Castrarea unei pisici acasă: pregătire, argumente pro, contra

În timpul operației, puteți merge la o clinică veterinară sau puteți apela un specialist acasă. Nu există diferențe speciale între aceste metode, deoarece castrare

o pisică acasă, cu respectarea obligatorie a regulilor de bază ale sterilității, are loc exact ca în condiții staționare.

Pregătirea unui animal pentru castrare

Pentru ca operațiunea să aibă succes, trebuie să pregătiți pisica. Există câteva reguli de bază de urmat:

 • pisica ar trebui să fie vaccinat;
 • animalul nu poate fi hrănit cu 10-12 ore înainte de procedură, nu mai da apă cu 2 ore înainte;
 • dacă se prelucrează de la viermi a fost efectuat în urmă cu mai mult de 3 luni, apoi ar trebui să faceți o a doua deparazitare cu 10 zile înainte de operație;
 • animalul de companie trebuie să fie sănătos, să aibă un apetit bun și să aibă un scaun bun.

Starea animalului în unele cazuri necesită o examinare suplimentară. Pentru aceasta, urina și sângele sunt donate pentru teste, Ultrasunete și ECG.

Castrarea în clinică

Mulți proprietari decid să-și păstreze animalul de companie în clinică în timpul operației. Aceasta are avantajele și dezavantajele sale:

 • Pe partea pozitivă este că în clinica pentru animalul de companie se vor efectua îngrijiri profesionale și controlul stării sale în perioada postoperatorie, ceea ce reduce riscul de complicații. Și dacă apar brusc probleme, atunci medicii vor putea oferi asistență profesională și ambulanță, până la resuscitare.
 • Dezavantajul este că există riscul de a prinde infecția de la alte animale. În plus, pisica are un stres suplimentar datorită separării de proprietar, iar apoi proprietarul poate lua timp pentru a restabili relațiile de prietenie. De asemenea, dezavantajul este că trebuie să purtați un animal de companie, uneori calea este lungă și durează. În plus, găsirea unui animal de companie în clinică va necesita costuri financiare suplimentare.

Locația operației

Desigur, va fi dificil să obțineți aceeași sterilitate care este disponibilă într-o clinică veterinară. Cu toate acestea, acest lucru nu este necesar, deoarece castrarea nu este o operație abdominală, prin urmare, cerințele pentru sterilitate sunt mult mai mici. Este suficient pentru a obține curățenia în cameră.

Important! Dacă pisica este cryptorchus, atunci operația nu poate fi efectuată acasă.

Locația ideală pentru operație este baia. În primul rând, trebuie să scoateți toate obiectele inutile din baie care nu vor fi necesare în timpul operației. Gresia, baia, pereții sunt bine spălați folosind produse chimice de dezinfectare pentru uz casnic. Se recomandă efectuarea unei astfel de prelucrări de cel puțin 2 ori. La sfârșit, camera este uscată și ventilată, în acest moment camera nu poate fi folosită pentru scopul propus.

Dacă este imposibil să efectuați o intervenție chirurgicală în baie (renovarea este în curs), puteți efectua o operație în orice altă cameră. Se pregătește și ea. În primul rând, toate obiectele inutile sunt îndepărtate, curățarea umedă se efectuează cu dezinfectanți. Apoi, trebuie să îndepărtați toate sursele de praf: mobilier tapițat, covoare etc. La final, puteți acoperi toate articolele cu pânză de ulei, care trebuie, de asemenea, să fie spălate și dezinfectate..

Reguli de îngrijire pentru castrare la domiciliu

După operație, un specialist într-o clinică veterinară tratează rana cu un antiseptic, de obicei Alyusprey sau Terramicina. Suturile nu sunt adesea aplicate inciziilor, iar tratamentul suplimentar al plăgii este cel mai probabil nu necesar, trebuie doar să îi monitorizați starea..

Pisica poate prezenta crize de greață la recuperare anestezie. O pătură și un guler special ar trebui să fie așezate pe el, astfel încât animalul de companie să nu atingă rana pentru prima dată. Deci, va trece mai repede.

Apetitul se reface de obicei după câteva ore. Primele mese după operație trebuie făcute în porții mici. Dacă dorința de a mânca nu revine la normal pentru mai mult timp, atunci cu siguranță trebuie să contactați un specialist. Cu un apetit scăzut, cantitatea de urină poate fi mai mică decât de obicei, dar în timp totul se va recupera.

Petreceți mai mult timp cu pisica dvs. în scopul retragerii stres, asociată operației. Aveți grijă să nu frecați zona inciziei sau să zgâriați rana. Pentru a elimina rapid umflarea la locul plăgii, puteți trata cu unguente: "Nebacitin" sau "Levomikol".

De ce este mai bine să castrăm o pisică acasă

Operația se efectuează sub anestezie generală, dar durează puțin, deoarece castrarea este cea mai simplă procedură, care nu este una abdominală. Din același motiv, sterilitatea specială nu este necesară pentru punerea sa în aplicare, astfel încât castrarea unei pisici la domiciliu poate fi efectuată.

Procedura poate fi efectuată fără anestezie, numai cu anestezie de conducere și infiltrație, dar atunci proprietarul trebuie să țină pisica strâns. Acest lucru este nedorit, deoarece animalul de companie va asocia durerea ulterioară a rănii cu proprietarul și va arăta agresivitate și neîncredere..

Castrarea la domiciliu are multe avantaje:

 • Dacă invitați un specialist să efectueze procedura de castrare acasă, atunci momentul pozitiv va fi că pisica se va afla în mediul acasă cu care este obișnuit. Prin urmare, nu va trebui să experimenteze experiențe suplimentare asociate cu o excursie la medicul veterinar și să rămână în clinică..
 • Nu există riscul de a prinde o boală infecțioasă de la alte animale. Într-adevăr, clinica poate conține un număr mare de animale de companie, nu toate sunt vaccinate, iar unele pot avea purici. Infecția poate fi surprinsă pe drumul de acasă la clinică și înapoi..
 • Acest lucru vă poate economisi mult timp. În primul rând, ar trebui să luați în considerare timpul de călătorie la clinică și înapoi. În al doilea rând, nu toți proprietarii pot aștepta până la finalizarea procedurii, așa că trebuie să mergeți de două ori la clinică pentru a ridica pisica. Acasă, îți poți pune animalul la locul său imediat după castrare și să mergi la muncă.

Există câteva dezavantaje în chirurgia la domiciliu, dar sunt destul de grave:

 • Sterilitate. De obicei, nu există probleme cu acesta, deoarece operația nu este abdominală și este similară cu sutura obișnuită a unei plăgi. Cu toate acestea, poate apărea o problemă cu sterilitatea dacă încăperile nu sunt ventilate în apartament, este înfundată și cu mult praf. Curățarea generală amănunțită trebuie efectuată înainte de castrare, de preferință folosind dezinfectarea.
 • Nu este loc pentru resuscitare. Rareori, dar există reacții negative la anestezie, anestezic sau antiseptic. Pentru ameliorarea șocului anafilactic, este suficient să faceți o singură injecție, dar în cazurile severe, resuscitarea va fi necesară folosind echipamente speciale pe care medicul veterinar nu le poartă cu el..
 • Costul operației crește pe măsură ce chirurgul își face timp să călătorească înainte și înapoi. În plus, în clinică, manipulările simple sunt transferate către un asistent, ale cărui servicii sunt mai ieftine, în timp ce acasă toate procedurile trebuie efectuate de un medic veterinar cu înaltă calificare..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Castrarea unei pisici acasă: pregătire, argumente pro, contra