Cum să dai ampicilină unei pisici?

Tratarea unei boli infecțioase la pisicile domestice este uneori posibilă numai cu antibiotice. Dar acestea trebuie utilizate cu mare grijă și conform instrucțiunilor unui medic veterinar. Una dintre cele mai frecvent utilizate este ampicilina. Pentru pisici, este prescris în caz de infecție bacteriană..

Medicamentul "Ampicilină" este produs în tablete de 0,25 g de substanță principală, precum și sub formă de pulbere pentru suspensie. Este o pulbere albă fin dispersată (poate fi prezentă nuanță gălbuie). O beau în aceleași doze ca și comprimatele „Ampicilină” pentru o pisică.

Indicații de utilizare

Utilizarea „Ampicilinei” se datorează capacității sale de a afecta multe microorganisme patogene. Este prescris pentru procesele infecțioase și inflamatorii cauzate de bacterii sensibile la "Ampicilină":

 • cu inflamație a sistemului respirator (nas, bronhii, plămâni);
 • cu infecții purulente;
 • inflamația peritoneului;
 • inflamația vezicii biliare;
 • septicemie;
 • infecții intestinale;
 • infecții postoperatorii;
 • boli ale sistemului genito-urinar.

Numirea antibioticului „Ampicilină” se face de către medicul veterinar pe baza examinării și examinării detaliate a animalului, conform rezultatelor testului. Autotratarea pisicilor cu „Ampicilină” este strict interzisă.

Procedura de aplicare

Înainte de a utiliza medicamentul, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile. Dozajul este prescris de medic, pe baza datelor fiziologice ale pisicii (vârstă, sex, greutate) și tabloul clinic al bolii.

Medicamentul poate fi administrat oral animalului sau prin injecție. Ei practică atât administrarea intramusculară, cât și cea intravenoasă a medicamentului. Doza standard de "Ampicilină" pentru pisici este următoarea:

 • Intravenos sau intramuscular - 10-20 mg / kg.
 • Oral - 20-40 mg / kg.

Este necesar să se administreze medicamentul pe stomacul gol cu ​​1 oră înainte de mese sau 2 ore după mese, de două ori pe zi.

Suspensia preparată a medicamentului este stocată în frigider și trebuie agitată bine înainte de utilizare. Cursul de tratament prescris de medicul veterinar trebuie finalizat complet, chiar dacă semnele de boală ale animalului au dispărut. Acest lucru este necesar pentru o vindecare completă și consolidarea efectului..

Încercați să nu ratați timpul de administrare a medicamentului. Dar dacă se întâmplă, trebuie să îi administrați pisicii medicamente cât mai curând posibil. Dacă este aproape timpul pentru următoarea doză, administrați medicamentul, o singură porție. Nu administrați o doză dublă de medicament.

Contraindicații

Ampicilina este un antibiotic relativ puternic. Prin urmare, ar trebui să fie utilizat numai conform instrucțiunilor unui medic și având în vedere lista recomandărilor:

 • Medicamentul nu trebuie luat dacă sunteți intolerant la penicilină.
 • În cazul bolilor hepatice, aportul se efectuează sub controlul funcționării organului..
 • În cazul unei afecțiuni astmatice sau în prezența bolilor alergice la un pacient, „Ampicilina” este utilizată numai în cazuri excepționale, cu numirea paralelă a agenților desensibilizatori.
 • În cursul tratamentului, trebuie remarcat faptul că medicamentul îmbunătățește efectul anticoagulanților.

Dar dacă este posibil să se administreze unei pisici „Ampicilină” în timpul sarcinii, medicul decide în fiecare caz, evaluând starea pacientului.

Efecte secundare

Când Ampicilina este utilizată ca medicament, unele pisici pot dezvolta reacții adverse:

 • Perturbarea stomacului. Pot apărea vărsături, diaree. Pentru a corecta situația, trebuie să luați medicamentul cu alimente. Simptomele ar trebui să dispară. Dacă situația nu se îmbunătățește, solicitați sfatul medicului.
 • Reactie alergica. Se întâmplă rar. Se manifestă printr-o erupție cutanată, o creștere a temperaturii corpului, perturbări ale ritmului respirației, apare edem.

Pot exista și alte semne de incompatibilitate a medicamentelor cu corpul pacientului. Dacă apar simptome ale efectelor secundare, trebuie să solicitați imediat ajutorul medicului veterinar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să dai ampicilină unei pisici?