Când este cel mai bun moment pentru castrarea pisicilor?

Castrarea pisicilor este o operație simplăAtunci când o persoană aduce acasă un animal, nu este întotdeauna pe deplin conștient că are nevoie de îngrijire la nivelul adecvat, dar știe cu siguranță că va trebui să satisfacă diferitele nevoi ale unui animal de companie din care există pur și simplu o cantitate colosală. Aceasta este hrănirea și somnul sănătos și scăldatul și multe alte proceduri care fac viața pisicilor confortabilă..

Dar, pe lângă nevoile obișnuite ale tuturor organismelor vii, nu trebuie să uităm de funcțiile de reproducere ale animalului. În mod ciudat, dar reprezentanții domestici ai felinelor intră în împerechere nu numai în scopul reproducerii, ci și pentru plăcere. În același timp, pisoii sunt o consecință a împerecherii și nu scopul principal al acesteia..

Ce se înțelege prin sterilizare?

Sterilizarea înseamnă o operație în timpul căreia pisica îndepărtați organele responsabile de funcțiile de reproducere. Și, în ciuda faptului că sterilizarea poate fi atribuită operațiilor chirurgicale complexe, aceasta se efectuează peste tot și, în majoritatea cazurilor, cu succes.

Astăzi, medicii veterinari iau în considerare următoarele tipuri de operații:

 • Castrarea și sterilizarea sunt efectuate de către un medic veterinarligarea trompei uterine este o operație care nu a câștigat o popularitate deosebită în rândul medicilor veterinari, deoarece după ce a fost efectuată, pisica rămâne în căldură, ceea ce ajută la atragerea pisicilor și poate fi însoțită de procese inflamatorii în uter;
 • amputarea completă a ovarelor, în timpul căreia aceste organe sunt îndepărtate fără a afecta uterul, care poate deveni încă inflamat, dar animalul oprește estrul și riscul de neoplasme scade;
 • îndepărtarea completă a organelor de reproducere - operație optimă, din punctul de vedere al medicilor veterinari, deoarece eliberează complet animalul de est și inflamația uterului datorită absenței acestuia.

Dacă luăm în considerare care operație este cea mai bună, atunci, potrivit medicilor, este o amputare completă a uterului și a ovarelor. Pentru inceput - acest lucru se datorează faptului că, după îndepărtarea ovarelor, uterul care rămâne în corpul pisicii nu are funcții utile, dar poate dăuna corpului animalului. Tumorile și procesele inflamatorii pot apărea în continuare în uter, astfel încât îndepărtarea acestuia în timpul sterilizării este foarte benefică..

Adversari și susținători ai castrării animalelor de companie

Avocații animalelor sunt în favoarea sterilizării pisicilor, deoarece, în opinia lor, această operațiune are următorul număr de consecințe pozitive:

 • după operație, riscurile de formare a tumorilor maligne ale organelor pisicii responsabile de reproducere sunt reduse;
 • obiceiurile animalului se schimbă, care devine mai liniștit, mai plăcut și nu se repede la stradă odată cu debutul primăverii;
 • pisica nu mai suferă de tumori canceroase și alte boli asociate cu uterul și ovarele.

După sterilizare, pisica trebuie să poarte un bandaj special.Dar sterilizarea are și adversari care cred că orice tip de intervenție chirurgicală duc la consecințe ireversibile în sistemul hormonal al animalului. Pisicile sterilizate au activitate scăzută și apetit crescut, ceea ce duce la o creștere rapidă a greutății suplimentare. Prin urmare, aceste pisici necesită o atenție și o îngrijire specială..

Când este cel mai bun moment pentru a vă steriliza animalul de companie?

Atât pisicile adulte, cât și cele tinere sunt supuse sterilizării. Dar tipul de intervenție chirurgicală efectuată depinde de vârsta animalului: pentru pisici la o vârstă fragedă, doar ovarele sunt amputate, la rândul lor, pentru animalele adulte care au avut deja descendenți, toate organele de reproducere sunt îndepărtate.

Principala condiție a procedurii este un organism animal format fiziologic. De obicei pisicile ating maturitatea fiziologică mai târziu decât maturitatea sexuală, și anume la vârsta de 6-8 luni. Desigur, datele date sunt generalizate și totul depinde de caracteristicile individuale ale animalului de companie. Prin urmare, înainte de a decide sterilizarea unei pisici, este imperativ să se consulte cu un specialist cu experiență în clinica veterinară..

Dacă luăm în considerare momentul optim pentru operație, atunci aceasta este perioada în care corpul pisicii este complet format, dar primul est nu a apărut încă, adică atunci când animalul a atins vârsta de 8-10 luni. În această perioadă de vârstă, intervenția chirurgicală va avea loc cu complicații minime pentru animalul de companie.. Pentru inceput - acest lucru se datorează unui corp tânăr puternic, care tolerează intervenția chirurgicală și modificările mai ușoare ale fondului hormonal.

Pisicile pot fi sterilizate dacă sunt în căldură??

Sterilizarea pisicilor este o soluție la problemele cu pisoii, sănătatea animalelor.Ce este sterilizarea pisicilor, când este mai bine de făcut și alte nuanțe sunt de interes pentru toți proprietarii de animale de companie. Aproape toți medicii veterinari sunt de acord în unanimitate că cel mai bine este să sterilizați un animal înainte de prima încălzire. Dar chiar dacă s-a produs deja un proces natural trebuie să așteptați până când acesta este complet terminat și numai după aceea se efectuează o intervenție chirurgicală.

Nu este interzis să operați un animal direct în timpul estrului, cu toate acestea, riscurile de sângerare și alte consecințe neplăcute, și uneori foarte grave, cresc mult. Dacă animalul este în căldură, atunci organele sale de reproducere sunt umplute cu sânge și orice sterilizare poate duce la pierderi mari. Pentru a nu dăuna sănătății iubitului tău animal de companie, este mai bine să aștepți sfârșitul ciclului de est și abia apoi să pregătești pisica pentru operație..

Caracteristici ale pregătirii unui animal de companie pentru sterilizare?

Înainte de a steriliza o pisică, este important să completați vaccinările de rutină cu cel puțin 4 săptămâni înainte de operație. Acest lucru reduce foarte mult riscurile de infecții infecțioase în timpul procedurii chirurgicale..

Astăzi se practică sterilizarea la domiciliul clientului, ceea ce permite pisicii să scape de situații suplimentare de stres., datorită faptului că se află într-o clinică veterinară neobișnuită pentru un animal de casă. Dar este important să înțelegem că sterilitatea nu poate fi asigurată complet acasă..

Este important să vă protejați animalul de companie de a mânca alimente înainte de sterilizare. Un astfel de post ar trebui să dureze cel puțin 12 ore înainte de operație. În primul rând, acest lucru se datorează faptului că componentele care alcătuiesc anestezia pot provoca vărsături, care, la rândul lor, duc la aspirație.

Ce este sterilizarea și cum funcționează?

Operația de sterilizare a animalelor îi scutește de multe boli asociate travaliului.Dacă proprietarii de pisici au decis data intervenției chirurgicale, este important să înțelegem cum sunt sterilizate pisicile, ceea ce va permite evaluarea corectă a complexității operației. Și în ciuda acestui fapt astăzi procedura se desfășoară acasă este încă mai bine să duceți animalul la o clinică veterinară unde sunt create toate condițiile.

Castrarea standard a pisicilor implică o intervenție chirurgicală abdominală. O mică incizie se face în regiunea abdominală a animalului prin care sunt îndepărtate uterul și ovarele, care sunt apoi tăiate cu un bisturiu. Apoi, incizia chirurgicală este suturată și se aplică un bandaj steril pe rană. Intervenția chirurgicală durează mai puțin de o jumătate de oră după care pisica se întoarce la proprietarii imediați. Bandajul este îndepărtat de medic nu mai devreme de 10 zile. Între timp, animalul de companie se va îmbunătăți, va avea nevoie de mai multă atenție..

În ceea ce privește intervenția chirurgicală în sine, proprietarul pisicii, în primul rând, nu ar trebui să-și facă griji cu privire la momentul implementării sale, ci cu metoda sterilizării.. Există astăzi o metodă de sterilizare prin radiații, ceea ce implică iradierea ovarelor cu o doză strict stabilită de radiație. Și, în ciuda faptului că metoda este nedureroasă, este important să înțelegem dacă este atât de sigură pentru un animal de companie, deoarece radiațiile pot afecta sănătatea unei pisici în viitor.

Caracteristici ale îngrijirii unui animal de companie după sterilizare

După ce pisica este expusă la stres suplimentar, are nevoie de puțină atenție. Deși nu este nimic dificil în îngrijirea animalului de companie al unei familii și tot ceea ce este necesar este respectarea regulilor simple care contribuie la recuperarea rapidă a animalului:

 • Castrarea laparoscopică - ce este?hipotermia pisicii nu trebuie permisă;
 • este important să tratați în mod regulat cusăturile formate după operație cu o soluție specială pe bază de clorhexidină de mai multe ori pe zi;
 • pe întreaga perioadă de reabilitare, pisica trebuie să poarte o pătură specială.

După operație, animalul se îndepărtează rapid de influența anesteziei și în acest moment numai proprietarul său se poate ocupa de sănătatea animalului de companie. Dacă familia a decis să ai o pisică nu pentru reproducere, ci pentru plăcere, astfel încât să existe cineva cu care să comunici, atunci este indicat să o protejezi de fericirea maternității.

Argumente pro și contra sterilizării

După ce am aflat dacă este necesar să sterilizați pisica și când este mai bine să o faceți, este important să înțelegeți aspectele pozitive și negative ale intervenției chirurgicale și vreau să încep cu avantajele procedurii:

 • Pisica după sterilizare se recuperează.Îndepărtarea uterului și a ovarelor unei pisici, pe cât de ciudat pare, are un efect pozitiv asupra sănătății sale. Prin urmare, experții spun că este indicat să sterilizați animalul în stadii incipiente. Puțini oameni știu că pisicile sterilizate sunt mult mai puțin susceptibile de a face cancer. Datorită sterilizării, nu este nevoie să hrănești animalul cu protecție hormonală împotriva sarcinii..
 • Un plus imens este că odată cu debutul primăverii animalul de companie va înceta să se grăbească spre stradă, iar proprietarii săi nu se vor îngrijora de unde a plecat pisica. După operație, majoritatea animalelor devin mai liniștite și mai afectuoase..
 • După sterilizarea unei pisici, proprietarii ei nu au nicio întrebare despre ce să facă cu descendenții nedoriti. Apropo, această problemă este fundamentală pentru luarea unei decizii de sterilizare a unui animal de companie..

După cum puteți vedea, această procedură are destul de multe avantaje și, prin urmare, nu este nevoie să ne îndoim de oportunitatea sa și duceți cu încredere pisica la clinica veterinară, ai cărei specialiști vor face totul îngrijit și în siguranță. Dar, în ciuda tuturor nuanțelor pozitive ale acestei operații, nu trebuie să uităm de partea negativă a sterilizării, care este însoțită de următoarele probleme:

 • riscuri anestezice în timpul intervenției chirurgicale;
 • nu prea ușor de ieșit din anestezie;
 • pisicile sterilizate sunt predispuse la obezitate din cauza tulburărilor metabolice.

Operația de sterilizare în clinică se efectuează într-o singură ziBineînțeles, fiecare factor negativ de sterilizare are un caracter pur individual pentru fiecare animal de companie. Pentru a evita consecințele negative va ajuta pprofesionist al clinicii veterinare și îngrijirea adecvată a pisicii după operație. Dacă luăm în considerare înclinația către obezitate, atunci această problemă poate fi rezolvată. În acest scop, este necesar să se adapteze dieta animalului, în special în timpul recuperării acestuia..

După cum puteți vedea, a afla la ce vârstă o pisică poate fi sterilizată nu este atât de dificil.. Nu rata momentul potrivit și să efectueze în timp util o procedură benefică atât pentru animal, cât și pentru stăpânii săi. Principalul lucru este să alegeți clinica veterinară potrivită, ai cărei angajați pot avea încredere completă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Când este cel mai bun moment pentru castrarea pisicilor?