De unde știi dacă o pisică este bolnavă?

Este imperativ pentru bunăstarea unui animal de companie ca proprietarul să știe cum să spună dacă o pisică este bolnavă. Multe boli curg într-o formă cronică sau dau complicații grave care reduc speranța de viață, iar acest lucru nu poate fi permis.
Cu cât medicul veterinar începe mai repede, cu atât sunt mai multe șanse pentru o recuperare completă și cu atât pisica își va pierde puterea în lupta împotriva bolii..
Deoarece este de dorit să se determine că o pisică este bolnavă cât mai devreme posibil, este important să îi observăm cu atenție comportamentul și să nu ignorăm modificările. Schimbări de dispoziție, acțiuni necaracteristice, reacții atipice - orice „lucru mic” poate vorbi de suferință fizică.

Apetit

Simțindu-se rău, animalul își pierde pofta de mâncare. Uneori acestea sunt doar modificări minore: merge indiferent la castron, mănâncă fără tragere de inimă, lasă jumătate din porție pe farfurie. Dacă pisica este bolnavă și nu mănâncă nimic, refuzând chiar și mâncarea preferată, trebuie să consultați imediat un medic. Unele boli, dimpotrivă, măresc pofta de mâncare: pisica mănâncă lăcomie, înghite bucăți mari, linge vasul și cere să mănânce după câteva ore..

Activitate

Cunoscând gradul de activitate caracteristic animalului de companie, nu este dificil de observat schimbările. Alarmă: pisica încetează să se mai joace cu șoarecele său iubit, minte constant, nu se întâlnește cu proprietarul de la serviciu, nu răspunde la apeluri, nu răspunde la stimuli (foșnetul unei bucăți de hârtie, sunete necunoscute etc.). În sine, acest comportament nu înseamnă că pisica este bolnavă, dar trebuie să aruncați o privire mai atentă asupra animalului de companie. Comportamentul opus este, de asemenea, alarmant: pisica de obicei calmă a început brusc să alerge în jurul camerelor, să sară din colț în colț, să urce peste tot și să fie activă în orice mod posibil, încercând să amelioreze tensiunea nervoasă care poate fi cauzată de durerea fizică..
Ce trebuie făcut dacă pisica se îmbolnăvește? Desigur, du-o la clinică. Numai un profesionist poate determina dacă schimbările de comportament sunt asociate cu deteriorarea bunăstării. Pisica poate fi stresată, plictisită fără atenție sau pur și simplu poate avea probleme cu căldura..

Curăţenie

O pisică bine crescută a făcut brusc o băltoacă în mijlocul camerei? Asigurați-vă că analizați evenimentele din ultimele zile. Dacă nu s-a întâmplat nimic neobișnuit (sosirea oaspeților zgomotoși, reamenajarea mobilierului etc.), este posibil ca pisica să fie bolnavă și să încerce astfel să atragă atenția.
O pisică adultă are grijă cu grijă de haina de blană și este îngrijită în tot ceea ce ține de igienă. Cum să înțelegeți că o pisică este bolnavă pe baza acestui fapt? Este foarte simplu: un animal de companie nesănătos acordă puțină atenție unei haine de blană, nu linge după ce a mâncat și toaletă, nu se spală după somn. Cu toate acestea, în unele cazuri, totul este exact opusul: pisica se linge excesiv, uneori chiar mușcă în blană și o scoate. Pe piele apar pete chele, iar pisica se spală și se spală, încercând să calmeze durerea în acest fel.

Stare de spirit și sociabilitate

Pisicile, ca și oamenii, au personalități diferite. Unii sunt pregătiți pentru orice, dacă doar proprietarul ridică, mângâie și zgârie în spatele urechii, alții sunt atât de autosuficienți, încât doar ocazional vă permit să atingeți persoana regală. De unde știi dacă o pisică este bolnavă pe baza stării sale de spirit? Din nou - remediați orice modificare într-o direcție sau alta.
Semne alarmante: atunci când încearcă să ridice o pisică afectuoasă prezintă agresivitate sau fuge, o pisică necomunicativă a început brusc să petreacă tot timpul în poala proprietarului și să implore literalmente afecțiune. Orice schimbări drastice de comportament sunt un motiv pentru a consulta un medic. Cu toate acestea, este important să luați în considerare schimbările din mediu, ciclul sexual și alți factori care determină pisica să schimbe obiceiurile..

Simptome frecvente de stare de rău

Ce trebuie făcut dacă pisica este bolnavă, mănâncă prost, arată nefericită și se mișcă puțin? Desigur, arătați-l imediat veterinarului. Nu încercați să vindecați singur pisica, chiar dacă simptomele par frivole. Vă rog să nu vă pierdeți timpul prețios.
Simptomele frecvente ale afecțiunilor sunt enumerate mai jos:
 • descărcare atipică din nas, ochi, urechi, organe genitale-
 • respirație șuierătoare în piept, tuse, strănut, salivație crescută-
 • respirație modificată (respirație scurtă, respirație intermitentă sau superficială), ritm cardiac modificat, scădere sau creștere a temperaturii corpului cu mai mult de un grad față de normă, mers ciudat, poziție corporală atipică în timpul repausului-
 • agresivitate atunci când se încearcă atingerea oricărei părți a corpului-
 • vărsături, respirație urât mirositoare, constipație, diaree-
 • prezența sângelui sau a puroiului în fecale / urină, modificări ale consistenței și culorii scaunului-
 • urinare frecventă sau retenție urinară.
 • Distribuie pe rețelele de socializare:
  Așa arată
  » » De unde știi dacă o pisică este bolnavă?