Ketosteril pentru pisici: instrucțiuni de utilizare

Ketosteril este un medicament pe bază de aminoacizi. Inițial, medicamentul a fost dezvoltat de o companie germană pentru oameni, dar ulterior și-a găsit aplicarea în medicina veterinară. Este utilizat pentru tratarea insuficienței renale cronice la animalele de companie. Principala caracteristică este că aminoacizii conținuți în el au un efect benefic asupra proceselor metabolice din corpul animalului..

Compoziția și forma eliberării

ketosteril_dlya_koshek_1551033011_5c72e2b36fdef.jpg

Ketosteril este disponibil sub formă de tablete gălbui, acoperite cu o coajă de protecție, care este necesară pentru a păstra proprietățile farmacologice ale componentelor medicamentului. Când intră în stomacul animalului de companie, acesta se dizolvă și promovează absorbția substanțelor active, accelerând acțiunea medicamentului. Comprimatele sunt ambalate în blistere de 20 de bucăți. O cutie de carton conține 5 astfel de pachete împreună cu instrucțiuni de utilizare..

Acest preparat conține următoarele substanțe:

 • α-cetoanalog de izoleucină;
 • α-cetoanalog al leucinei;
 • analogul α-ceto fenilalaninei,
 • valină α-cetoanalog;
 • α-hidroxianalog de metionină;
 • Monoacetat de L-lizină;
 • L-treonină;
 • L-triptofan;
 • L-histidină;
 • L-tirozină.

Talc, dioxid de siliciu coloidal, amidon de porumb și stearat de magneziu sunt utilizate ca componente auxiliare..

Indicații de utilizare

Principala indicație pentru utilizarea ketosterilului la pisici este insuficiența renală cronică.. Acest medicament este deosebit de eficient în stadiul inițial al bolii. Dacă boala este declanșată, atunci acest medicament nu va avea rezultatul dorit..

Adesea, medicii veterinari prescriu ketosteril și dacă se constată că o pisică are o încălcare a echilibrului apă-sare din organism (acidoză). Este, de asemenea, utilizat pentru tratarea bolilor asociate cu tulburări metabolice..

Contraindicații

Este interzisă utilizarea acestui medicament în următoarele cazuri:

 • intoleranță individuală la componentele prezente în compoziția medicamentului;
 • perioada de sarcină și alăptare;
 • încălcarea metabolismului aminoacizilor în organism.

Deoarece ketosterilul poate crește nivelul de calciu, nu este recomandat pisicilor cu vârsta sub un an. Un exces al acestei substanțe afectează negativ dezvoltarea scheletului osos la pisici..

Este interzisă combinarea ketosterilului cu medicamente care conțin calciu și antibiotice din grupul tetraciclină și chinolină. Dacă sunt necesare, atunci trebuie luată o pauză de 2 ore între medicamente..

Instrucțiuni

Instrucțiunile de utilizare indică doza medicamentului pentru oameni, iar pentru pisici este calculată de medicul veterinar pe baza stării generale a animalului de companie, a stadiului bolii, a simptomelor și a altor factori. Nu merită experimentat, deoarece o supradoză duce la apariția efectelor secundare.

Frecvența administrării ketosterilului este, de asemenea, determinată de medicul veterinar după examinare. În timpul tratamentului, se recomandă să luați pisica în mod regulat la programarea medicului, astfel încât acesta să poată monitoriza starea acesteia și, dacă este necesar, să ajusteze doza.

Comprimatele trebuie administrate întregi, fără a fi zdrobite sau adăugate în alimente, deoarece substanțele pot intra într-o reacție chimică cu componentele furajelor uscate sau umede, ceea ce va duce la pierderea proprietăților farmacologice sau la formarea de compuși periculoși.. În plus, în ansamblu, acestea sunt absorbite mai repede de corpul animalului..

koshek_dayut_tabletku_1551038239_5c72f71f61db5.jpg

Pentru a oferi animalului tău o pastilă, ar trebui să recurgi la următorii pași:

 1. Înfășurați pisica într-un prosop sau o pătură, astfel încât să nu izbucnească în timpul administrării medicamentului. Puteți cere pe cineva din gospodărie să ajute la fixarea animalului.
 2. Puneți animalul de companie pe genunchi, astfel încât botul să fie deasupra.
 3. Deschide gura și pune pilula pe rădăcina limbii.
 4. Bateți gâtul pisicii pentru a induce reflexul de înghițire.

1551038779_5c72f93816ce7.jpg

Pentru a simplifica procedura, puteți utiliza un dispozitiv specializat pentru administrarea de pastile animalelor, care este vândut în farmacii..

Reacții adverse posibile

Efectele secundare ale supradozajului acestui medicament apar la pisici. Cel mai adesea, animalul de companie dezvoltă hipercalcemie, ceea ce crește semnificativ riscul de pietre în vezică și rinichi.. Următoarele simptome indică dezvoltarea acestei boli:

 • convulsii;
 • afectarea coordonării mișcărilor;
 • greață și vărsături;
 • pierderea poftei de mâncare;
 • dispnee;
 • stare generală de rău.

Dacă se constată aceste simptome, nu trebuie să mai dați pastilele pentru animale de companie și să le luați la clinica veterinară pentru o programare..

La animale, se manifestă adesea o reacție alergică, care este detectată prin semne precum mâncărime și rupere. În acest caz, trebuie să contactați medicul veterinar pentru a ajusta doza medicamentului..

Analogi

Nu există un medicament complet identic în compoziție cu ketosteril, dar sunt produse medicamente cu o acțiune similară. Aceste medicamente includ:

 • Hepasol-Neo.

Acest medicament străin este produs sub forma unei soluții de aminoacizi, care în compoziția sa sunt mai mari decât cea a ketosterilului. Medicamentul are un efect metabolic și hepatoprotector..

1551382387_gepasol_neo_1551043638_5c730c3654d4b.jpg

 • Ketoaminol.

Acest medicament intern este disponibil sub formă de tablete. De asemenea, conține un complex de aminoacizi. Are efect metabolic și completează deficiențele de aminoacizi.

ketoaminol_1551382498_5c7837e28f0b8.jpg

 • Nefrotect.

Această soluție conține aminoacizi esențiali și esențiali. Realizează sinteza proteinelor în organism.

1551382556_nefrotekt_1551045023_5c73119f38165.jpg

Ketosterilul pentru pisici este un medicament sigur, dar nu se recomandă utilizarea acestuia fără prescripția medicului. Deoarece medicamentul este veterinar, doza sa este determinată individual. Este imposibil să încălcați prescripțiile și să determinați în mod independent doza acestui medicament, în caz contrar efectele secundare nu pot fi evitate.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ketosteril pentru pisici: instrucțiuni de utilizare