Cum să ai grijă de un pisoi 2 luni

Când vine momentul emoționant al apariției unei bucăți pufoase în casă în vârstă de câteva luni, o responsabilitate imensă cade imediat pe umerii noilor proprietari. Iar cei care cred că este suficient să „hrănească și să adoarmă” este suficient pentru bebeluș..

 • dezvoltarea unei diete speciale pentru un copil la 2 luni;
 • antrenament la toaletă, îngrijirea tăvilor;
 • îngrijirea dinților, urechilor și ochilor;
 • vaccinare;
 • îngrijirea ghearelor;
 • spalatul;
 • îngrijire (mai ales dacă pisoiul este cu părul lung);
 • jocuri.

Toate acestea trebuie făcute pentru ca pisoiul în cele 2 luni să fie foarte bine îngrijit, sănătos și să simtă dragoste din noua sa familie.

Dieta

Nutriția pentru un pisoi de două luni este o garanție puternică a energiei, activității și sănătății sale generale..

Prin urmare, (indiferent de rasă) este necesar să hrănești copilul pe deplin. Un meniu bine conceput este o includere obligatorie în alimentația animalului de companie a alimentelor necesare sau a hranei cu adevărat sănătoase, precum și refuzul alimentelor nocive pentru pisoi, care îi pot submina serios sănătatea..

Sfaturi generale de hrănire

Dacă pisoiul este transferat la hrănirea naturală, alimentele de la masa stăpânului nu ar trebui să i se ofere în niciun caz. Va trebui să gătești individual pentru animalul de companie. Carnea și păsările cu conținut scăzut de grăsimi, produsele lactate, legumele, cerealele vor fi foarte utile (inclusiv cele încolțite), uneori puteți oferi pește de mare (de asemenea, nu gras).

Nu tratați animalul dvs. de companie cu pești de ocean, cu oase, cu lapte integral, cartofi și paste și nu excludeți nici alimentele sărate, afumate și condimentate.

Un pisoi la 2 luni ar trebui să primească mâncare de 5-6 ori pe zi. În acest caz, mâncarea nu trebuie să fie rece sau fierbinte, sărată. Produsele ar trebui să fie doar proaspete.

Dacă hrănirea unui pisoi la 2 luni se bazează pe alimente gata preparate, trebuie îndeplinite următoarele condiții:

 • Trebuie doar să cumpărați pachete marcate „pentru pisoi”.
 • Mâncarea nu trebuie să fie ieftină (face mai mult rău decât bine) sau conservată (o astfel de mâncare poate fi administrată unei pisici adulte).
 • În mod ideal - să cumpărați produse de la un singur producător, astfel încât pisicuța să aibă o dietă echilibrată deja la 2 luni.
 • Este interzis să amestecați alimente uscate și umede: digestia fiecăruia dintre ele durează diferit și va fi foarte dificil pentru un stomac mic să facă față.
 • Dacă „uscarea” este mare, este mai bine să o înmuiați în apă până la o stare moale.

Apa trebuie să fie întotdeauna disponibilă, mai ales atunci când se utilizează alimente uscate gata preparate. Apa se schimbă o dată pe zi pentru proaspătă.

De asemenea, vasele ar trebui îngrijite. Este necesar să-l spălați des, astfel încât resturile de alimente să nu se usuce în el și să nu se deterioreze. În mod ideal, imediat după ce pisoiul a mâncat. Bolurile trebuie să fie stabile, grele (pentru a nu se strecura departe de animalul de companie în timp ce mănâncă).

Antrenament la toaletă

Într-o casă nouă, un pisoi mic poate „fi amendat” din obișnuință, iar la început acest lucru este scuzabil. Dar este mai bine să începi să-l obișnuiești „cu locul” chiar în prima zi.

Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți grijă corespunzătoare de cutia de gunoi: trebuie să fie întotdeauna curată și suficient de mare pentru ca pisoiul să stea confortabil în ea..

De asemenea, în timpul obișnuinței cu toaleta, spray-urile speciale vor ajuta, datorită cărora pisoiul se va orienta la 2 luni, „acolo unde este posibil și unde nu”:

 • Obișnuință (presărați direct în tavă).
 • Înspăimântător (se aplică acelor locuri în care bebelușul a avut timp să „greșească”).

Principalul lucru nu este să-l certezi sau să-l pedepsești pentru greșelile animalelor la început, iar apoi, simțind bunătatea și răbdarea unei persoane, pisoiul, chiar și la 2 luni, se va obișnui rapid cu tava.

Curățarea dinților

2 luni este vârsta la care este cel mai ușor să antrenezi un pisoi să se spele pe dinți. Cu cât veți începe mai târziu, cu atât va fi mai dificil să vă determinați animalul să suporte execuția..

Este suficient să ai grijă de dinții animalului de companie doar de 1-2 ori pe lună, în restul timpului pisoiul curăță singură placa, mestecând alimente solide (crochete uscate, cartilaje de pui sau carne etc.).

Când aveți grijă de dinți, este mai bine să folosiți perii și paste speciale cu miros și gust atrăgător al produselor preferate pentru animale de companie, deoarece acest lucru facilitează foarte mult obișnuirea cu procedura. Puteți cumpăra tot ce aveți nevoie în farmaciile veterinare.

Sfat: de fiecare dată când aveți grijă de dinți, este mai bine să încheiați cu laudă și un tratament pentru a consolida efectul obișnuit.

Curățarea ochilor

Ochii unui pisoi sănătos sunt întotdeauna umezi. Dar dacă în colțurile interioare apar cruste uscate, puroiul este un semn al bolii. Îngrijirea ochilor este necesară în acest caz. Acumulările sunt îndepărtate cu un șervețel înmuiat în acid boric sau într-o soluție de furacilină (așa cum este prescris de un medic veterinar) din exterior către nas..

Cu lacrimare obișnuită, îngrijirea ochilor nu necesită produse speciale de la farmacie. Este suficient să clătiți în aceeași direcție (spre nas) cu frunze obișnuite de ceai sau decoct de mușețel.

Sfaturi: în timpul procedurii, este mai bine să nu folosiți tampoane sau discuri de bumbac, deoarece vilozitățile individuale intră în ochi și provoacă disconfort, ceea ce va face problemele suplimentare de îngrijire a ochilor.

Curățarea urechilor

Nu este necesar să aveți grijă de urechile pisoiilor la 2 luni des, deoarece cochiliile lor sunt de obicei încă curate. Dar verificările pentru prezența cerului (petelor întunecate) trebuie făcute din când în când. Îndepărtați murdăria după cum este necesar cu un tampon de bumbac lubrifiat cu ulei sau vaselină.

Când curățați, nu încercați să introduceți bastonul adânc în ureche, este suficient să îndepărtați petele accesibile. Când este făcut corect, aproape fiecare pisoi tolerează procedura cu calm.. Această procedură nu este doar igienică, ci și o excelentă prevenire împotriva acarienilor urechii. Curățarea trebuie făcută cu o frecvență individuală (deoarece se murdărește), dar în medie - o dată pe lună..

Vaccinare

La vârsta de două luni, este timpul ca pisoiul să primească prima vaccinare. Este foarte important să nu ratați acest moment, pentru a nu doborî următoarea secvență de vaccinări, deoarece următoarea vaccinare este deja la 3 luni, apoi la 12 luni. După aceea, se repetă o dată pe an de-a lungul vieții animalului..

Gheare

Cu ghearele, puteți, în principiu, să nu faceți deloc, dacă nu chiar rău pentru tapițeria de mobilier. În caz contrar, va trebui să înțărcați animalul de companie din obiceiul de a rupe totul. Acest lucru se poate face în mai multe moduri:

 • cumpărați un stâlp de zgâriere, pulverizați-l cu catnip, care este atractiv pentru aceste animale de companie, și învățați cum să îl utilizați, rulând fără probleme labele cu gheare extinse pe acoperirea dispozitivului (adesea stâlpii de zgâriere sunt deja vândute înmuiați în compuși speciali pentru a atrage atenția pisicilor);
 • puneți capace pe gheare și monitorizați reacția pisoiului (dacă îi va fi convenabil să le poarte);
 • tăiați ghearele, tăind lungimea de cel mult 1 mm de la margine, pentru a nu răni pisoiul.

Aceste măsuri vor fi suficiente pentru a încerca să împiedice tapițeria și tapetul să se rupă..

spalatul

De multe ori nu este necesar să vă spălați animalul de companie, o dată la 1 sau 2 luni este suficient. Pentru ca pisoiul să se obișnuiască mai repede cu apa, este important să-i oferi o spălare confortabilă:

 • așezați o cârpă pe fund, astfel încât labele să nu se despartă;
 • faceți temperatura apei aproximativ 38 C;
 • adâncime - până la mijlocul picioarelor;
 • jetul ar trebui să fie subțire;
 • asigurați-vă că ați mângâiat, vorbiți cu animalul de companie cu drag (deoarece prima baie poate speria bebelușul);
 • folosiți un șampon special pentru pisici și clătiți-l bine.

Regula de bază este la spălare, nu udați capul, urechile și ochii pisoiului. După procedură, înfășurați animalul într-un prosop moale și uscați blana și, după aceea, nu lăsați animalul umed să intre în curenți.

Lână

O haină strălucitoare și moale este un indicator al sănătății unui animal. Pentru ca ea să arate întotdeauna excelent, este necesară îngrijire complexă:

 • dieta echilibrata;
 • menținerea pisoiului curat (spălare la timp);
 • și îngrijirea reală a hainei de blană a animalului de companie - pieptănare cu piepteni și piepteni speciali (nu umani).

Pentru a avea grijă de părul unui pisoi la 2 luni, este important să respectați toate condițiile de mai sus.

Recomandare: pieptenele cu dinții pătrund prin strat mult mai adânc decât pieptenele, așa că atunci când îl folosiți, nu ar trebui să utilizați procedura cu presiune.

Jocuri

Un pisoi la 2 luni ar trebui să aibă deja jucăriile sale, altfel pot fi folosite obiecte mici „interzise”. Uneori copilul este capabil să se joace mult timp singur, dar dacă proprietarul îi ține companie, aceasta va fi o dublă bucurie pentru animalul de companie. Un membru pufos al familiei în timpul unor astfel de jocuri comune se va simți iubit și va fi mult mai fericit decât acei pisoi care sunt lăsați în permanență pentru ei înșiși..

Îngrijirea unui pisoi la 2 luni este atât o plăcere, cât și un loc de muncă, prin urmare, înainte de a începe un animal de companie, trebuie să vă cântăriți corect toate capacitățile și disponibilitatea pentru responsabilitate.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să ai grijă de un pisoi 2 luni