De ce pisoiul își zgârie urechile

Pisicuțele sunt creaturi amuzante și active. Și dintr-o dată, iubitul pisoi își zgârie urechea, încetează să se mai joace, devine neliniștit, mănâncă prost. Proprietarul are imediat o întrebare, de ce se întâmplă acest lucru și ce să facă?

Cele mai frecvente cauze ale unui pisoi să-și zgârie urechile tot timpul:

 1. Scabie urechii. Cauza este un acarian care parazitează animalele. Pătrunde în ureche, unde se așează și provoacă disconfort. Pisicuța clătină din cap, se scarpină urechea puternic. Locul leziunii devine roșu și apare umflarea. Pentru tratament se folosesc picături antiparazitare.
 2. Notoedroza Este o boală foarte periculoasă. Agentul cauzal este acarianul sarcopid. Pe lângă ureche, afectează ochii și nasul. Leziunile sunt mâncărime, iar pisoiul le zgârie constant. Pielea se usucă și izbucnește. Tratați cu unguente antimicrobiene, antibiotice și medicamente antiparazitare.
 3. Otită - poate apărea din hipotermia pisoiului. Urechea internă sau mijlocie se inflamează, descărcarea este prezentă. Pisoiul poate scutura din cap sau îl poate înclina în partea urechii afectate. Tratamentul cu antibioterapie este prescris de medic.
 4. Corp străin în auriculă. Dacă se observă, încercați să-l scoateți singur. Dacă nu reușiți să contactați un specialist.
 5. Rănirea urechii. Pentru rănile minore, este indicat tratamentul antiseptic.
 6. Poluarea cu sulf.

Proprietarul animalului trebuie să-și examineze secția și să încerce să-și dea seama de problema. Dacă simptomele sunt cauzate de acumularea de ceară, acesta poate fi corectat cu ușurință prin efectuarea igienei auriculare. În toate celelalte cazuri, se recomandă contactarea unei clinici veterinare.

Ne curățăm corect urechile

Urechile de pisoi trebuie examinate periodic, se recomandă o dată pe săptămână. Această procedură va evita mâncărimea din cauza contaminării. De îndată ce proprietarul a început să observe că pisoiul își zgârie adesea urechile, iar în auriculă există o placă din praf, sulf în exces, cruste uscate, este necesar să curățați imediat urechea.

Pentru această procedură veți avea nevoie:

 • detergenți speciali pentru urechi (loțiune, gel), pot fi înlocuiți cu apă sau ulei;
 • mai multe tampoane de bumbac;
 • betisoare de urechi;
 • țesătură densă, dacă pisoiul se zgârie și nu stă liniștit.

Urechea pisoiului este curățată calm, fără mișcări bruște, mișcându-se din interior spre exterior. Toate produsele sunt aplicate pe un tampon de bumbac sau tampon de bumbac. Este interzis să picurați orice în interiorul auriculei.

Se recomandă curățarea preventivă a urechilor de 1-2 ori pe lună.

Principalele simptome ale problemelor grave

Când urechile unei pisici mănâncă, principalul lucru este să determinați corect ce cauzează mâncărimea. În prezența factorilor de amenințare, este indicat tratamentul imediat pentru un medic veterinar. Acestea includ:

 • sânge care iese din ureche
 • secret purulent;
 • temperatura corporală crescută a pisoiului.

Identificarea corectă și în timp util a problemei va păstra sănătatea pisoiului iubit!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce pisoiul își zgârie urechile