Cum să dai acilic unei pisici?

Pentru patologiile tractului gastro-intestinal și pancreatitei, Aciloc este utilizat pentru a trata pisici sau câini. Instrucțiunile pentru utilizarea Atsilok pentru pisici ajută la determinarea dozei de medicament care va fi optimă într-un anumit caz. Și, de asemenea, în ce formă este mai bine să dați medicamentului animalului de companie - sub formă de tablete sau injecții în țesutul muscular.

Principalul ingredient activ este ranitidina (clorhidrat de dimetilamino). Preparatul conține, de asemenea, componente suplimentare: dioxid de siliciu, laurilsulfat de sodiu, stearat de magneziu și amidon de porumb.

Descrierea medicamentului Atsilok:

  • disponibil sub formă de tablete și fiole;
  • o tabletă poate conține 300 mg sau 150 mg de clorhidrat de ranitidină (o cutie - 10 blistere a câte 10 tablete);
  • o fiolă cu un volum de 2 ml conține o soluție injectabilă cu 50 mg de ingredient activ (5 fiole într-un singur pachet).

Indicații și contraindicații

Contraindicațiile trebuie luate în considerare la utilizarea Atsilok. Nu utilizați medicamentul dacă pisica are hipersensibilitate la cel puțin una dintre componentele sale..

Indicații de utilizare:

  • ca agent pentru tratarea unui stomac bolnav de pisică;
  • cu ulcere ale duodenului și stomacului (postoperator sau simptomatic);
  • cu esofagită de reflux;
  • ca mijloc de prevenire a exacerbărilor gastritei și ulcerului gastric.

În procesul de utilizare a Atsilok la pisici, pofta de mâncare crește, greața este eliminată.

Cerere

Atsilok în fiole se recomandă a fi utilizat pentru vărsături la o pisică sub formă de injecții de două ori pe zi timp de cinci zile ca unul dintre mijloacele terapiei complexe. Cursul tratamentului medicamentos trebuie prescris de un medic veterinar. De regulă, atunci când contactați o clinică veterinară cu plângeri de greață și vărsături la o pisică, în primul rând, va fi administrată acolo o injecție cu Atsilok..

Nu este dificil să calculați doza pentru administrarea intramusculară a medicamentului Atsilok la pisică - pentru un kilogram din greutatea corporală a animalului de companie, va trebui să luați 0,1 ml de medicament. Injecția trebuie făcută intramuscular cu o seringă de insulină în țesutul labei posterioare. Introducerea Atsilok sub formă de soluție injectabilă - o procedură care nu este dureroasă pentru un animal.

Nu trebuie să dați medicamentul sub formă de pastile pisicii atunci când voma, deoarece este inutil - totul va ieși împreună cu vărsătura.

Anularea Atsilok ar trebui să fie treptată, altfel sunt posibile efecte neplăcute. De regulă, pisicile tolerează bine tratamentul, iar efectele secundare sunt rare. Nu este recomandat să faceți injecții mai mult de șapte zile, deoarece acest lucru va provoca injecții dureroase, leziuni musculare și deteriorarea pielii animalului.

Dacă pisica nu vomită, atunci îi puteți da pastile. În acest caz, medicamentul va fi luat pentru o lungă perioadă de timp - timp de aproximativ trei săptămâni. Cu vărsături severe, se recomandă administrarea intravenoasă și apoi intramusculară a medicamentelor. După ce starea pisicii s-a stabilizat, puteți trece la formele orale.

Un analog al lui Atsilok este medicamentul Zantak. Prețul unui pachet cu zece fiole este de aproximativ 210 ruble.

Este imposibil să efectuați un curs de terapie cu Atsilok fără prescripția medicului, deoarece există multe nuanțe care trebuie luate în considerare. De exemplu, starea de sănătate a animalului, greutatea sa corporală, specificul evoluției bolii.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să dai acilic unei pisici?