparative și faceți alegerea corectă.

Pentru a facilita selectarea și studierea compoziției furajelor pe pachete, a fost creat un analizor special Kompanion pe Internet. Cu ajutorul acestuia, vă puteți familiariza cu compoziția furajelor care vă interesează și o puteți compara cu produsul unui alt producător fără a părăsi casa dvs., ceea ce vă va ajuta să alegeți cea mai bună opțiune și să economisiți timp la cumpărare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Evaluarea celor mai bune alimente pentru pisici din clasele super-premium, premium și economice