Ketosteril pentru pisici

Ketosteril este un medicament esențial pe bază de aminoacizi utilizat pentru tratarea insuficienței renale cronice la pisici. Inițial, medicamentul a fost dezvoltat de compania germană Fresenius Kabi pentru oameni, dar și-a găsit aplicarea cu succes în medicina veterinară. Medicamentul este considerat unic, deoarece nu are analogi în întreaga lume. Principala sa caracteristică este în aminoacizii conținuți, care au un efect pozitiv asupra proceselor metabolice. Medicamentul aparține unor mijloace sigure, dar nu merită să îl utilizați fără prescripția medicului.

Ketosteril pentru pisici

Comprimatele sunt ambalate în blistere de 20 de bucăți. 5 astfel de blistere sunt plasate într-o cutie de carton împreună cu instrucțiunile de utilizare. Vă rugăm să rețineți că instrucțiunile sunt scrise pentru utilizarea medicamentului de către oameni, prin urmare, în tratamentul pisicilor, în cea mai mare parte, trebuie să fiți ghidați de recomandările unui medic veterinar.

De la data fabricației, Ketosteril poate fi păstrat timp de 3 ani. Orice loc inaccesibil soarelui, copiilor și animalelor de companie este potrivit pentru depozitare. Nu este necesar să se respecte condiții speciale, componentele medicamentului nu sunt susceptibile la factori externi. Trebuie doar să vă asigurați că temperatura aerului nu depășește 25 de grade Celsius.

Compoziție și acțiune

Baza medicamentului este un complex de analogi ceto ai aminoacizilor, care, atunci când sunt ingerați, sunt transformați în aminoacizi esențiali necesari pentru evoluția normală a proceselor metabolice și a altor procese din corpul animalului. Medicamentul conține următoarele componente:

 • treonină;
 • acid fenilproionic;
 • sare de calciu;
 • acetat de lizină etc..

Compoziția include, de asemenea, substanțe auxiliare:

 • talc;
 • stearat de magneziu;
 • amidon de porumb;
 • dioxid de siliciu coloidal etc..

Insuficiența renală se dezvoltă din cauza lipsei de aminoacizi. Când utilizați Ketosteril, o cantitate suficientă de aminoacizi intră în organism, astfel încât boala încetează să progreseze. Întreruperile metabolismului proteinelor duc la o boală gravă și mortală. Faptul este că, în caz de încălcare, organismul nu primește cantitatea necesară de aminoacizi, dar medicamentul normalizează evoluția metabolismului mineralelor și proteinelor.

Etapele CRF la pisici

O proprietate farmacologică specială a medicamentului este capacitatea sa de a elimina substanțele toxice din organism care se formează din cauza funcției renale afectate. Ca urmare a utilizării medicamentului în organism, scade nivelul ureei, acidului uric, creatininei și creatinei. Dinamica tratamentului poate fi urmărită cu ușurință de rezultatele testelor.

Notă! Ketosteril acționează vizând cauza principală a insuficienței renale și contribuind la reducerea simptomelor. Dar tratamentul poate fi eficient numai cu o abordare integrată și respectarea strictă a dietei..

Când și cum să aplicați

Ketosteril este utilizat de medicii veterinari pentru a trata insuficiența renală cronică. Medicamentul este eficient în tratamentul acestei boli periculoase, mai ales dacă este utilizat în stadiile incipiente. Dacă se începe patologia, medicamentul nu va avea rezultatul dorit. De aceea, trebuie să consultați un medic la primele simptome ale insuficienței renale. În plus, este recomandabil să faceți o examinare la fiecare șase luni, pentru a nu pierde debutul bolii..

Ecografia rinichilor unei pisici

Ketosterilul este, de asemenea, utilizat pentru tratarea acidozei (tulburări de echilibru acido-bazic) și a patologiilor asociate cu tulburări metabolice. Dar fără prescripția medicului, nu ar trebui să utilizați medicamentul. Are contraindicații și este incompatibil cu unele tipuri de medicamente..

Dați pastile animalelor de companie o dată pe cățea. Instrucțiunile de utilizare descriu în ce doze Ketosteril trebuie utilizat la oameni, pentru pisici doza trebuie calculată de un medic veterinar. În medie, doza este de 1 comprimat la 5 kg de greutate corporală, dar poate fi modificată de medic în funcție de starea animalului, de simptomele și stadiul bolii și de alți factori.

Se recomandă administrarea comprimatelor întregi. Nu le zdrobiți și nu le macinați. În această formă, medicamentul este mai puțin absorbit de organism și mai puțin eficient. Pentru a da o pisică sau pisică o pastilă, trebuie să faceți următoarele:

 1. Înfășurați animalul de companie într-un prosop sau o pătură veche, astfel încât în ​​timpul manipulărilor să nu vă zgârie.
 2. Așezați-l pe poală cu botul deasupra.
 3. Deschide gura și așează o tabletă pe rădăcina limbii.
 4. Mângâie gâtul pentru a induce un reflex de înghițire.

Pentru a simplifica sarcina, cumpărați un dispozitiv special de la farmacie care este folosit pentru a da pastile animalelor.

Seringă pentru pastile

Notă! Ketosteril nu este recomandat să fie amestecat cu alimente uscate, conserve și produse naturale, deoarece componentele medicamentului pot intra într-o reacție chimică cu ele. Ca urmare, își vor pierde proprietățile farmacologice, în plus, se pot forma compuși periculoși..

Limitări și contraindicații

Ketosteril nu trebuie utilizat pentru pisici în astfel de cazuri:

 • cu intoleranță la componente;
 • în timpul sarcinii și alăptării;
 • cu niveluri crescute de calciu.

Medicamentul afectează metabolismul și poate crește nivelul de calciu din organism. Medicamentul poate avea un efect negativ asupra dezvoltării descendenților, prin urmare nu este utilizat pentru pisicile însărcinate și care alăptează.

Notă! Un exces de calciu poate interfera cu dezvoltarea normală a scheletului osos la pisoi, prin urmare, medicamentul este interzis pentru animalele de companie cu vârsta sub 1 an.

Dacă animalul are hipersensibilitate, medicamentul este administrat în doze reduse. Dacă organismul reacționează normal și nu există alergie, doza este crescută treptat..

Nu trebuie să administrați medicamente unui animal cu o încălcare a metabolismului aminoacizilor. În acest caz, starea animalului de companie nu poate decât să se înrăutățească. Dacă doza este incorectă, poate apărea hipercalcemie. Principalul pericol al acestui fenomen este acela că crește riscul apariției pietrelor la rinichi și vezică. Următoarele simptome pot indica dezvoltarea hipercalcemiei:

 • respirație rapidă;
 • convulsii;
 • nervozitate crescută;
 • încălcarea coordonării mișcărilor;
 • slăbiciune;
 • vărsături și greață;
 • lipsa poftei de mâncare.

Pisică tristă

Dacă observați aceste simptome, opriți tratamentul cu Ketosteril și cereți medicului dumneavoastră să recalculeze doza. De asemenea, în timpul tratamentului medicamentos, este necesar să faceți periodic teste pentru a urmări dinamica bolii, conținutul de fosfați și alte minerale din sânge..

Este categoric imposibil să combinați utilizarea unui medicament cu medicamente care conțin calciu. Nu combinați Ketosteril cu anumite tipuri de antibiotice (grupuri de tetracicline și chinolone). Ca urmare a interacțiunii lor cu calciu, se formează compuși care sunt slab absorbiți de organism. Dacă este necesară utilizarea lor, atunci intervalul dintre medicamente ar trebui să fie de cel puțin 2 ore..

Pisică tristă

Cât și de unde să cumpăr?

Ambalarea tabletelor Ketosteril (100 buc.) Va costa 2-3 mii de ruble, în funcție de regiune și farmacie. Avantajul medicamentului este că este vândut în farmacii obișnuite și se eliberează fără prescripție medicală. Deoarece pisicile nu au de obicei nevoie de atât de multe pastile, gazdele vând deseori resturile online, cum ar fi pe forumuri. Aceasta este o oportunitate de a economisi bani și de a nu plăti pentru un medicament care nu este util, dar aveți grijă, este posibil să fiți înșelați.

Recenzii proprietarului

Olga, proprietara pisicii Scottish Fold:

„Insuficiența renală la pisica noastră a fost detectată într-un stadiu incipient. Ketosteril a fost utilizat ca tratament principal. După 2 săptămâni, nivelul ureei și creatinei a început să se îmbunătățească, pisica a început să se refacă. Starea sa îmbunătățit semnificativ. Acum vedem un medic în caz că boala revine. Deși scump, dar un remediu foarte bun ".

Polina, amanta bobtailului:

„Am auzit multe recenzii pozitive despre droguri, dar ni s-a prescris prea târziu. Insuficiența renală a fost declanșată. Au reușit să ia doar 4 comprimate, deci este dificil să se judece eficacitatea. Omul nostru frumos a mers la Curcubeu ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Margarita, medic veterinar cu 7 ani de experiență:

„Ketosterilul este un medicament eficient. Dar există două condiții - trebuie să înceapă tratamentul cât mai devreme posibil și trebuie să-l ia pe viață. Da, medicamentul este scump, dar în etapele inițiale ale insuficienței renale s-a dovedit bine (judecând din propria experiență) ".

Valentina, medic veterinar cu 13 ani de experiență:

Ketosteril este un adjuvant excelent in insuficienta renala. Nu este capabil să înlocuiască tratamentul principal, dar poate spori eficiența acestuia. Când este luat, aminoacizii necesari sunt furnizați corpului animalului, dar nu trebuie să ne gândim că tabletele pot înlocui dieta obișnuită. Pot exista reacții adverse (chiar și la oameni), dar trebuie să țineți cont de riscurile și posibilele consecințe ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ketosteril pentru pisici