Cum să hrănești corect o pisică sterilizată, este acceptabil să dai hrană regulată

Pisicile castrate și pisicile castrate au nevoie de diete speciale din două motive. După operație, fundalul hormonal al animalelor se schimbă, ca urmare a căruia dobândesc tendința de a crește rapid în greutate. Al doilea motiv este mai relevant pentru pisici. Animalele castrate devin predispuse la urolitiază, iar liniile speciale de furaje industriale conțin aditivi care reduc riscul bolii. Aproape toți producătorii cunoscuți produc produse pentru animale după operație. Este recomandabil să hrăniți cu ele o pisică spayed sau o pisică castrată. Dacă gazda preferă hrana naturală, trebuie respectat echilibrul nutrienților și mineralelor.

1 Hrănirea imediat după operație

Primele 2-3 ore după operație, nu trebuie să hrănești deloc pisica. Apoi, puteți începe să dați animalului dvs. de companie mâncarea obișnuită pentru 1 linguriță. cu un interval de cel puțin o jumătate de oră. Anestezia și intervenția chirurgicală sunt un factor traumatic puternic pentru organism, prin urmare, este imposibil să schimbați hrana imediat după sterilizare..

A doua zi, puteți hrăni animalul ca de obicei, cu o dimensiune normală de servire.. Nu merită să adăugați încă un produs nou.

Pisica se va recupera în aproximativ 7-10 zile, când cusăturile sunt îndepărtate și rănile sunt strânse corespunzător. Din acest moment, puteți începe transferul de la hrana obișnuită la o nouă dietă.

După sterilizare, complicațiile sunt extrem de rare. De obicei, acestea sunt asociate cu starea cusăturilor: se udă, nu se vindecă, se infectează. Riscul este deosebit de mare dacă animalul a reușit să scoată pătura și să lingă rana. În acest caz, trebuie să contactați imediat medicul veterinar și să amânați transferul către un alt furaj până la recuperarea completă.

2 Trecerea la alimente pentru sterilizate

Este corect să începeți să hrăniți treptat o pisică sterilizată cu alimente speciale. Veterinarii sfătuiesc să înlocuiască săptămânal 10% din dieta obișnuită cu alimente noi.

Odată cu introducerea unui astfel de meniu, sunt posibile probleme. Mai ales dacă există o tranziție de la alimentele naturale la furajele industriale sau producătorul se schimbă. Complicații posibile:

 • stomac și intestine supărate, diaree;
 • constipație;
 • vărsături;
 • letargie, apatie;
 • reacții alergice: roșeață a pielii, zgârieturi, căderea părului, mâncărime.

Dacă apar unul sau mai multe simptome, animalul trebuie prezentat imediat medicului veterinar și introducerea de alimente noi în dietă trebuie suspendată. După un timp, ar trebui să încercați să oferiți din nou mâncarea. Dacă problema persistă, va trebui să alegeți alimente de la alt producător sau să transferați animalul în natură "masa".

Este recomandabil să învățați pisoii din copilărie la o anumită marcă de alimente. Apoi trecerea la o linie specială după sterilizare nu va deveni stresantă pentru animalul de companie..

După operație, pisicile și pisicile urinează mai rar. Aceasta devine cauza dezvoltării urolitiazei. Riscul este deosebit de mare la pisici. Prin urmare, furajele pentru animalele castrate și castrate conțin mai puțină sare decât în ​​mod normal. O atenție deosebită trebuie acordată proprietarilor de animale de companie de rasă predispuse la boli ale rinichilor și ale sistemului urinar: pisici britanice, scoțiene, persane.

Animalul ar trebui să aibă întotdeauna acces gratuit la apă proaspătă pentru băut.

3 Sfaturi ale medicilor veterinari privind alegerile nutriționale

Toate sfaturile medicului veterinar sunt de acord cu un singur lucru: trebuie să hrăniți animalele cu cel puțin produse premium și, de preferință, premium sau holistică. Alimentele economice ieftine sunt extrem de scăzute în substanțe nutritive, dar există mulți aditivi, arome și potențatori de aromă. Nu există deloc carne de calitate normală în ele. Proteina de 4% promisă de producător este realizată prin includerea pieilor, oaselor, cartilajului și a altor deșeuri din industria cărnii. Restul de 96% sunt proteine ​​vegetale (în majoritatea cazurilor soia) și arome, astfel încât pisica să poată mânca produsul.

Aceste furaje conțin multă sare. Când sunt utilizate, într-un an sau doi, în majoritatea cazurilor, urolitiaza se dezvoltă, chiar și la animalele nesterilizate..

Furaje de clasă economică care nu pot fi hrănite animalelor după operație:

 • Whiskas.
 • Friskies.
 • Kiticat.
 • Dragă.
 • Cat chow.
 • Purina unul.
 • Felix.
 • Potrivire perfectă.
 • Gourmet.
 • Șeba.
 • Brandul nostru.
 • Vânător de noapte.

Practic, acestea sunt articolele care sunt vândute în magazine și lanțuri de hipermarketuri. Produsele de bună calitate pot fi achiziționate de la departamente specializate de aprovizionare pentru animale de companie sau lanțuri de magazine pentru animale de companie.

Cele mai bune mărci de alimente pentru pisici castrate:

Element Descriere Foto
Planul științific al lui Hill Sterilizat CatMâncare premium, cu o bună valoare pentru bani. Este aproape întotdeauna disponibil în magazinele de animale de companie, chiar și în orașele mici, ceea ce este foarte important pentru locuitorii provinciei. Hill-urilor îi plac de obicei pisicile, animalele îl refuză rar. În ciuda faptului că nu este comercializat ca hipoalergenic, reacțiile alergice la acesta sunt foarte rare. Furajele au o compoziție bună: 50% din volumul total este de pasăre (32% - pui)
Eukanuba Adult Sterilizat / Controlul greutățiiFuraje premium bune, cu un conținut ridicat de păsări proaspete (35%). De asemenea, conține toate vitaminele și mineralele necesare unei pisici: D3, A, E, magneziu și fosfor, acizi grași polinesaturați, iod, fier, zinc, seleniu și alții. Dezavantajele includ un conținut ridicat de cenușă - 8,3%. Pentru pisicile sterilizate, această cifră nu trebuie să depășească 7%. Dezavantajul este și dimensiunea mică a granulelor: pisicile nu le mestecă, ceea ce poate afecta negativ digestia
Almo Nature Holistic Adult Pisici pentru adulți Carne de vită și orezMâncare de clasă holistică cu un conținut ridicat de carne (peste 35%). Sunt prezente și toate oligoelementele și vitaminele esențiale. Rareori provoacă alergii și este plăcut de aproape toate pisicile
Bosch Sanabelle STERILIZATUn aliment bun cu conținut scăzut de calorii, este adesea recomandat pisicilor mai predispuse la supraponderalitate decât altele. Valoarea nutrițională scăzută se obține datorită unui procent mic de carne (nu mai mult de 30%), dar în aceasta se folosesc produse din carne de cea mai bună calitate. Bosh Sanabelle are cel mai scăzut conținut de cenușă din întreaga listă, la doar 5,8%. Aceasta elimină practic riscul de urolitiază.
Royal Canin Castrată Femeie TânărăSingurul aliment de la toți producătorii care face distincția între pisicile castrate și cele castrate după vârstă și sex. Compania are alimente pentru bărbați adulți și femele și pisoi (de la momentul sterilizării până la un an). Există un bun indicator al conținutului de proteine ​​- cel puțin 37%
Prima alegere sterilizatăFuraje hipoalergenice fără cereale cu un conținut ridicat de proteine ​​(peste 30%). Compoziția conține aproximativ 4% fibre, ceea ce are un efect bun asupra digestiei pisicii
PRO PLAN SterilizatDatorită conținutului echilibrat de minerale, menține pH-ul urinei la un nivel optim și previne dezvoltarea urolitiazei. Conținutul de proteine ​​este ridicat (peste 30%), astfel încât animalul de companie va fi întotdeauna vesel și vesel

Trebuie să hrănești o pisică sterilizată cu furaje specializate sau hrană naturală echilibrată. Alimentele convenționale pot afecta negativ sănătatea animalului de companie..

4 Meniu natural

De asemenea, puteți hrăni o pisică sterilizată cu hrană naturală. Meniul trebuie să fie pregătit special pentru animalul de companie și să conțină toate elementele necesare:

 • Dieta se bazează pe carne. Mai bine dacă sunt soiuri non-alergene: iepure, curcan, carne de vită sau de vițel. Dacă nu sunteți alergic, puteți hrăni și pui. De 1-2 ori pe săptămână, meniul trebuie să cuprindă subproduse: ficat, rinichi, inimă, stomac etc..
 • Subprodusele pot fi administrate numai gătite. Carnea trebuie să fie fiartă sau hrănită cu apă clocotită pe jumătate coaptă. Dar înainte de asta trebuie să îl congelați: puneți-l în congelator timp de 1,5-2 săptămâni. Acest lucru va elimina toți paraziții majori.. Pisicile nu pot fi hrănite cu pește de râu: este permis doar peștele de mare fiert și nu mai mult de o dată pe săptămână.
 • Nu este de dorit să se dea lapte în forma sa pură, dar este imperativ să se includă produse lactate fermentate: brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi și kefir.
 • Cerealele acționează ca o sursă de carbohidrați. Pentru ca pisica să le mănânce, va trebui să gătiți terci din orez, grâu hrișcă, grâu sau orz în carne sau bulion de pui.

Pentru a umple nevoia de acizi grași, zilnic trebuie adăugate câteva picături de ulei de măsline sau alt ulei vegetal în hrana animalului de companie, precum și vitamine cu ulei de pește.. Carnea grasă este interzisă.

Fibra este cea mai grea parte a dietei tale. Legumele fierte sau crude (cu excepția cartofilor) trebuie rase sau măcinate în blender și adăugate la carne sau terci. Dacă animalul este de acord, fructele precum merele vor fi de asemenea utile..

Lista alimentelor care nu ar trebui să fie date pisicilor:

 • carne grasă: carne de porc, miel, rață, gâscă și bulioane din acestea;
 • tot laptele;
 • smântână grasă;
 • cartofi fierți și cruzi;
 • Pești de râu;
 • grâu și terci de fulgi de ovăz;
 • gras, prăjit, sărat, murat, afumat, boabe de piper, condimente.

Când vă hrăniți cu alimente naturale de 1-2 ori pe an, trebuie să dați animalului dvs. de companie un complex de vitamine și minerale.

5 Regimul de băut

O pisică domestică, în special una care se hrănește cu alimente industriale, ar trebui să aibă întotdeauna apă proaspătă ușor de băut. Acest lucru se datorează faptului că toate componentele din alimentele uscate sunt deshidratate, adică lichidul a fost îndepărtat din ele. Acest lucru ajută produsul să fie mai compact și să dureze mai mult. Dar, în același timp, mâncarea devine concentrată. Pentru a evita depunerile de sare în rinichi și vezică, animalul trebuie să bea mult..

Din acest motiv, nu se recomandă administrarea hranei uscate pentru pisici animalelor de companie care refuză să consume apă. În acest caz, trebuie să udați animalul cu forța (cum să faceți acest lucru, vă va spune medicul veterinar) sau să pregătiți mâncare naturală în care conține umezeală în produse.

6. Concluzie

Nutriția optimă pentru o pisică sterilizată va fi preparată hrană specializată. Acestea iau în considerare toate nevoile organismului, adaugă vitaminele și mineralele necesare. Mâncarea trebuie să fie de bună calitate.

Dacă doriți, vă puteți hrăni animalul de companie cu produse naturale. În acest caz, ar trebui să vă adresați medicului veterinar despre cum să mențineți echilibrul nutrienților din dietă acasă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să hrănești corect o pisică sterilizată, este acceptabil să dai hrană regulată